Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Tulevaisuudesta

Etusivu Foorumit Työryhmät Verkkopalvelut Tulevaisuudesta

Tämä aihe sisältää 11 vastaukset, 7 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Scoffa Scoffa 10 vuotta, 8 kuukautta sitten.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Matti Hiltunen

  Peruskokouksen jälkeen siirretään sivut ja foorumit toivottavasti pikaiseen tahtiin puolueen nettitilaan jolloin nykyisellään hieman monimutkaiset kysymykset sivujen juridisesta vastuusta ja käytännön ylläpidosta helpottuvat. Malttakaa mielenne kaikkien perustavammanlaatuisten parannusehdotusten kanssa, koska näitä päästään joka tapauksessa toteuttamaan kunnolla vasta perustamiskokouksen jälkeen.

  Profiilikuva käyttäjästä olavi

  olavi

  said

  Perustamisesta tulee varmaan mediajuttua, jolloin olisi kiva olla kohtuullisen hyvät nettisivut. On vain hankala suunnitella nettisivuja ennen puolueohjelmaa.

  Profiilikuva käyttäjästä Naseag

  Naseag

  said

  Sivuiksi kannattaa varmaan valita joku helposti hallittava systeemi, kuten Joomla! tmv. Itse ylläpidän Joomla!-sivustoa ja ihan näppärältä vekottimelta on vaikuttanut. Nykyisellään Joomlasta on suomenkielinen versiokin, joten käyttö helpottuu entisestään. Käyttöoikeuksien siltaus löytyy SMF-foorumisoftaan, mutta siitä ei taida tässä kohtaa olla hyötyä. Toiseksi, siltaus on mielestäni hiukan buginen ja aiheuttaa joskus harmaita hiuksia, ellei foorumia upota sivuston leiskaan. Etuna kuitenkin helppo hallittavuus ja kätevä ulkonäön muokkaus leiskoja vaihtamalla. Piraattiliitolta voisi kanssa kyselä käyttökokemuksia. Taisivat drupalia käyttää, jos en nyt aivan väärin muista.

  Profiilikuva käyttäjästä MikkoSarela

  Uudet web-sivut kannattaa tehdä valmiiksi ennakkoon siten, että ne voidaan laittaa julkisiksi samantien kun puoluekokous on pidetty ja lehdistötilaisuus päällä.

  Profiilikuva käyttäjästä Ashlam

  Ashlam

  said

  Ei sitä että esim. Joomla olisi huono, ehdottaisin vaan että uudet sivut koodattaisiin itse. Näin ne näyttää ammattimaisemmilta ja siitä saa haluamansa. Itse osaan _vähän_ PHP/MySQL ja riittävästi HTML ja CSS sekä yli 6 vuotta kokemusta nettisivuista ja niiden ylläpidosta. Tiimissä saisi ainakin hyvät ja näyttävät nettisivut.

  Profiilikuva käyttäjästä Matti Hiltunen

  Tulen päivittämään nykyisen, itse koodaamani CMS järjestelmän uudempaan versioon lähiaikoina. Tämä mahdollistaa sivujen merkittävästi nykyistä helpomman päivitettävyyden. Mikäli minusta tulee puoluesihteeri, tulemme pysyttelemään jatkossakin sisältökeskeisessä linjassa pyrkien pitämään sivujen käyttöliittymän mahdollisimman näkymättömänä. Nettisivujemme tarkoitus on kuitenkin välittää informaatiota, ei tehdä vaikutusta toisiin web-suunnittelijoihin.

  Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto

  Sellainen ajatus että foorumille voisi olla helpompi pääsy etusivulta.

  Profiilikuva käyttäjästä Naseag

  Naseag

  said

  Komppaan Mattia täysin. Sivuston informatiivisuus ja ennen kaikkea päivitettävyys lienevät tärkeimmät seikat. Tietysti tekemällä saa hyvät, mutta usein päivittäminen koodin seasta on vähemmän osaaville/kiireellisimmille ihmisille melko tuskaista. CMS-tyylisten sivujen päivittäminen kun on kirjaimellisesti yhtä helppoa kuin foorumille kirjoittaminen. Jää kummasti välikäsiä pois kun jokainen, jolla oikeudet on, voi lisätä itse uutisen/tiedotteen/tai muun vastaavan.

  Henkilökohtaisesti en kuitenkaan sulje mediaseksikkyyttä kokonaan pois. Leiskoja muokkaamalla saadaan varmasti tarvittaessa kiinnostusta herättävä ulkonäkökin, jos tarvetta ja innostusta riittää.

  Profiilikuva käyttäjästä Matti Hiltunen

  Seuraava versio käyttää SQLiteä ja sisältää perustason login toiminnot muokkausoikeuksien jakelua varten. Eihän se periaatteessa skaalaudu yhtä hyvin kuin joku MySQL, mutta ylläpito on helpompaa, koko systeemi on kevyempi ja käytännössä mitään ongelmia ei tule niin kauan kun sivuilla on alle pari miljoonaa latausta päivässä. Aikeissa on parannella systeemiä ajan kanssa. Aion käyttää samaa järjestelmää muuallakin ja julkaista sen vielä joskus vähintään GPL lisenssillä.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  En ymmärrä miksi siirryt käyttämään sqlliteä, ottaen huomioon että kaikkialla hostauksissa on jo valmiiksi asennettuna mysql, mutta kyseessä lienee jokin koodauksen kannalta merkittävä syy.
  Luulisi vain noin näppituntumalta, että jos mysql on kaikkialla tarjolla, sitä kannattaisi käyttää, nopeampikin kun on.

  Profiilikuva käyttäjästä Matti Hiltunen

  [quote=Scoffa]En ymmärrä miksi siirryt käyttämään sqlliteä, ottaen huomioon että kaikkialla hostauksissa on jo valmiiksi asennettuna mysql, mutta kyseessä lienee jokin koodauksen kannalta merkittävä syy.
  Luulisi vain noin näppituntumalta, että jos mysql on kaikkialla tarjolla, sitä kannattaisi käyttää,
  [/quote]

  Softa muutenkin vaatii PHP5:n oliopohjaisuutensa vuoksi, ja vitosessa on SQLite vakiona mukana. Itse asiassa uuden version tietokantarajapinta on abstraktoitu, joten Mysliin siirtyminen ei pitäisi olla erityisen vaikeata, joskaan en ole käytännössä testannut. Nykyiselläänhän sivut ei käytä mitään tietokantaa ollenkaan.

  [quote=Scoffa]
  nopeampikin kun on.[/quote]
  Eikä ole :) Mittakaavakysymys, tosin.

  EDIT: Niin ja syy SQLiten käytölle oli, että halusin kokeilla sitä.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Aye, erehdyn usein miettimään jo valmiiksi suurempaa mittakaavaa, varsinkin jos on CMS:stä kyse.
  Parastahan tuollaiselle onkin, jos tekee käyttäjälle valinnaiseksi mitä tietokantaa käyttää.
  No nyt menee kuitenkin jo niin offtopiciksi, että jatketaan jauhamista telepaattisesti tai tuopin ääressä joku kerta, luotan nimittäen siihen, että tiedät mitä teet =)

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin