Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Uusiomuumit

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Dirty Dirty 7 vuotta, 6 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Dirty

  Dirty

  said

  Quote:Uusiomuumit houkuttelevat pienten lasten vanhemmat kirjaostoksille
  julkaistu tänään klo 14:59, päivitetty tänään klo 16:23

  Tove Janssonin luomat muumihahmot elävät ja kehittyvät yhä, kymmenen vuotta kirjailijan kuoleman jälkeen. Janssonin tekijänoikeuksien haltija on antanut siunauksensa uusien muumikirjoijen kustantamiselle. Muumikirjat suunnataan nyt pienille lapsille.

  Tove Janssonin alkuperäiset muumikirjat filosofisine hahmoineen eivät olleet pienten lasten juttu. Vasta yhteistyössä japanilaisten kanssa valmistuneet animaatiot tekivät muumitalon asukkaat tutuiksi taaperoillekin.
  Pian muumit alkoivat seikkailla myös kuvakirjoissa.
  – Olemme halunneet, yhteisymmärryksessä oikeudenomistajan kanssa, tuoda Muumit myös pienten lasten ulottuville. Se maailma on jotain, josta meillä on vain aavistus. Se, miltä pienten ihmisten muumimaailma näyttää visuaalisesti, meidän pitää näiden kirjantekijöiden kanssa paljolti kuvitella, kertoo kustannuspäällikkö Leena Järvenpää Tammen kustantamosta.
  Johanna Sinisalo ja muita tunnettuja nimiä Muumi-kirjojen kansissa
  Oikeudenhaltija eli Oy Moomin Characters Ltd, jonka luova johtaja on Sofia ”Larsin tytär” Jansson, on antanut muumikirjojen oikeuksia usealle kustantajalle, yksi niistä on lastenkirjoistaan tunnettu Tammi. Tammen uusiomuumien kansista voi bongata tuttujen kirjailijoiden ja kuvittajien nimiä. Muumitarinoita ovat kirjoittaneet muun muassa Tapani Bagge, Johanna Sinisalo ja Tittamari Marttinen.
  Kaikkein pienimmille suunnattuja kirjoja tekee muun muassa pariskunta Riina ja Sami Kaarla. He tekevät kirjasta koko paketin valmiiksi painokuntoon. Riina Kaarla on kirjoittanut ja kuvittanut kaksi omiin hahmoihin perustuvaa lastenkirjaa ennen muumikirjailijaksi ryhtymistään. Kuvaamataiteenopettajan koulutuksen saanut, graafisena suunnittelijanakin toiminut Kaarla arvostaa Janssonin kädenjälkeä.
  – Tovella on ollut kirjoissaan äärettömän upea pelkistys ja hieno graafinen ilme. Se antaa haastetta. Kirjoja on todella kiva tehdä. Pitää pyrkiä tekemään kaunista ja myös tarinan puolelta ehyttä. Se on siis kivaa ja suuri kunnia myös, hehkuttaa kuvittaja-kirjailija Riina Kaarla.
  Muumi-kirjailijaksi ryhtyminen arvelutti monia
  Kustantamon oli aluksi vaikea saada suomalaiskirjailijoita ja -kuvittajia innostumaan ”muumiurasta”. Tove Janssonin saappaat tuntuivat liian suurilta. Pitkien vakuuttelujen jälkeen muutamat rohkaistuivat ja nyt Tammi saa jo yhteydenottoja halukkailta.
  Kaikilla tekijöillä on yhtä tiukat säännöt. Muumien on pysyttävä laaksossaan eikä sinne saa muuttaa uusia tulokkaita.
  Muumit eivät saa soittaa kännykällä tai ajaa ralliautolla. Jokaisen hahmon muoto on määritelty, jotta ne näyttäisivät aina samalta. Muumeille ei esimerkiksi saa piirtää suuta, kertoo Riina Kaarla.
  – Tovehan kuvasi paljon tunteita Muumien hännällä ja lisäämällä hahmoille kulmakarvoja sekä lisäämällä erilaisia liikkeitä muumihahmoon. Näitä piirteitä on karsittu pois, jotta se Muumi pysyisi aina samannäköisenä ja se häiritsee muumien ilmeikkyyttä.
  Riina ja Sami Kaarlan tuorein Muumi-kirja on saanut uuden päähenkilön. Lasten keskuudessa suosituin Muumi-hahmo Pikku Myy saa oman kirjansa. Myy-kirjoista suunnitellaan sarjaa.
  Näillä näkymin töitä riittää jatkossakin, sillä kustantajien mukaan muumibuumille ei näy loppua.
  YLE Uutiset / Päivi Puukka

  http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2011/07/uusiomuumit_houkuttelevat_pienten_lasten_vanhemmat_kirjaostoksille_2701727.html

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin