Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Uusi päävalikko

Etusivu Foorumit Työryhmät Verkkopalvelut Uusi päävalikko

Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Scoffa Scoffa 9 vuotta, 5 kuukautta sitten.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Eniten kritiikkiä saaneen yksittäisen asian eli päävalikon kehittämiseen aloitan tässä keskustelun omalla ehdotuksellani. Tätä on jo jonkun aikaa jauhettu kirjoittamatta mitään konkreettista ylös. Nyt olisi jo korkea aika alkaa tehdäkin jotain. Itse en valitettavasti toteutuspuolta osaa tehdä, mutta ideoita riittää kyllä. Kaikki kohdat eivät ehkä kaaviosta suoraan aukea, koska olen samalla miettinyt muutamia muitakin uudistuksia eri sivuille. Mutta keskustelua aikaiseksi ja kehitetään ideaa.

  Uuden päävalikon olen ajatellut laitettavaksi sivun yläreunaan. Nykyisestä Etusivu, Blogi, IRC, plaa plaa listasta valittaisiin selattava sivusto alla olevaan isoon frameen ja Etusivulla olisi ylhäällä samantyylinen valikko (siis edellä mainitun alla), jossa hiiren siirtämällä valikkotekstin päälle vaihtoehdot tulevat näkyviin. Nykyinenhän on selattavuudeltaan ihan tuskaa kun pitää ladata koko sivu uusiksi nähdäkseen mitä aiheita jonkin linkin takana on. [file name=nettisivukaavio.pdf size=93831]http://www.piraattipuolue.fi/images/fbfiles/files/nettisivukaavio.pdf[/file]

  Profiilikuva käyttäjästä mabe

  mabe

  said

  Quote:Kaikki kohdat eivät ehkä kaaviosta suoraan aukea, koska olen samalla miettinyt muutamia muitakin uudistuksia eri sivuille.

  Eikö olisi nämä muutkin uudistukset voinut samalla tuoda mukaan keskusteluun? Voihan olla että ne sitten kun joskua aikoinaan tulevat aiheuttavat taas sekavuutta.

  Onkohan tässä uudistuksessa mukana myös se jonkinverran keskustelussa ollut hallituksen jäsenten ja muiden toimijoiden nimimerkki/tunnistettavuus asia?

  Kai valikkoon tulee myös keskustelufoorumi? Onko sen kategoriajakoa tarkoitus sselventää ja ehkä jopa saada uusiakin kuten esimerkiksi muualle sopimattomat, ideointi, arvostelut jne. Ehkä (toivottavasti) joku osaa asian paremmin esittää.

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Ymmärsit väärin. Nuo mainitsemani muut asiat ovat ihan jotain minimaalista, kuten ehkä otsikon vaihto tai miksi tuolla on yhteystiedot kahteen kertaan. Lisäksi patenttisivuille olisi tarkoitus saada lisää tekstiä.

  Hallitussivu uudistettiin Kivistön kansa tänään. Sieltä löytyy nyt nimimerkit ircissä ja keskustelufoorumeilla. Otin itse myös [H] tagin kokeeksi käyttöön ircissä, mutta se on saanut lähinnä huonon vastaanoton. Pidän sitä viikon, jonka jälkeen arvioin sen hyödyllisyyden.

  Tuota valikkoa, missä on keskustelufoorumi, blogi jne. ei ole tarkoitus muuttaa. Ideana oli vaan miettiä järkevä jaottelu päävalikossa oleville asioille sekä ideoida valikon teknistä toimintaa ja ulkoasua. Mitään kokonaisuudistusta ei siis ole luvassa.

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Vertailun vuoksi myös nykyisen valikon kaaviokuva. Kieltämättä aika epälooginen häröpallo. Hyvä kun sai mahtumaan. Tästä syystä osa laatikoista on väärässä paikassa. [file name=nettisivukaavio_nykyinen.pdf size=95837]https://www.piraattipuolue.fi/images/fbfiles/files/nettisivukaavio_nykyinen.pdf[/file]

  Profiilikuva käyttäjästä mabe

  mabe

  said

  Quote:Hallitussivu uudistettiin Kivistön kansa tänään. Sieltä löytyy nyt nimimerkit ircissä ja keskustelufoorumeilla. Otin itse myös [H] tagin kokeeksi käyttöön ircissä, mutta se on saanut lähinnä huonon vastaanoton. Pidän sitä viikon, jonka jälkeen arvioin sen hyödyllisyyden.

  Hallitussivun lisätiedot ovat ainakin minulle tässä vaiheessa riittävät, toivoa sopii että sillä sivulla olevat olisivat niihin tietoihin sitoutuneet eivätkä niistä poikkeaisi.

  Tuo [H] tagin kokeilusi ei taida yksin onnistua. Siispä poista sinäkin se koska muut eivät ole mukana. Olivatkohan muut liian ujoja ilmoittamaan asemansa vai…?

  Quote:Tuota valikkoa, missä on keskustelufoorumi, blogi jne. ei ole tarkoitus muuttaa. Ideana oli vaan miettiä järkevä jaottelu päävalikossa oleville asioille sekä ideoida valikon teknistä toimintaa ja ulkoasua. Mitään kokonaisuudistusta ei siis ole luvassa.

  Näinpä näitä väärin ymmärryksiä tulee puolin ja toisin. En tarkoittanut tuon ylävalikon muuttamista vaan keskustelufoorumin kategorioita.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Uusi valikkomallinnus näyttää hyvältä. Olisihan meillä toki mahdollista siirtyä kokonaan pois sivuvalikostakin, mutta en usko moisen saavan kannatusta sekavuuden ja ulkoasun vuoksi.

  [quote=mabe]Tuo [H] tagin kokeilusi ei taida yksin onnistua. Siispä poista sinäkin se koska muut eivät ole mukana. Olivatkohan muut liian ujoja ilmoittamaan asemansa vai…?[/quote]

  Ei ole kyse ujoudesta, vaan se on teknisesti hieman ongelmallinen, lupaan tosin silti itsekkin koittaa.
  Ongelmakohtina on mm. se, ettei autocompleting toimi (tab napista nimimerkin automaattinen loppuunkirjoitus, joka on ircissä hyvin hyödyllinen toiminto), sekä se että monet meistä ovat myös ulkomaisilla kanavilla joissa helposti ihmetellään tageja ja tavallaan jopa tuolloin on helppoa sekoittaa eri puolueiden hallitukset keskenään jos muutkin niitä alkavat käyttää.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin