Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Uusin puolueeton nettipiratismi tutkimus.

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Uusin puolueeton nettipiratismi tutkimus.

Tämä aihe sisältää 9 vastaukset, 5 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Letesgubbe Letesgubbe 7 vuotta, 8 kuukautta sitten.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä kuzu

  kuzu

  said

  Paras puolueeton nettipiratismi tutkimus ikinä.

  Tärkeimmät kohdat.

  http://torrentfreak.com/game-changing-study-puts-piracy-in-perspective-1

  Koko 400 sivuinen tutkimus

  http://www.scribd.com/doc/50196972/MPEE-1-0-1

  http://thepiratebay.org/torrent/6235748/Media_Piracy_in_Emerging_Economies

  Tämän perusteellisen tutkimuksen jälkeen to-mafian ja niitä puolustavien henkilöiden on aivan turha enää aukoa päätään. Nettipiratismi aiheuttaa korkeintaan hyvin marginaalisia menetyksiä ja parhaimmillaan jopa voi lisätä myyntiä piste!. Jos joku to-mafian puolustajista tämänkin jälkeen aukoo päätään se nauretaan pihalle, koska faktat ovat faktoja. To-mafian peli on menetetty ja tämä tutkimus muutti tilanteen nyt kaikki voivat warettaa niin paljon kuin huvittaa hyvillä mielin ja kaikki on ilmaista ja saatavilla ilmaiseksi netistä :) Nettipiratismin vastustajien on aivan turha selitellä enää tämän tutkimuksen jälkeen heidän pelinsä on menetetty. Itse en edes vastaan sellaisille henkilöille, jotka nettipiratismia vastustavat prkl naurettavat pellet aivan turha lässyttää tämän tutkimuksen jälkeen :laugh:

  TTVK:n Antti Kotilainen valittaa, että c-kasettien ja lp-levyjen myynti on romahtanut nettipiratismin takia. Jokainen ymmärtää kyllä syyn miksi ja se ei todellakaan ole nettipiratismi. Antti Kotilainen valittaa, että cd/dvd-levyjen myynti on romahtanut nettipiratismin takia. Jokainen ymmärtää kyllä syyn miksi ja se ei todellakaan ole nettipiratismi.

  MAFIAA:n (MPAA,RIAA,IFPI) mukaan nettipiratismi aiheuttaa suuremmat menetykset, kuin maailmassa on rahaa olemassa. Menetykset joita ei ole edes olemassa eikä ole koskaan ollut olemassakaan on karu totuus.

  Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

  Alejandro

  said

  Valmistatukaahan nauramaan, menen jo valmiiksi avaaman oven, että pääsen nopeasti pihalle.

  Quote:o-mafian peli on menetetty ja tämä tutkimus muutti tilanteen nyt kaikki voivat warettaa niin paljon kuin huvittaa hyvillä mielin ja kaikki on ilmaista ja saatavilla ilmaiseksi netistä

  Kuzu, tais jäädä tiivistelmäkin lukematta? Siinähän sanotaan, että piratismi on seurausta virheellisestä hinnoittelusta maailmanlaajuisesti. Eli että viihteen ja kulttuurin (hölmö sanapari) hinta on liian korkea, ihan siis markkinoiden toimivuuden näkökulmasta. Siellä ei kuitenkaan lue, että ratkaisu on se, että kaikki alkavat warettamaan, eikä varsinkaan, että kaikkien warettaessa ilmaiseksi uutta rahalla tehtyä materiaalia enää syntyisi.

  Kulttuurin tekeminen yleensä maksaa, ainakin se vie aikaa, joka on sitten pois jostain muusta työstä tai vapaa-ajasta. Suomen olosuhteissa on hyvä tilanne, jos rahansa tai muun panostuksensa saa edes takaisin. Jos tulee voittoa, niin se on jo melkoinen onnenpotku, ja siitä verottaja ottaa tietysti osansa.

  Eli rahaa kuitenkin tarvitaan tekemiseen, ainakin jos halutaan hyvin tehtyä kamaa. Aika harvalle kuitenkaan riittää se tarjonta, joka on tehty ilman rahaa ja on tarjolla ilmaiseksi. Raha näkyy yleensä laadussa. Miksi kukaan enää laittaisi mitään panoksia (aikaa ja rahaa) laatukaman tekemiseen, jos mitään ei kuitenkaan tule saamaan takaisin? Intohimoiset harrastajat tietysti ovat asia erikseen, mutta harrastuksen muuttuessa vakavammaksi, siinäkin aletaan jo tarvita rahaa.

  Sori vaan, näin se maailma toimii (se ei ole mikään ”fantasia maailma”). Rahantulokanavien ei tietenkään tarvitse olla samat kuin nykyään. Mutta sitä rahaa vaan tarvitaan!

  Oletkos kuzu valmis maksamaan esim. suoraan artistille vapaaehtoisia maksuja sen jälkeen, kun olet warettanut hänen tekemäänsä matskua ja tykännyt siitä? Vai oletko sitä mieltä, että se artisti maksakoon ihan itse tekeleen tuottamisesta syntyneet kulut, jättäköön vaikka syömättä, ruoho ja pikkukivet on ihan hyvää ravintoa? (Tässä maailmassahan ei ole enää mesenaatteja / sijoittajia / tuotantoyhtiöitä = riskisijoittajia, vaan artisti maksaa ja markkinoi).

  No niin, poistun nyt rakennuksesta, pihalle. Onneksi siellä ei ole enää pakkasta :laugh:

  Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

  Alejandro

  said

  Pitää vielä vähän avautua, kun alkoi oikein kunnolla raivostuttaa joidenkin piraattien meininki.

  Teidän mielipiteenne on teidän mielestänne ainoa mahdollinen ja ainoa oikea. Myös teidän elämäntapanne on teidän mielestänne ainoa mahdollinen ja ainoa oikea. Te ette salli omistanne eriävien mielipiteiden esittämistä ettekä edes olemassaoloa. Te olette besserwissereitä, jotka luulevat tietävänsä kaikista asioista enemmän kuin muut, esimerkiksi musiikin tai elokuvien tekemisestä (en minäkään tule elvistelemään jollain tietoteknisillä asioilla teille, koska en niistä juurikaan ymmärrä). Te tiedätte muita paremmin, miten viihdebisnes ja kulttuuri toimii ja haluatte ko. aloille vallankumouksen, tosin teillä ei ole minkäänlaisia ratkaisuja vallankumouksesta syntyviin ongelmiin. Te haluatte ainoastaan tuhota viihteen ja kulttuurin, koska ilmeisesti ette pidä musiikista ja elokuvista, ja silloinhan kukaan muukaan ei voi niistä pitää. Teidän mielestänne säveltäjä tai elokuvaohjaaja on kaikista mahdollisista ihmisistä paras henkilö keksimään bisnesmalleja omien teostensa levittämiseen. Te suhtaudutte vihamielisesti oma viiteryhmänne ulkopuolisiin ihmisiin, ettekä ymmärrä minkäänlaisia kompromisseja. Te olette valmiit ampumaan valkoisen lipun heiluttajaa.

  On siinä meillä fantastisia sananvapauden esitaistelijoita!

  Profiilikuva käyttäjästä kuzu

  kuzu

  said

  Itse en välitä, eikä kiinnosta tulevatko muusikot ja muut taiteilijat toimeen vai ei. Minulle se on ihan merkityksetön asia. En välitä, eikä kiinnosta. Siksi ohitan ne asiat, joista haluat keskustella, koska niillä ei ole mitään merkitystä, eikä vaikutusta. Sinua asia näyttää harmittavan jos ihmiset warettavat ilmaiseksi. Minua se ei häiritse yhtään koska en välitä asiasta yhtään. Toivottavasti ihmiset warettaisivat enemmän, jotta saadaan nopeammin tämä tekijänoikeusjärjestelmä romahtamaan ja tuhoutumaan. Kun katsoo youtube ja vastaavia sivustoja 99% materiaalista rikkoo tekijänoikeuksia :woohoo: Mitä Suomen to-mafia tekee ei mitään se on jo luovuttanut youtuben kohdalla, koska niin moni rikkoo tekijänoikeuksia, että ei asialle enää voi mitään. Sama tilanne on P2P kohdalla. Se on hienoa kun ihmiset levittävät kulttuuria ilmaiseksi ja kaikki kulttuuri on ilmaiseksi netissä kaikkien maailman ihmisten saatavilla. Aivan mahtavaa valtavan hieno asia :) Kun Lex Karpela tuli voimaan minä ja moni muu päätti, että kulttuurin ostaminen loppuu pysyvästi ja se loppui en ole ostanut yhtään kulttuuria, enkä tule ostamaan piste. Netistä saa kaiken ilmaiseksi jos sille tielle haluaa lähteä mutta sitä en kerro lähdinkö sille tielle vai olenko vain ostoboikotissa mutta en lataa ilmaiseksi.

  Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

  Alejandro

  said

  Aivan niin kuzu, ihmiset ovat itsekkäitä, ja muiden ihmisten asiat eivät kiinnosta. Mitähän se kertoo tästä yhteiskunnasta? Toivottavasti meilläkin posahtaa joku ydinvoimala pian ja oikein kunnolla, niin tämäkin kansakunta voi vaipua unholaan. Sen verran rappiolla me jo ollaan. Leipää ja sirkushuveja, ilmaiseksi. Siihen kaatui Roomakin.

  En kannata tosin myöskään kulutusyhteiskuntaa enkä tätä nykyistä talousjärjestelmää, joten ihan sama, vaikka romahtaisi kokonaan. Sisältäen siis myös to-järjestelmän.

  Oikeastaan ei minuakaan kiinnosta ihan hirveästi, että saako se taiteilija voita pettuleipänsä päälle. Enemmän huolestuttaa, että kulttuurin tekeminen loppuu, kun sitä ei ole varaa tehdä. Vaikka eihän se sinua kiinnosta, napanöyhtä on varmaan kiinnostavampaa.

  Aika monet kuitenkin haluavat laadukasta matskua jatkossakin, mutta kaltaisesi itsekkäät oman edun tavoittelijat tulevat tuhoamaan kaiken sisällöntuotannon. Kun tuotantoyhtiöt ym. konkkaavat, siinä mukana menee julmettu määrä ammattitaitoa mukana. Henkilökohtaisessa konkurssissa oleva taiteilija tai tuottaja tuskin alkaa ottaa enää riskiä ja siirtyy muihin hommiin eli kortistoon ja sossun luukulle. Viihdebisneksen tuottamat verotulot vaihtuvat menoiksi. Mutta sinuahan tuskin kiinnostaa edes se, että verotus kovenee. Tai jos et ole vielä eläessäsi tienannut euroakaan, niin toivottavasti edes joskus tienaat ja pääset maksamaan veroja.

  Joo, tulevaisuuden kuva on se, että meillä on tonneittain huonosti tehtyä sontaa netti täynnä (ai niin, sehän onkin nykytilanne), mutta ei enää uutta tarjontaa laadukkaasta kamasta, vaikka olisikin valmis siitä maksamaan. Sitä sontaa kannattaa muuten levittää talikolla, laita ainakin puolen metrin paksuudelta.

  Onneksi meillä on sellaisia visionäärejä kuin kuzu, jotka tietää, että sen lisäksi, että kulttuuria ja viihdettä voi ladata ilmaiseksi netistä, se myös syntyy kenenkään tekemättä. Ja kun ei ole tekijää, niin ei tietenkään ole tekijänoikeuttakaan! Ja ei muuta kuin laajakaistat laulamaan (se laulu on ihan teostovapaata).

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  et voi olla tosissasi väittäessä että kaikki warettaisi. Näin ei ole eikä koskaan tule olemaan. Sisällöstä maksetaan vaikka se olisi saatavilla ilmaiseksi.

  Se ketkä tässä häviää on kaupalliset piraatit sekä isojen firmojen pomot jotka taistelee omasta vallastaan saada määritellä siitä kuka saa tehdä musiikkia taikka ei. Samalla ilmaisuuden taikka puoli ilmaisuuden avulla pienet tekijät mainosta.

  Quote:Oikeastaan ei minuakaan kiinnosta ihan hirveästi, että saako se taiteilija voita pettuleipänsä päälle. Enemmän huolestuttaa, että kulttuurin tekeminen loppuu, kun sitä ei ole varaa tehdä. Vaikka eihän se sinua kiinnosta, napanöyhtä on varmaan kiinnostavampaa.

  Kulttuurin tekemien ei koskaan lopu, ainoa mikä loppuu on tekele musiikin tekeminen jonka ainoa tarkoitus on täyttää levyfirmojen kassa.

  Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

  Alejandro

  said

  Quote:et voi olla tosissasi väittäessä että kaikki warettaisi. Näin ei ole eikä koskaan tule olemaan. Sisällöstä maksetaan vaikka se olisi saatavilla ilmaiseksi.

  Se taisi olla kuzu, kun julisti että kaikki vaan warettamaan ilmaiseksi, ei tunnu missään!

  Ja isot firmat mun puolesta nurin, kunhan se menee hallitusti! Nykymenolla isoimmat ruumiit on kulttuurialan pienet toimijat ja yksittäiset ihmiset, siis ne varsinaiset tekijät. Mietittehän pliiiiiiis omalta osaltanne, miten voitte olla edistämässä nykyjärjestelmän hallittua alasajoa. Älkää ainakaan pelatko jättifirmojen pussiin ja tekijöitä vastaan.

  Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

  Alejandro

  said

  Quote:Kulttuurin tekemien ei koskaan lopu, ainoa mikä loppuu on tekele musiikin tekeminen jonka ainoa tarkoitus on täyttää levyfirmojen kassa.

  Te olette kyllä ihailtavan optimistisia! Kunpa kulttuurikentälläkin olisi samanlainen optimismi ja eteenpäinmenon meininki…

  Vakavasti puhuen, tulevaisuudessa rahaa vaativan kulttuurituotannon suurin pullonkaula tulee olemaan siinä, kuinka tuotannot rahoitetaan etukäteen. Vaikka olisi takuuvarma hitti ja rahaa tulossa, niin kuka kantaa riskin etukäteen? Kaikista ei kuitenkaan tule menestyksiä, ja silloin se riskinkantaja toivottavasti ei kuitenkaan ole artisti tai vaikkapa elokuvaohjaaja.

  Ok, yleisöltä voi yrittää kerätä rahat kasaan etukäteen. Tulevaisuudessa samoilla apajilla tulee olemaan tungosta, jolloin yleisörahan saaminen ja siihen liittyvän huomion kerääminen voi olla melkoisen työn takana. Sitä työtä ei taiteilijan toki kannata tehdä, vaan pitää palkata joku muu hoitamaan se. Myös ennakkomarkkinointiin voi joutua käyttämään paljon rahaa, jotta saisi lisää rahaa.

  Koitan siis tässä muistuttaa, että nykypäivänä levy-yhtiöt, elokuvien levitysyhtiöt ym. ovat merkittäviä tuotantojen ennakkorahoittajia, toisin sanoen riskisijoittajia, joilla on enemmän tai vähemmän mahdollisuuksia sietää myös floppeja. Kun ne katoavat, niin toivottavasti löydetään jokin uusi keino. Hallitusti, kuten jo aiemmin toivoin.

  Ja muistattehan myös sen, että kaikki rahalla tehty ei ole shittiä tai ladygagaa. Isolla rahalla on saatu aikaan mahtavia musiikki- ja elokuvataiteen mestariteoksia. Tosin niitä on saatu aikaan myös pienellä rahalla tai kokonaan ilman.

  Profiilikuva käyttäjästä murklins

  murklins

  said

  Möö, voinkin samantien lopettaa haaveilun taiteilijan urasta (kutsumus) ja mennä suoraan alepan kassalle töihin kunnes jään eläkkeelle ja kuolen pois. Raadollista, mutta sellaistahan tää elämä on. Ja mitäpä virkaa taiteella ja kulttuurilla on. :sick:
  Oh well.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin