Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2012

Etusivu Foorumit Arkisto Syyskokous 2011 Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2012

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Horsmalahti Horsmalahti 7 vuotta, 2 kuukautta sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Tronic

  Tronic

  said

  Toimintasuunnitelmassa ei mainita lainkaan jäsenkirjeitse tapahtuvaa viestintää. Ehdotan kerran kuukaudessa koko jäsenistölle lähetettävää jäsenkirjettä, jossa käsitellään kohtuullisen lyhyesti piraattien kannalta olennaisimmat ajankohtaiset tapahtumat ja saavutukset. Tällainen kirje viestii jäsenistölle, että olemme hengissä, ja aktivoi jäsenistöä osallistumaan mainittuihin tapahtumiin. Näin tavoitetaan myös jäsenet, jotka eivät erityisillä aktiivilistoilla halua olla.

  Kirjeestä tulee olla mahdollisuus luopua, mutta sen tulisi oletusarvoisesti lähteä kaikille. Kirjeen kirjoittamiseen menee vähemmän aikaa ja vaivaa kuin piraattiradion tuottamiseen, joten resurssien ollessa liian vähäiset tulisi luopua ennemmin podcasteista kuin jäsenkirjeistä.

  Jokaisessa kirjeessä tulee olla kehotus automaattisesti toistuvan kuukausilahjoituksen tekemiseen, sillä tällaisten lahjoitusten kautta on mahdollista saada huomattavasti enemmän tuloja kuin kaikille pakollisista jäsenmaksuista.

  Lahjoituksia on erityisesti puoluehallituksen suunnalta kritisoitu sillä, ettei niitä ole tähänkään mennessä tullut. Mielestäni syynä tähän on ollut toimivan mainonnan puute, eli ts. ”pliis lahjoittakaa” on kohdistettu vain tiettyihin medioihin (IRC, FB) ja sitä ei systemaattisesti toisteta. Vertailussa vuoden 2010 lahjoituskampanjoihin ei ole myöskään huomioitu sitä miten vaalien myötä sekä jäsenmäärä että puolueen uskottavuus nousivat huimasti ja 2011 syksyllä tehdyn kannattajakyselyn perusteella lahjoituspotentiaali on jopa 20000 euroa vuodessa.

  Lisäksi ilmaisen vastustavani jäsenmaksujen käyttöönottoa, perusteena paitsi se miten vähän tuloja jäsenmaksu tuottaa, myös jäsenmäärän romahtaminen sen myötä ja uusien jäsenten hankkimisen vaikeutuminen (vaikkei maksu tosiasiallisesti olisikaan pakollinen). Passiivinenkin jäsen on uutiskirjein mahdollista aktivoida, mutta jäsenmaksun myötä näitä henkilöitä ei tavoiteta lainkaan.

  Jäsenmaksujen ja lahjoitusten tuotoissa on erittäin olennaista maksun suuruus ja merkittävä osa tuotosta tuleekin vasta suuremmilta lahjoittajilta, vaikka näiden lukumäärä on olennaisesti pienempi. Ylärajana jäsenmaksun maksajien määrälle voidaan pitää niitä, jotka ovat kannattajakyselyyn vastanneet (506 kpl), eikä suinkaan koko jäsenistöä. Näistäkin vain 150 kpl on ilmoittanut olevansa valmis maksamaan 30 € tai enemmän, joten hallituksen esittämä jäsenmaksutuotto perustuu selvästi oletukseen siitä miten näennäispakollisuudella saataisiin painostettua jäsenet maksamaan huomattavasti aikomaansa enemmän.

  Jäseniä puolueella on viimeisimmän julkaistun tiedon mukaan n. 3500 kpl, joka lähentelee Vihreitä ja Perussuomalaisia, joilla kummallakin on tiettävästi n. 4000 jäsentä. Jonkinlainen media-arvo olisi varmasti silläkin, kun ohitamme nämä puolueet.

  Profiilikuva käyttäjästä Horsmalahti

  Vastustan myös jäsenmaksuja samoista syistä kuin nimimerkki Tronic. Lisään vielä yhden perusteen, se luo epätasa-arvoisuutta puolueen toimintaan osallistumiseen, koska köyhille tulee suurempi kynnys lähteä mukaan toimintaan.

  Ehdotus kuukausiviestistä on ihan hyvä, ja kannatan sitä.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Alueelle ‘Syyskokous 2011’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Siirry työkalupalkkiin