Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Valmiuslaki uhkaa sananvapautta

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Valmiuslaki uhkaa sananvapautta

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä OSQ OSQ 9 vuotta sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Rick Random

  Kansanedustajat ovat havahtuneet suunnitteilla olevan valmiuslain sananvapausongelmiin. Suurimman oppositiopuolueen Sdp:n edustajan mukaan lakiesityksen ongelmat ovat niin suuria, ettei laki voi mennä läpi esitetyssä muodossa.

  Hallituksen esityksen mukaan sananvapautta voitaisiin rajoittaa sotatilan ja sodan uhan lisäksi vakavissa taloudellisissa kriiseissä, suuronnettomuuksissa ja hyvin vaarallisten tartuntatautien takia. Samoista syistä voitaisiin katkaista verkko- ja muita viestintäyhteyksiä.

  Journalistilehti.fi: Valmiuslaki uhkaa sananvapautta

  Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Näinhän se toimii. Eri nimisillä lakiesityksillä pyritään kansaa ajamaan nurkkaan. Toivoisin puolueelta tiukkaa kannanottoa pikaisesti.

  Lakivaliokunnan toimia kannattaa kaikkien seurata sillä siellä niitä sorvataan. Pienillä lisäyksillä ja nokkelilla sanamuodoilla. Hyvänä esimerkkinä metaaniajoneuvojen laiteasennus vaatimukset. Kun eduskunnan enmmistö vapautti metaanin käytön autoille, niin lakivaliokunnassa lobbauksella lisättiin Euro4 päästövaatimus kaasuautoille. Ongelma olikin että silloin vielä ei Euro 4 ollut ratifioitu missään muualla euroopassa. Se taas tarkoitti että jokainen metaanikäyttöinen uusikin auto piti erikseen hyväksyttää. Eduskunta istui uudelleen ja vaati enemmistöllä selvennyksiä lakiin, niin lobbarit saivat lisätyksi asennusdirektiivi 115:n estämään toimintaa. Kas kun kyseistä direktiiviä ei missään EU maassa taaskaan ollut ratifioitu.
  Protektionismi toimii monella tavalla ja tasolla. Tästä tarinasta jätin silloisen AKE:n johtajan joka tietysti järjesti katsastuskonttori insinöörien kanssa vilpillisiä hidasteita jatkuvasti.

  Jos puolueessa on lakeihin ja niiden valmisteluun perehtynyttä henkilöä niin sitä kaivattaisiin.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin