Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Tietokone 10/2008: Suomi etsii keinoja piratismin vähentämis

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Tietokone 10/2008: Suomi etsii keinoja piratismin vähentämis

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari Mikko Kunnari 10 vuotta, 1 kuukausi sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Letesgubbe

  Letesgubbe

  said

  Tietokone 10/2008, s.12-13, Suomi etsii keinoja piratismin vähentämiseen
  Uusi työryhmä pohtii keinoja kopioimisen estämiseen syksyllä. Mahdollisia teknisiä ratkaisuja ovat piraattien laajakaistan väliaikainen katkaiseminen ja liikenteen suodattaminen.
  Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (rkp) on kutsunut asiaa pohtimaan työryhmän, jossa mukana ovat elokuva-, musiikki-, ja peliyhtiöiden lisäksi kuluttajaviraston, Viestintäviraston, teleoperaattoreiden, sekä yritysten, kuten Nokian ja Sanomawsoyn edustajat.
  Työryhmään on kutsuttu myös tietosuojavaltuutettu. Ministeriöiden johtoa on oikeus-, liikenne- ja viestintä sekä työ- ja elinkeinoministeriöstä.
  …[Johtaja Jukka Liedes, OPM – eri keinoja pohditaan.]…Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksessa (TTVK) ministeriön aloite otetaan iloisena vastaan…. [viittaus Ranskaan]… [Piuhat poikki syyllisiltä?] …. [Suomessa myydään vain 5% digitaalisena kännykkään tai tietokoneelle.]… [Liedes: keinot eivät ongelmattomia.]…[Britanniassa ja Ranskassa virastot, joilta voi hakea yhteyden katkaisemista.]…[Loppuhyssyttelyä, viestintäsalaisuuteen kiinnitetään huomiota jne.].

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Kun maailmalla (varsinkin Britit ja Ranska) alettiin tosissaan sählätä netin katkaisun kanssa, niin alkoihan täälläkin taas tämä huumorikerho touhuamaan oikein toden teolla. Nettiyhteyksien katkaisu oli olevinaan vain yksi keino tapetilla (kuitenkin tietääkseni ainoa, mistä on julkisuudessa ollut mainintaa?), mutta uskon aika vahvasti, että se oli syynä koko touhuun. Nyt kuitenkin EU sanoi EI kyseiselle toiminnalle, joten katkaisu ei ole enää mahdollinen vaihtoehto, vaikka kuinka haluaisi. Onneksi! Tämä tuli vielä äänin 573 vastaan 74, eli Piraattipuolue ei ollut kannassaan katkaisemisiin ihan yksin. Saa nähdä mitä muita keinoja esitetään.

  Vähän aikaa sitten Briteiltä kantautui viestiä, että piratismitaistelu on vihdoin alkanut kantaa hedelmää. Kumma juttu, kun Piratebayn langoilla kykkii jatkuvasti ennätykselliset 14 miljoonaa lataajaa/jakajaa. Myös muut torrent-sivustot paukuttelevat omia ennätyksiään.

  Tämän lisäksi mainittakoon, että EU on myös lisäämässä kuluttajansuojaoikeuksia nettikaupassa. Positiivista kehitystä siis siltäkin saralta luvassa.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin