Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Vaihtoehtoiset menetelmät

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Vaihtoehtoiset menetelmät

Tämä aihe sisältää 30 vastaukset, 14 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Miika Salo Miika Salo 10 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 31)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä wiltzutm

  wiltzutm

  said

  Kannustan tällä viestillä kaikkia ihmisiä miettimään vaihtoehtoisia menetelmiä esimerkiksi siihen, miten immateriaalisten hyödykkeiden tuottajille saadaan korvaus työstään. Nykyään käydään taistelua vain siitä, että esimerkiksi tekijänoikeuden nimissä perittävät maksut pitäisi poistaa, mutta ei hirveästi perustella enää miten erilaiset tuottajat saisivat rahansa. Siispä innovaatiot syntymään! :)

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  Levy-yhtiöt nappaavat suurimman osan kakusta itselleen. Innokas artistijoukko voisi perustaa oman levy-yhtiön, joka tekisi samat asiat kuin normaalit levy-yhtiötkin, mutta ohjaisivat tulot suoraan artisteille eivätkä vasrastaisi sitä tuottoa itselleen.

  Tällä esimerkillä vertaan esimerkiksi teollisuuden voimaan (TVO), joka myy sähköä omistajilleen tuotantokustannusten hinnalla. Tällainen oma levy-yhtiö voisi myydä levyjä jälleenmyyjille normaalilla hinnalla, mutta tekijän saama osuus levyn vähittäismyyntihinnasta olisi esimerkiksi vähintään 50% nykyisen muutaman prosentin sijaan.

  Edellinen esimerkki voi tosin nykyisen suuntauksen mukaan olla jo liian myöhäistä toteuttaa. Mutta, samaa voisi hyödyntää myös sähköisessä myynnissä. Oma sähköinen levykauppa pystyyn, joka myy omien artistiensa musiikkia sähköisesti nykyisiä kauppoja edullisemmin, mutta siitä huolimatta teoksen tekijä saisi kappaleen myyntihinnasta esimerkiksi 80% itselleen.

  Kolmas vaihtoehto voisi olla ruotsissakin ehdotettu laajakaistavero, joka sallisi tai laillistaisi laittoman kopioinnin. Veroa maksamalla välttyisi TO-mafian vainolta, sillä he ovat saaneet maksun tuotteistaan, kopioisit sitten mitä tahansa musiikkia kuinka paljon tahansa.

  Profiilikuva käyttäjästä wiltzutm

  wiltzutm

  said

  Tuo laajakaistavero oli ihan hyvä asia, mutta siinä kuten monessa muussakin veroasiassa törmätään ihmisten napinaan siitä, että eivät kaikki käytä laajakaistaa musiikin tms lataamiseen…

  Entäpä sellainen nettisivusto (luin tämän joltain foorumilta tms), jonka ylläpitäjät tekevät itselleen tienestit mainoksilla ja sisällöntekijät tekevät tienestinsä sivustolla myymillään tuotteillaan kuten musiikkikappaleilla? Eli tyyliin: Artisti pistää sivustolle tekemänsä sävellyksen. Kappaleesta saa imettyä 30 sekunnin pätkän ja sen perusteella käyttäjät voivat päättää antavatko rahaa artistille vai eivät. Kunnes artistin mielestä hyvä rahamäärä työstä on tienattu hän on velvollinen päästämään koko musiikkikappaleen vapaaseen levitykseen luopuen samalla esimerkiksi oikeuksistaan sen kappaleen suhteen. Sitten heille, ketkä ovat antaneet äänestys vaiheessa rahaa kappaleen lunastamiseksi, lähetetään jotain oheiskrääsää tai vaikkapa hd tasoinen musalätty, jonka he saavat pistää jakoon jos tahtovat.

  Alkuun jokin virallinen taho (esim. valtio) voisi perustaa moisen nettisaitin, mutta myöhemmin muut yritykset innostuisivat samaan hommaan. Niin ja mikä estää artisteja koodaamasta itse samanlaisia sivustoja?

  Elokuviin tämä voisi olla alkuun aika problemaattinen käsittelytapa, sillä tuotot tuskin olisivat mitään verrattuna nykyisiin monen sadan miljoonan jopa miljardien tuottoihin, mutta onko tuollaiset tuotot ylipäänsä oikeutettuja? Ehkä tässä vaiheessa olisi syytä elokuvabisneksen katsoa peiliin ja miettiä missä asioissa voisi hieman säästää eikä aina jokaisessa elokuvassa räjäyttää vähintään puolta kaupunkia…

  Mutta siis bottomline oli se, että keksikääpäs lisää tällaisia vaihtoehtoisia tapoja suosia sekä kuluttajia että tuottajia.

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  [quote=wiltzutm]Tuo laajakaistavero oli ihan hyvä asia, mutta siinä kuten monessa muussakin veroasiassa törmätään ihmisten napinaan siitä, että eivät kaikki käytä laajakaistaa musiikin tms lataamiseen…[/quote]

  Omassa esimerkissäni esitin, että maksu olisi vapaaehtoinen. Tuli vain selitettyä se mutkan kautta.

  Mutta tosiaan jos maksu olisi vapaaehtoinen, niin ei voisi kukaan napista sen pakollisuudesta. Mutta tällöin käyttäjän pitäisi pitää itse huoli siitä, ettei hänen nettiyhteydellään ladata tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia.

  Profiilikuva käyttäjästä JJNiemi

  JJNiemi

  said

  Maksat laajakaistaveroa, ja voit silti joutua oikeuteen tekijäoikeusrikkomuksesta, vaikka teet sitä omaan käyttöön, juuri siten kuin laajakaistavero antaa luvan. Tämä saattaa tuntua ihmisten mielestä linssin viilaukselta jos silläkin on väliä, mistä sen musiikin hakee. Kumminkin jos maksat laajakaistaveroa, sitä voi ajatella turvallisin mielin hyvitysmaksuna musiikin lataamisesta, koska olet tavallaan hyvittänyt sen maksun jo artisteille.

  Sitten täytyy myös ajatella, että jos musiikkiteollisuus saa tämäntyylisen hyvitysmaksujärjestelmän, sitä tulee varmasti pyytämään myös elokuvateollisuus, ohjelmistoyhtiöt, taidemaalarit ja sunnuntaimuusikot. Seuraavaksi nousee esiin, miten maksetaan. Jos kaikki hakee Internetin laajuudelta kappaleita, artistikohtaiset latausmäärät jäävät pimentoon ja tarttaa lukua ei voida sanoa.

  Monessa paikassa on mietitty sen veron suuruuttakin. Jos se maksetaan vain esim. Teostolle, kohtuullinen korvaus olisi 10-20 snt / asukas / kk. (arviona käytetty 2,6 miljoonaa henkeä, n. 50% asukkaista) 0,10*12*2600 000 = 3 210 000e / vuosi. Vertailuksi: Teosto saa hyvitysmaksuja cd-levyistä ja muista vastaavista n. 10 miljoonaa / vuosi.

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  JJNiemi: Totta turiset. Siksi pitäisikin olla yksi yhteinen laajakaistavero, mutta kuten monesti käytäntö on osoittanut, ei tuollaisessa syteemissä edunsaajat pääse yhteisymmärrykseen ja homma kaatuu lopulta sisäisiin ristiriitoihin.

  Mutta mitä tulee yleisesti ottaen noihihin teostomaksuihin ja niiden keräämiseen, niin eipä niiden jakokaan ilmeisesti kovin tasapuolista ole. Vaikka kaipa niidenkin jakoon joitain levymyyntilukuja käytetään, mutta muistan lukeneeni jostain että tuo homma on silti aika epäreilu artisteja kohtaan.

  Profiilikuva käyttäjästä laurijh

  laurijh

  said

  [quote=JJNiemi]Monessa paikassa on mietitty sen veron suuruuttakin. Jos se maksetaan vain esim. Teostolle, kohtuullinen korvaus olisi 10-20 snt / asukas / kk. (arviona käytetty 2,6 miljoonaa henkeä, n. 50% asukkaista) 0,10*12*2600 000 = 3 210 000e / vuosi. Vertailuksi: Teosto saa hyvitysmaksuja cd-levyistä ja muista vastaavista n. 10 miljoonaa / vuosi.[/quote]
  Teoston laskutapa tulee olemaan ennemminkin tällainen, esimerkkinä 8Mbit yhteys:

   8Mbit/s = 1MT/s
   1MT/s * 60 s/min * 60 min/h * 24 h/d * 30 d/kk = 2592000 MT/kk, eli n. 2.6 teratavua kuukaudessa
   Pyöristetään 2 teratavuun koska käytännössä yhteysnopeus on kuitenkin selvästi teoreettista hitaampi
   Kohtuutasoinen MP3 = n. 5MB
   2000000 MT / 5 MT/MP3 = 400000 MP3:a kuukaudessa
   Kohtuullinen korvaus Teostolle yhdestä biisistä = 1 snt (?)
   Laajakaistavero yksityiselle ihmiselle 8Mbit-yhteydestä = 400000 MP3 * 0.01 €/MP3 = 4000 €

  Ok, tuskin Teostokaan sentään lähtisi olettamaan että ihmiset imuroivat heidän tekijänoikeuksiensa piirissä olevaa materiaalia 24/7, mutta äärimmäisen vaikea kuvitella että he myöskään suostuisivat siihen että 10-20 snt korvaus kuukaudessa kattaisi sen, mitä kaikkea laajakaistayhteydellä voi imuroida kuukaudessa.

  Profiilikuva käyttäjästä mutsis

  mutsis

  said

  [quote=MrHUU]Levy-yhtiöt nappaavat suurimman osan kakusta itselleen. Innokas artistijoukko voisi perustaa oman levy-yhtiön, joka tekisi samat asiat kuin normaalit levy-yhtiötkin, mutta ohjaisivat tulot suoraan artisteille eivätkä vasrastaisi sitä tuottoa itselleen.
  [/quote]
  Mitä järkeä olisi levy-yhtiöissä jos levyjä ei enää tehtäisi jos niitä saisi laillisesti ilmaiseksi? Tälläisiähän levy-yhtiöitä on jo olemassa, eikä kukaan sellaista kiellä perustamasta.

  [quote=MrHUU]Edellinen esimerkki voi tosin nykyisen suuntauksen mukaan olla jo liian myöhäistä toteuttaa. Mutta, samaa voisi hyödyntää myös sähköisessä myynnissä. Oma sähköinen levykauppa pystyyn, joka myy omien artistiensa musiikkia sähköisesti nykyisiä kauppoja edullisemmin, mutta siitä huolimatta teoksen tekijä saisi kappaleen myyntihinnasta esimerkiksi 80% itselleen.[/quote]
  Sama homma. Mitä järkeä tässä olisi jos muualta saisi musiikkia ilmaiseksi datana?

  [quote=MrHUU]Kolmas vaihtoehto voisi olla ruotsissakin ehdotettu laajakaistavero, joka sallisi tai laillistaisi laittoman kopioinnin. Veroa maksamalla välttyisi TO-mafian vainolta, sillä he ovat saaneet maksun tuotteistaan, kopioisit sitten mitä tahansa musiikkia kuinka paljon tahansa.[/quote]
  Minkä takia kukaan haluaisi maksaa toisien viihdykkeestä? Toiset haluavat 100 levyä viikossa ja toiset 0, toisilla on tähän 100 levyyn rahaa ja toisilla ei. Sama homma kun verotettaisiin suoraan hupivero progressiivisesti kaikilta, koskien aivan kaikkia kulttuuritapahtumia? Ei kenelläkään riittäisi raha sellaiseen. Laajakaistavero ei riittäisi kustantamaan ihmisten ostamia levyjä, laajakaistahan maksaa nyt jotain 30e/kk, monta sataa euroa olisit valmis maksamaan kuussa? Itse ostan yleensä päälle viisi levyä per kuukausi, minua rikkaammat luultavasti monin verroin enemmän. Toiset haluavat säästää ja toiset ostaa kulttuuria, toisilla ei ole rahaa kumpaakaan. Tälläinen vero olisi paljon naurettavampi kuin nykyiset teostomaksut yhteensä.

  [quote=wiltzutm]
  Alkuun jokin virallinen taho (esim. valtio) voisi perustaa moisen nettisaitin, mutta myöhemmin muut yritykset innostuisivat samaan hommaan. Niin ja mikä estää artisteja koodaamasta itse samanlaisia sivustoja?
  [/quote]
  Aivan. Eikä pienemmätkään levy-yhtiöt ole moisia tehneet. Mistäköhän se kertoo? Siitä ettei tule riittävästi tuottoa.

  [quote=wiltzutm]
  Elokuviin tämä voisi olla alkuun aika problemaattinen käsittelytapa, sillä tuotot tuskin olisivat mitään verrattuna nykyisiin monen sadan miljoonan jopa miljardien tuottoihin, mutta onko tuollaiset tuotot ylipäänsä oikeutettuja? Ehkä tässä vaiheessa olisi syytä elokuvabisneksen katsoa peiliin ja miettiä missä asioissa voisi hieman säästää eikä aina jokaisessa elokuvassa räjäyttää vähintään puolta kaupunkia…
  [/quote]
  Eli joku ei saa tienaa mielestäsi liikaa? Jos ihmiset haluavat maksaa kaupunkin räjäyttämisestä niin mikä siinä on sinulle ongelma? Minä ainakin haluan hienoja efektejä ja olen valmis maksamaan niistä. Katsoisitko mielumin huonoja vai hyviä elokuvia? Hyvien ihmisten aika maksaa.

  Ylipäätänsä: luuletteko etteivätkö yritykset tee kaikkeaan tienatakseen? Eiköhän niitä vaihtoehtoisia menetelmiä ole koitettu ja mietitty erikokoisten yritysten toimesta. Kukaan ei kiellä yrityksiä nykyisinkään käyttämästä niitä menetelmiä mitä he haluavat.

  Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto

  [quote=mutsis]Mitä järkeä tässä olisi jos muualta saisi musiikkia ilmaiseksi datana?[/quote]

  Sitä on vaikea selittää, ehkä joku sen tekee, mutta samalla logiikalla voisi ihmetellä, miksi joku ostaa vanhojen klassikkojen painoksia (joista siis ovat tekijänoikeudet rauenneet – nämähän löytyvät netistä). Miksi joku ostaa painoksia Shakespearen näytelmistä tai runoista? Miksi joku ostaa sellaisia antologioita, vaikka kaikki niiden sisältö löytyisi (esim.) Internetistä? Tiedä häntä. Niin ne vaan ovat ostaneet ja tulevat ostamaan. Syitä kannattaa toki selvittää, mutta taloustiedettä voi harjoittaa ilmankin.

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  [quote=mutsis]
  Mitä järkeä olisi levy-yhtiöissä jos levyjä ei enää tehtäisi jos niitä saisi laillisesti ilmaiseksi? Tälläisiähän levy-yhtiöitä on jo olemassa, eikä kukaan sellaista kiellä perustamasta.[/quote]

  Missä välissä sanoin että tuotoksia saisi ladata ilmaiseksi? Minun ehdotus kun oli se, että otetaan nämä ahnaat levy-yhtiöt tuotantoketjusta pois, myydään levyjä samalla hinnalla vähittäiskaupalle kuin ennenkin, mutta tuotto ohjattaisiin suoraan artistin pussiin. Tätä tarkoitin tuolla TVO esimerkilläni, että jäsenet saisivat tuottaa levynsä tuotantokustannusten hinnalla ja myydä niitä sitten normaali hintaan, jolloin levystä tuleva todellinen tuotto olisi huomattavasti parempi.

  Markka-aikana noin 120mk:n levystä taisi mennä vain muutama markka artistille, kun levy-yhtiö ja jälleenmyyjät nappasitvat leijonan osan levyn hinnasta itselleen. Kulujen jakautumisesta olen joskus aikanani nähnyt sellaisen piirakka-kaavion ja artistin kannalta se on kyllä surullista luettavaa. Pitäisi löytää jostain kyseinen kaavio, tai mieluiten uudistettu painos.

  Tämän takia en ymmärrä logiikkaasi että miksei levy-yhtiöitä tarvittaisi. Perinteisiä levy-yhtiöitä mallinikaan ei kaipaa, mutta näitä uudella tavalla ajattelevia kyllä. Artistin etua ja kukkaroa minä tässä yritän ajatella, en ahnaiden levy-yhtiöiden. Ja tosiaan, mikäänhän ei nykyisinkään estä esittämäni kaltaisen levy-yhtiön perustamista, mutta missä vika? Miksei kukaan ole moista tehnyt?

  En ole alan asiantuntija, mutta veikkaisin että Teostolla ja Gramexilla on sormensa pelissä. Voisi nimittäin käydä niin ettei heiltä heruisi teostomaksuja tällaisille toisinajattelija levy-yhtiöiden artisteille. Tosin menetys voisi olla minimaalinen ottaen huomioon että artistit tienaisvat levyyynnillään huomattavasti nykyistä järjestelmää enemmän.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Tietosanakirjat ja englanti-suomi ym. kielenkäännöskirjat ovat mielestäni hyvä esimerkki.
  Sama sisältö löytyy jopa kattavammin netistä, silti niitä ostetaan ja kerätään. Tähän on olemassa kolme pääsyytä.
  1) Ihmisen halu omistaa tuote (joka onnistuu vain fyysisesti)
  2) Kaikilla ei ole nettiä käsillä
  3) Hyvän teoksen tekemisestä tukeminen

  Mitä taas tulee esimerkiksi musiikkiin tai videoihin.
  Itse en suinkaan näe, että niiden myynti loppuisi, edes vähentyisi. Kun noiden medioiden hinnoista saadaan turhat tekijänoikeusmaksut ja tekijänoikeusjärjestöjen valvontaan kuluttamat eurot pois, niitä olisi mahdollista tarjota huomattavasti edullisemmin kuin nyt.
  Lisäksi tulevaisuudessa levy-yhtiöiltä jää iso osa markkinointiin sijoitettavasta rahasta pois, sillä netti hoitaa tätä monessa roolissa (puskaradio miljoonien ihmisten kesken, edulliset mainokset muilla sivustoilla, mahdollisesti jopa iso verkkoportaali, joka näyttäisi sekä myydyimpien levyjen, että p2p piireissä suosituimpien levyjen listaa).
  En koe audiovideotuotteiden myyntiä lainkaan ongelmallisena tulevaisuudessa ja vaikkei suoranaisesti piraattipuolueen asiaan kuulukkaan, olen harkinnut tekeväni perusteellisempia laskelmia asiasta, jolloin asioiden näyttäminen paperilla (virtuaalisella tai fyysisellä) helpottuisi huomattavasti.
  Näihin laskelmiin tosin tarvittaisiin ainakin parilta suomalaiselta muusikolta yhteistyötä, jotta voisi laskea mitkä tulot ja menot jäävät pois, mitkä tulevat tilalle jne.

  Eikö piratismi tapahdukkin pääosin netissä? Entä jos teoksen hinnan saisi laskettua niin alas, että yhdestä paikasta saisi ladattua lähes minkä tahansa levyn tai elokuvan huomattavan paljon edullisemmalla (spekuloiden 1-2e), ostaisitko vai etsisitkö ensin muualta netistä?
  Jo tässä vaiheessa monet saattaisivat ostaa sen suoraan siltä paikalta joka sitä myy. Viimeistään jos sitä ei netistä vaivattomasti löydy.
  Entä jos tuo palvelu tarjoaisi sinulle jotain käytännönetua jota et netistä lataamalla suoraan saa?
  Jos tuo portaali tarjoaisi mahdollisuuden levyn lataamisen lisäksi kuuntelemaan sitä suoraan tuolta portaalilta omalla soitto-ohjelmallasi (useimmat tukevat streamausta)?

  Selvä, tuo kuulosti minusta hyvältä, se säästäisi levytilaa jonkin verran ja kuitenkin saisin kaikki musiikit halutessani kirjoittaa levylle ja tyrkätä autosoittimeen.
  Mutta entä jos…se koskisikin myös videoita.
  Nyt heräsi oma kiinnostuksenikin kun tätä kirjoitan.
  Kuinka paljon vievät leffat ja sarjat ihmisten koneilla tilaa? 100GB? 500GB? 1TB? Kirjoitetaanko ne kaikki aina levyille ja kuka niitä satoja levyjä jaksaa aina selata?
  Entä jos tuo palvelu antaisi elokuville saman toiminnon. Voisit ladata niitä kotiin tai soittaa suoraan streamattuna.
  DVD elokuvan katsominen streamattuna vaatisi vähintään 4M yhteyden ja silloinkin sen pätkiminen olisi kuun asennon varassa.
  Pienellä, hyvin pienellä, softakehittelyllä soittimeen tehtäisiin bufferointi, joka lataisi leffasta alkuneljänneksen ja alkaisi sitten nappia painamalla sitä soittaa.

  Tämä luonnollisesti tällä hetkellä tarkoittaisi lähinnä tietokonetta, mutta pienellä softa/laitekehityksellä tämän toiminnon saisi jo mm. digibokseihinkin.
  Niin ja kuka tämän palvelun kehittäisi? Joko yksityinen taho, joka haluaisi tällä tehdä rahaa, tai sitten audio ja video teollisuus yhdessä.

  Pahoittelen jos innostuin liikaa jo vaihtoehtoista menetelmää kirjoittaessa, mutta tämä tuli suoraan sielusta, tällaista palvelua itsekkin tarvitsisin.
  Tällä hetkellä lähimpänä tätä on valikoimaltaan bittorrent, bufferoinniltaan eräs linux mediansoittosofta.

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  Itse ainakin olen ostanut ja ostan jatkossakin elokuvani kaupasta, sama se muuttuuko systeemi perampaan vai huonompaan suuntaan kuluttajan kannalta.

  Ostokäyttäytymisestäni kertoo kuitenkin jotain se, että ostan levyt vasta kun ne maksavat noin 10e. Samalla tämä kertoo mielestäni sitä, että levyt todellakin ovat ylintaisia. Minulla ei ole mikään kiire mennä ostamaan uusimpia elokuvia, voin hyvin odottaa sen aikaa että ensimmäiset löysät lähtevät hinnoista pois. Vaikka odottamalla hieman pidempään saisi samat elokuvat vieläkin halvemmalla.

  Haluan tukea musiikin ja elokuvan tekijöitä, siksi heidän tuotoksiaan ostan. Ostaisin vieläkin enemmän jos hinta olisi jo valmiiksi kohdallaan. tällä hetkellä hyllystäni löytyy varmaankin reilu 200 DVD levyä/elokuvaa, kaikki laillisesti ostettuina. Nämä levyt olen ostanut viimeisen kahden vuoden aikana. Eli kulutusvimma on ollut valtaisa, vaikka opiskelija olenkin.

  Hyvästä kannattaa maksaa, sillä haluan omistaa tuotteen myös fyysisesti. Koskaan ei pitäisi sanoa ei, mutta uskoisin että ihan heti – jos koskaan – siirryn fyysisten levyjen käytöstä sähköiseen tarjontaa. Aika näyttää tämän, mutta tällä hetkellä haluan fyysisesti pitää tuotetta kädessäni josta olen maksanutkin.

  Profiilikuva käyttäjästä laurijh

  laurijh

  said

  [quote=Scoffa]Eikö piratismi tapahdukkin pääosin netissä? Entä jos teoksen hinnan saisi laskettua niin alas, että yhdestä paikasta saisi ladattua lähes minkä tahansa levyn tai elokuvan huomattavan paljon edullisemmalla (spekuloiden 1-2e), ostaisitko vai etsisitkö ensin muualta netistä?[/quote]
  Olettaen että se olisi DRM-vapaa ja hyvälaatuinen, mieluiten häviöttömästi pakattu, ostaisin ehdottomasti. Ostan nykyäänkin musiikkia netistä, mutta kun kotimaisista kaupoista sitä ei järkevässä muodossa saa, täytyy turvautua erääseen ulkomaiseen kauppaan joka kyllä sanoo maksavansa rojalteja artisteille, mutta itse en ole tuosta aivan vakuuttunut.

  Quote:Entä jos tuo palvelu antaisi elokuville saman toiminnon. Voisit ladata niitä kotiin tai soittaa suoraan streamattuna.
  Onhan nykyäänkin olemassa joku Film2home-palvelu, mutta viimeksi kun tarkistin niin se vaatii paitsi Windowsin niin myös Internet Explorerin, eli täysin käyttökelvoton varsinaiseen leffan katsomiseen kotiteatterissa. Mutta hyvälaatuisesta elokuva-downloadista olisin valmis maksamaan muutaman euron, joistakin hyvistä uusista ehkä kymmenenkin.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Koitin tilata kympin pakettia, muttei onnistunut, ilmeisesti jokin maa-tarkistus tms. pissi, mutta tilasin jo vitosen levyn tähän hätään.
  Tai vajaa 3,5 euroahan tuo levyltä on.

  On se hyvä että toiset artistit jaksavat olla valveutuneita nykymahdollisuuksista. Ei mahda NIN:n tuottu tälläkään levyllä pieneksi jäädä.
  Olisin jopa ehkä jättänyt tilauksen väliin, koska levy oli pelkästään instrumentaali, mutta taas hinta ei ollut liian kova.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 31)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin