Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Tulevaisuuden lastentarha?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Tulevaisuuden lastentarha?

Tämä aihe sisältää 8 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Gagis Gagis 7 vuotta, 6 kuukautta sitten.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  Menee jo liian pitkälle tuo hössötys. Se nyt vaan on niin, että tyttöjä ja poikia kiinnostaa eri asiat. Kyllähän tytöt voivat alkaa trukkikuskeiksi, ja tunnen monia miespuolisia sairaanhoitajia ja lastentarhanopettajia, eli valinnanvaraa on jos sitä haluaa. Tuollainen vääntäminen on kuitenkin keinotekoista, ja saattaa ihan oikeasti hämmentää lapsia.

  Profiilikuva käyttäjästä Multiprivatisti

  Sari kirjoitti:
  Quote:Menee jo liian pitkälle tuo hössötys. Se nyt vaan on niin, että tyttöjä ja poikia kiinnostaa eri asiat. Kyllähän tytöt voivat alkaa trukkikuskeiksi, ja tunnen monia miespuolisia sairaanhoitajia ja lastentarhanopettajia, eli valinnanvaraa on jos sitä haluaa. Tuollainen vääntäminen on kuitenkin keinotekoista, ja saattaa ihan oikeasti hämmentää lapsia.

  Varsinkin englannista jotain ymmärtäviä.

  — Varsinainen moraalinen ongelma tässä on se että kyse on kunnallisesta päiväkodista eikä yksityisestä. Valtion ei tulisi ottaa tällaisiin edes ihmisten henkilökohtaisiin oikeuksiin kuten fyysiseen koskemattomuuteen kuulumattomiin moraalisiin kysymyksiin varsinkaan kasvatuslaitoksissaan

  Päivähoidon yksityistäminen palvelusetelijärjestelmällä ratkaisisi tämän ongelman, jolloin esim. tasa-arvo uskovat saisivat perustaa omia päiväkotejaan.

  Profiilikuva käyttäjästä Gagis

  Gagis

  said

  Eipä tuo vaikuta mitenkään hirveän oudolta. Saattaa olla jopa oikein hyvä idea.

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Se tässä häiritsee että tämä tarkoittaa sitä etteivät pojat saa leikkiä leikkejä jotka valmistavat henkisesti mieheksi kasvamista. Nukeilla ja koti leikit kyllä tukevat naisten henkistä kasvamista mutta tämä ei ole yleisesti hyväksi poikien kehitykselle.

  Tässä esimerkissä esim. kaikki kepillä hakkaamiset ja painit ovat kiellettyjä jotka on tyypillistä poikien kehitykselle. Tämä ei sukupuolineutraalisuutta vaan feminististä kasvatusta siihen että pojista tehdään naismaisia aivottomia idiootteja jotka on hukassa kun hormonit alkavat hyrrätä. Tämä kyllä käy hyvin viherstallarien ideologiaan.

  Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  Pirate0 kirjoitti:
  Quote:Se tässä häiritsee että tämä tarkoittaa sitä etteivät pojat saa leikkiä leikkejä jotka valmistavat henkisesti mieheksi kasvamista. Nukeilla ja koti leikit kyllä tukevat naisten henkistä kasvamista mutta tämä ei ole yleisesti hyväksi poikien kehitykselle.

  Tässä esimerkissä esim. kaikki kepillä hakkaamiset ja painit ovat kiellettyjä jotka on tyypillistä poikien kehitykselle. Tämä ei sukupuolineutraalisuutta vaan feminististä kasvatusta siihen että pojista tehdään naismaisia aivottomia idiootteja jotka on hukassa kun hormonit alkavat hyrrätä. Tämä kyllä käy hyvin viherstallarien ideologiaan.

  Olen itse ollut päiväkodissa töissä. Valitettavasti poikien normaaleja paini- ja temmellysleikkejä rajoitetaan liikaa tavallisissakin päiväkodeissa.

  Alalle kaivattaisiin ihan oikeasti lisää miehiä. Naiset kun tuppaavat säikkymään sitä poikein remellystä. Toisaalta vähän voisivat vanhemmatkin vilkaista peiliin. Etenkin äidit saavat valtavan porukohtauksen, jos tenavasta löytyy pienikin naarmu tarhapäivän jälkeen.. Kuitenkin tenavat saavat vastaavia kolhuja kotioloissakin, yleensä paljon pahempiakin.

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Totta, miehiä tarvittaisiin lisää päiväkoteihin. Onko lastentarha-alan kouluissa mies kiintiöitä samaan malliin kuin miesvaltaisilla aloilla?

  Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  Pirate0 kirjoitti:
  Quote:Totta, miehiä tarvittaisiin lisää päiväkoteihin. Onko lastentarha-alan kouluissa mies kiintiöitä samaan malliin kuin miesvaltaisilla aloilla?

  En tiedä onko varsinaisia kiintiöitä, mutta ymmärtääkseni miehiä pyritään saamaan alalle esim. valintatilanteissa.

  Valitettavasti se tasa-arvo ei aina yllä käytännön työhön asti. Olen nähnyt etenkin vanhempien naisten asennoituvan miespuolisiin hoitajiin ja lastentarhanopettajiin todella alentuvasti. Koulutettua ja pätevää miestä pidetään eräänlaisena naisten apurina. Jos miesvaltaisella alalla naisia kohdeltaisiin yhtä alentuvasti, tilanne päätyisi hyvin äkkiä raastupaan.

  Tuo on onneksi pääasiassa vanhempien naisten ongelma. Nuoret naiset osaavat suhtautua miehiin tasaveroisina työpareina.

  Profiilikuva käyttäjästä Gagis

  Gagis

  said

  Njuu pitäisihän oikeasti sukupuolineutraalissa tarhassa lähteä ennemminkin siitä että tytöt saavat leikkiä sotaa siinä missä pojat saavat leikkiä myös nukeilla. Toteutus saattaa kuusta mutta neutraalissa periaatteessa ei ole mitään vikaa niin kauan kun ei aleta sepittää biologiaa omasta päästä.

  Tarpeeton ylikorostunut machoilu ja ylikorostunut diivailu ovat hölmöjen hommaa eikä niihin ehdollistumisesta ole kuin haittaa aikuisten oikeassa elämässäkään. En siis näe jotenkin ”oikeiden” sukupuolistereotypioiden oppimista tarpeellisena asiana lapsille.

  Ja mitä ihmettä on tämä vihervassarifeministinatsikommunistikapitalistianarkisti-paasaus. Ei tuollaisia mörköjä ole olemassakaan.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin