Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Ulkomaisen verkkokaupan maksettava hyvitysmaksua

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Ulkomaisen verkkokaupan maksettava hyvitysmaksua

Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 5 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Letesgubbe 8 vuotta, 2 kuukautta sitten.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Tämä on taas tätä. Ulkomainen yhtiö on siis tytäryhtiö eli ei-itsenäinen. Toisaalta se on ulkomainen eli lait ovat ristiriitaisia keskenään ja oikeusistuimet sitten priorisoivat lakeja.

  Periaatteessa kaikenlaisia maksuja saa minimoida lakien rajoissa (ns. verosuunnittelu). Lakien rikkominen taasen on ”veronkiertoa”. Kun Suomen lait on perinteisesti laadittu epämääräisiksi niin yritykset ovat voineet hakea verosuunnitteluspekulaatioidensa laillisuudesta ennakkopäätöksiä. Hyvitysmaksusta ennakkopäätöstä ei kai ole voinut hakea.

  Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  Poistaisivat vain koko kasettiveron, niin ei tarvitsisi pelätä, että ihmiset tilaavat ulkomailta levyjä. Homma kääntyisi toisinpäin ja suomalaiset saisivat myyntivoittoja, kun myisivät levyjä ulkomaille.

  Toisaalta tarvitsee muistaa, että tuokin on vasta käräjäoikeuden päätös, ja nuo alimman oikeusasteen päätökset ovat usein olleet hyvinkin suuressa ristiriidassa KKO:n päätösten kanssa.

  (Veronkierto on verojärjestelmän sääntöjä noudattava, mutta lakien tarkoituksesta poikkeava toiminta omien verojen pienentämiseksi tai välttämiseksi kokonaan. Veronkierto voi tapahtua esimerkiksi lainsäädännön aukkoja hyödyntämällä. Yleiskielessä nimitetään usein veronkierroksi veropetosta, joka on eräs rikostyyppi. -Wikipedia)

  Profiilikuva käyttäjästä kuzu

  kuzu

  said

  Monelta on jäänyt uutisesta huomaamatta se, että Teosto alkaa perimään kaikilta myös ulkomaisilta yrityksiltä hyvitysmaksuja, jotka myyvät Suomeen tallenteita.

  Quote:Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Samuli Seppälä sanoo, että on hyvä saada viimein oikeuden linjaus asiaan. ”Nyt on virallinen päätös siitä, miten pitää toimia. Hyvitysmaksut on siis maksettava. Nyt ulkomaiset ja kotimaiset nettikaupat tulevat samalle viivalle.”

  Samuli Seppälä sanoo, että nyt myös esimerkiksi saksalaiset Suomeen cd- ja dvd-aihioita kaupat joutuvat maksamaan hyvitysmaksut.

  Netissä on monia muitakin kauppoja, jotka tuovat ulkomailta Suomeen cd- ja dvd-aihioita. Samuli Seppälä odottaakin, että Teosto alkaa vaatia maksuja tasapuolisesti muiltakin nettikaupoilta.

  Teosto aikoo vaatia maksua hyvitysmaksua muiltakin kaupoilta, jotka tuovat Suomeen hyvitysmaksullisia tuotteita. ”Olemme olleet useisiin myyjiin yhteydessä”, sanoo Teoston hyvitysmaksuyksikön päällikkö Olli Valkama.

  Valkama ei halua sanoa tarkkaa myyjien määrää, mutta yli viiteen on ainakin oltu jo yhteydessä maksuvaatimusten kanssa.

  http://www.tietokone.fi/uutiset/hyvitysmaksut_tuomittiin_takautuvasti_ulkomaan_tuonnista

  Kuten yllä monesti mainitaan myös ulkomaisilta yrityksiltä peritään hyvitysmaksuja. Tilanne voi hyvin johtaa siihen, että ulkomaiset yritykset lopettavat tallenteiden myynnin Suomeen.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin