Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Tieto & Trendit 4-5 2009: Musiikkiala murroksessa

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Tieto & Trendit 4-5 2009: Musiikkiala murroksessa

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Frey Frey 9 vuotta, 5 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Frey

  Frey

  said

  Sibelius akatemia, Music export finland ja Suomalaisen musiikin tiedotuskeskus Fimic ovat saaneet valmiiksi selvityksen Suomen musiikkialan tilasta. Jos kiinnostaa lukaista, lompsi kirjastoon ja pyydä käteen viimeisin tieto & trendit lehti ja selaa sivulle 26.

  Heti alkuun lienee hyvä huomauttaa, että fimic on teoston alainen lafka, ja Music export finlandin jäseninä ovat gramex, elvis, äkt, jne. :S

  ”..erityisesti nuoret olettavat musiikkia olevan saatavilla joka paikassa, kaiken aikaa ja ilmaiseksi.”

  ”Musiikkialan on haettava tulovirtoja useista ja uusista kanavista.”

  ”Laiton kopiointi […] pysyy jatkossakin suurena ongelmanamusiikkialalle.”

  ”Siinä missä kuluttajat eivät ole enää valmiita maksamaan levyistä, konserttilipuista maksetaan suuriakin summia…”

  Elikäs tämä selvitystä koskeva artikkeli oli, kuten odottaa sopi, copypastea ”isäntäjärjestöjen” tiedotteista. Pari valopilkkua oli, kuten ymmärrys siitä että alan on muututtava ja haettava uusia ansaintamalleja.

  Artikkelin kaverina on tilastokeskuksen Aku Alasen tekemä selvitys musiikkialan liiketoiminnan volyymistä 2007. Siinä nyt on enimmäkseen numeroita eri lähteistä, ja johtopäätös on, että musiikki ja siihen liittyvä liiketoiminta oli Suomessa noin miljardin euron luokkaa vuonna 2007. Alanen myös kiinnittää huomiota siihen, että musiikkiteollisuus on kompastellut digimyynnin aloittamisessa ja nostaa Spotify-palvelun ensimmäiseksi ”kilpailijaksi vapaalle lataamiselle”.

  Minua kyllä sapettaa että edelleen väitetään erityisesti nuorten (=minun) olettavan että tuotteesta ei tarvitse maksaa. Maksaisin mielelläni, mutta en halua enää yhtään cd-levyä komeron pohjalle, minne ne päätyvät sen jälkeen kun olen ripannut ne koneelle. Digitaalista drm-roinaa nyt ei voi edes ajatella. Vaihtoehdot ovat siis aika vähäiset, joten rahani menevät muualle kuin Suomen levy-yhtiöille: Jamendon kautta suoraan artisteille tai Magnatunelle ja sen artisteille.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin