Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Tiedotusideat

Etusivu Foorumit Arkisto PR-osasto Tiedotusideat

Tämä aihe sisältää 19 vastaukset, 14 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä OSQ OSQ 9 vuotta, 2 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 20)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Matti Hiltunen

  Tällä foorumilla voi keskustella keinoista markkinoida Piraattipuoluetta. En halunnut käyttää kaupallissävytteistä termiä markkinointi otsikossa, kuten en myöskään negatiivisesti kuormittunutta termiä propaganda, joten alueen nimi on Tiedotusideat.

  Tee se! -filosofian mukaisesti mitään keskistettyä lupaa ei pidä tai saa kysyä, mutta ei hyviä ideoita kannata piilotellakaan. Tämä on oikea alue tuoda ideoita esiin.

  Profiilikuva käyttäjästä sipila

  sipila

  said

  Tervehdys.

  Ajattelin vain mainita, että jos haluatte rakentaa Internet-näkyvyyttä, niin kannattanee katsoa mitä Ron Paul sai aikaan USA:ssa. Lähes tyhjästä noussut, paljolti juuri Internetissä toiminut kansanliike ajoi tämän kongressiedustajan koko kansakunnan tietoisuuteen. Teille kaikille varmasti tuttuja ovat erilaiset nettiyhteisöt (esim. myspace, facebook, linkedin), keskustelupalstat (IRC, foorumit) ja media-arkistot (googlevideo/youtube, last.fm). Näistä kannattanee lähteä liikenteeseen, koska niissä on potentiaali saavuttaa samanhenkisiä ihmisiä ja ne ovat (pääosin) peruspalveluiltaan ilmaisia.

  Varmaankin aika itsestäänselvyyksiä nämä ideat, mutta ajattelin vain avata keskustelua. Vaikka edustankin eri puoluetta, niin sympatisoin puolueenne toimintaideaa.

  Profiilikuva käyttäjästä Letesgubbe

  Letesgubbe

  said

  Täällähän on toki hyvä keskustella jutuista, mutta tulee väkisinkin mieleeni, että kannattaako tiedotusta/markkinointia/propagandaa/tempauksia jne. näin avoimesti suunnitella. Meinaan… annetaan ihan turhaan etukäteisvaroituksia ja mahdollisuus valmistautua ja keksiä vastineita hyvissä ajoin.
  Vai olenko (liian) vainoharhainen?
  Ratkaisuehdotus: mainitun kaltaiselle suunnittelutyölle oma, suljettu saittinsa, jonne kirjautuminen sallittua vain jonkin hyväksymismenettelyn kautta, että oikeasti tiedetään ketkä sisään pääsevät. Jäsenrekisteri ja sen sähköpostiosoitteet voisi olla hyvä lähtökohta.

  Profiilikuva käyttäjästä Gagis

  Gagis

  said

  Olet vain turhan liian vainoharhainen. Tasavalta ei toimi ilman avoimuutta. Hyvähän se on että ihmiset pääsevät kampanjointiin vaikuttamaan eriävienkin mielipiteiden kanssa suoraan. Tai kehittämään sitä siinä samalla, eihän piraattipuolue ole mikään keskitetysti hallittu muinaisjäänne. Hallituksen kokoukset tosin pidettäneen suljettuina, ihan käytännöllisyyden nimissä. :)

  Tervetuloa vaan kehittämään Ylvään ja Jalon Piraattipuolueen Sankarillisia Aatteita. :)

  Profiilikuva käyttäjästä Tharkad

  Tharkad

  said

  Jonkun sivun voisi tehdä missä olisi konkreettisia koukkuja joihin puolue aikoo kiinnittää huomiota esim,

  – Poliisin nettisensuuri (erityisesti sensuuria arvostelevien sivustojen sensuuri)
  – Kännyköiden ratsaaminen tullissa
  – Linuxilla DVD:eiden toistaminen

  ym.

  eli siis räikeimmät yksilövapauden / -suojan heikennykset joita nyt on viime aikoina tapahtunut samaan listaan…

  Profiilikuva käyttäjästä Matti Hiltunen

  [quote=Tharkad]Jonkun sivun voisi tehdä [/quote]
  Ole hyvä vain, ei täällä mitään lupaa tarvitse pyytää.

  Profiilikuva käyttäjästä Miqueltozzz

  [quote=Tharkad]Jonkun sivun voisi tehdä missä olisi konkreettisia koukkuja joihin puolue aikoo kiinnittää huomiota esim,

  – Poliisin nettisensuuri (erityisesti sensuuria arvostelevien sivustojen sensuuri)
  – Kännyköiden ratsaaminen tullissa
  – Linuxilla DVD:eiden toistaminen

  ym.

  eli siis räikeimmät yksilövapauden / -suojan heikennykset joita nyt on viime aikoina tapahtunut samaan listaan…[/quote]

  Koeta myös ottaa mukaan mitä muissa maissa tapahtuu/meinaa tapahtua, esim. http://piraattiliitto.org/uutiset/2008/06/aanestys-edessa-kaikki-ruotsin-sahkoinen-viestinta-armeijan-valvontaan
  Ja tietenkin mitä mahdollisesti paikalliset piraattipuolueet ovat yrittäneet tehdä asialle.

  Profiilikuva käyttäjästä dominikh

  dominikh

  said

  Onkos nettikauppaa lähdetty suunnittelemaan vielä? Saatika sinne mahdollisesti tulevia tuotteita?

  Profiilikuva käyttäjästä jazmo

  jazmo

  said

  Ainakin jotain kahvikuppeja jne voisi olla saatavilla PP-logolla, se olisi sellainen kohtuullisen vaisu kannanotto ostajalta, mutta tukirahaa puolueelle kuitenkin.

  Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  [quote=Gagis]kokoukset tosin pidettäneen suljettuina, ihan käytännöllisyyden nimissä. :)[/quote]

  Käsittääkseni ei kyllä ollut mikään tarkoitus pitää hallituksen kokouksia suljettuina. Kokouksia, joissa lähinnä vain hyväksytään uusia jäseniä (viime aikoina lähes kaikki kokoukset ovat olleet tällaisia), ei kuitenkaan ole mitenkään mainostettu ulkopuolisille, koska tiedot jäseneksi hyväksyttävistä ovat sillä tavalla luottamuksellisia, ettei niitä voi antaa kenen tahansa tietoon.

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Kaiken älyllisen kommentoinnin (varsinkin tekniikkaan liittyvän) perään vaan http://www.piraattipuolue.fi. Tiedät kuitenkin tekniikasta enemmän, kuin yksikään kansanedustaja tai toimittaja!

  Profiilikuva käyttäjästä adhd

  adhd

  said

  Olisi todella hyvä, jos voisi asiasta enemmän tietämättömälle antaa linkin käteen, että katso täältä. Sellainen piraatti-info, jossa olisi logoja, helposti luettavia faktoja ja linkkejä, sellainen entisaikaisen kotisivun tyylinen sivu, minkä mundaani ihminenkin voi ymmärtää. Piraattipuolueen sivu on kuitenkin kohdennettu meille eli jos sieltä etsii juuri noita helppoja faktoja, ne ovat a) hajallaan, b) puutteelliset. Wiki ei ole sen parempi, koska sekin on kohdennettu meille. (Ja sekin on puutteellinen)

  Tässä voisi tietysti lähteä enemmänkin filosofoimaan, että minkälaiset ihmiset ylipäätään kiinnostuvat piraattiliikkeestä, ovatko he mahdollisesti jossain mielessä syrjäytyneitä (tahallaan tai vahingossa) valtakulttuurista ja jatkavatko he sitten tätä samaa linjaa julkisessa mediassaan.

  Kyse on siis lähinnä tuon tavallisen ihmisen tavoittamisesta. Vai kiinnostaako jotakuta alkaa hajauttaa kohdeyleisöä? Esim. potentiaaliset piraattihenkiset: nuoret, it-opiskelijat, yo-opiskelijat, akateemiset, indie-taiteilijat jne. vs. hankalammin tavoitettavat valtavirtaihmiset. Uskon, että samalla foorumilla olisi mahdollista puhutella kaikkia noita yleisöjä.

  Tuon yleisösuuntautuneen nettisivun lisäksi minua kiinnostaisi wikiin sellainen yksityiskohtaisempi piraatti-info, jossa olisi oikeasti kaikki mahdolliset poliittiset, yhteiskunnalliset, taloudelliset ja ideologiset faktat. Helposti. Samassa paikassa. Itse olen niin humanisti, että minun on helppo puhua tuosta ideologisesta puolesta, mutta en millään muista vuosilukuja, prosenttilukuja ja kaikkia niitä yksittäisiä faktoja, joilla jokaisella voi perustella olevamme oikeassa. Siinä sitten kärvistelee, kun joku kysyy.

  Minulla on tähän myös tietty autenttinen näkökulma, koska en ole läheskään niin tietokoneorientoitunut kuin suurin osa täällä. Varmaankin muut minunlaiseni juuri ja juuri pääsevät tänne keskustelualueelle, mutta viestien tai wikin selaaminen tuntuu ylivoimaiselta, irkistä puhumattakaan. No, he ovat sitten niitä, jotka ainakin allekirjoittavat kannattajakortin, mutta heidän kykynsä ottaa osaa julkiseen keskusteluun menee täysin hukkaan. Olin ensimmäisen kerran elämässäni irkissä tämän vuoden maaliskuussa, kun oli pakko saada kyyti sensuurimielenosoitukseen. Kun kerroin tämän muille kyytiläisille, he tuijottivat minua kuin hullua. Mitä sä sit teet vapaa-ajalla? Tuo kysymys tuli oikeasti.

  Jos joku alkaa näistä kommenteista valittaa niin näen sen niin, että osuu omaan nilkkaan. Tarkoitukseni ei ole todellakaan haukkua ketään, vaan ottaa esille aiheellisia kysymyksiä ei-nörttien tavoittamisesta. Minulla ei ole (ainakaan vielä) käytännön taitoja toteuttaa mitään nettijulkaisuun liittyvää eli minulle on nyt turha sanoa, että no, tee se. Apua. Kommenneja. Osallistujia.

  Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Ideasi wikin kehittämisestä siten, että yhdestä paikasta löytyisi listattuna olennaiset faktatiedot, on hyvä. Kuulisin kuitenkin mielelläni joitakin tarkkoja esimerkkejä siitä, millaisia tietoja tarkoitat. Pyrimme tietenkin kehittämään sivujamme ja muutakin viestintäämme koko ajan.

  Hieman ihmettelen tätä yleisösuuntautunut nettisivu -juttua. Eikö piraattipuolue.fi ole juuri sellainen? On se ehkä vielä joiltakin osin sekava, mutta kyllä sieltä minusta kohtuullisen kattava määrä informaatiota löytyy varsin helposti.

  Lähdemme kyllä siitä että tavalliset ihmiset tavoitetaan nykyään verkon kautta. Se on itse asiassa ainoa millään tavalla järkevä viestintätapa meille. Puhelinrinkejäkö pitäisi muodostaa ja lähetellä kalliita paperikirjeitä? Ja mitä ihmettä tuo syrjäytynyt vastakulttuurista -homma taas tarkoitti? Internet on jo nykyajan ja ennenkaikkea tulevaisuuden valtamedia ja valtakulttuuri. Pyrimme hyödyntämään sitä, että puolueellamme lienee tietty etulyöntiasema internetin hyödyntämistaidoissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kokonaan internetiä käyttämättömät jäävät puolueestamme ulkopuolisiksi. Jäseneksikin voi eräissä tapahtumissa harjoitettua jäsenkeräystä lukuunottamatta liittyä vain verkossa, mikä on toki tietoinen valinta. Pelkästään internetissä emme kuitenkaan pyöri, vaan sivujemme tapahtumakalenterista löytyy tietoa tulevista tapaamisista, joita onkin viime aikoina järjestelty ihan mukava määrä usealla eri paikkakunnalla.

  Tässä taisi nyt tulla enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, mutta kirjoituksesi punainen lanka jäi minulta hieman hakuseen.

  Terv. myös humanisti.

  Profiilikuva käyttäjästä adhd

  adhd

  said

  En tiedä pystynkö tuota paremmin selittämään. Nimenomaan nettiä tarkoitan, kun nettisivusta puhuinkin. On olemassa erilaisia nettisivuja. Sellaisia, jotka on tarkoitettu sisäpiirille ja sellaisia, jotka on tarkoitettu ulkopiirille. Piraattipuolueen sivut sellaisenaan kuin ne ovat nyt, ovat sisäpiirille. Ihminen, jota asia ei kiinnosta erityisen paljon tai joka ei ole tiedollisesti suuntautunut, pian siirtyy jonnekin muualle.

  Voin tietysti tässä seuraavaksi tehdä niin, että alan suunnitella sitä sivua, jotta olisi jokin konkreettinen idea, jota voitte sitten visualisoida. Tuo edellinen viestini oli lähinnä keskustelun aloitus, että onko joku, joka ymmärtää mistä puhun ja jota mahdollisesti kiinnostaisi alkaa hanketta kanssani toteuttaa.

  Siitä wikistä voin jo nyt antaa esimerkkejä:
  – tutkimukset, joissa on haastateltu ihmisiä tiedostonjakamisesta (ikä, n, %)
  – tutkimukset, joista selviää tiedostonjakamisen määrä ja suhteellinen määrä nettiliikenteessä (suomi, eurooppa, maailma)
  – tutkimukset levyjen myynnistä
  – voimassa olevat lait, suunnitteilla olevat lait
  – poliitikot, puolueet, julkisuuden henkilöt, joilla on piraattiaiheisia mielipiteitä (puolesta tai vastaan) ja niistä kommentit
  – eri alojen näkökulmat tiedonvapauden käsitteeseen: esim. luonnontieteet (patentit), taide, musiikki, kirjallisuus (creative commons, textz)
  – tietotekniikan näkökulma vertaisverkkojen toimintaan, nettisensuuriin, jne.
  – oikeuden päätökset, ennakkotapaukset
  – sananvapauden ja tiedonvapauden historia, kirjapainon keksiminen, mediatallennuksen keksiminen, niiden yhteiskunnalliset reaktiot ja vaikutukset
  – muiden maiden piraattipuolueiden ja -liikkeiden toiminta

  Profiilikuva käyttäjästä adhd

  adhd

  said

  (ed. wikisivuun liittyen)
  – niin ja oikeustieteen näkökulma, esim. Brendan Scottilla on muutamia ihan hyviä puheenvuoroja blogissaan
  – nettiliikenteen kuormittavuus vs. hyöty, eli kuinka paljon kaistatilaa vie mikäkin

  Tuo wikin pro-piratismi-sivu on siis siihen suuntaan, mitä haen. Sen pitäisi vain olla paremmin esillä ja huomattavasti laajempi.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 20)

Alueelle ‘PR-osasto’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Siirry työkalupalkkiin