Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Valtioiden velat

Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä snowballschance snowballschance 7 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Valtioiden velat:

  Noista on paljon mutu-puhetta verkossa.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Miljoona niin kuin mono sivistyskielellä eli 1*6 nollaa, biljoona niin kuin bi eli 2*6 nollaa, triljoona niin kuin tri eli 3*6 nollaa suomeksi… Tarkoitat biljoonia. Englannin ’trillion’ nollien lukumäärä riippuu hiukan maasta, melkein aina se kääntyy biljoonaksi.

  Julkisen velan lisäksi on huomioitava yksityinen velka, koska siitähän tehdään julkista huonoina vuosina. Kun sitten vielä netotetaan saatavat niin se selittääkin CDSsien (luottovakuutusten) hinnat, joilla mitaten Suomi ja Norja keikkuvat kärkipäässä.

  Julkisen puolen velka koostuu valtion velasta ja paikallisista veloista. Suomessa valtio ja kunnat; USAssa valtio, osavaltiot ja kunnat.

  Velkojallakin on merkitystä. Japanissa velkojat ovat kotimaisia.

  Japanin arvellaan romahtavan 3-4 vuodessa ja USAn 10 vuodessa velkoihinsa. Velkaongelman välttämiseksi USAn välitön veronkorotustarve on 100%.

  Sekä USAssa että EUssa on jouduttu turvautumaan rahoitukseen suoraan keskuspankin setelipainosta. Kun Japani joutui turvautumaan tähän jo aikoja sitten niin propagandassa kuiskittiin, että kyseessä on 3. maailman talouspolitiikka. Nyt propaganda on hiljaa.

  Velkavetoiseen pankkibonzi talouteen siirryttiin länsimaissa 1980-luvulla eikä propaganda ole kertonut tästä kovinkaan paljoa taviksille. Eikä kerro vieläkään, koska niitä USAn veronkorotuksia ei olla vielä tehty.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  jarkkoph kirjoitti:
  Quote:Näin on olen Seurannut bruttokansantuotteen ja julkisen velan suhdetta tilastoista ja 60-luvulta 80-luvulle suhde alkoi heikentyä 80-luvulta eteenpäin suhteen heikkeneminen kiihtyi huomattavasti laskeskelin, että jostain 80-luvulta saakka noin 10% USA talouskasvusta on rahoitettu velkarahalla jokaikinen vuosi. Nyt 2000-luvulla velkaantumisvauhti on noussut lähes tähtitieteelliseksi. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kymmenet miljoonat jenkit saavat pakostakin elintasonsa kuluista eikä todellisesti talouskasvusta ja ovat saaneet jo vuosikymmeniä.

  Reaalituntipalkat saavuttivat huippunsa Jenkkilässä vuonna 1972 !

  Virallisten tilastojen mukaan reaalituntipalkat ovat nyt samalla tasolla kuin 50 vuotta sitten, mutta viralliset tilastot eivät pidä paikkaansa, koska Clinton aloitti tilastohuijauksen inflaation laskemisessa. Tilanne on siis pahempi.

  1970-luvun jälkeen jenkit ovat pitäneet yllä elintasoaan teknologian parantumiselle, tekemällä enemmän töitä ja ottamalla lisää velkaa.

  Viimeisessä työttömyysraportissa työttömyys oli yllättäen noussut.

  Se siitä Esko Ahon ”dynaamisesta taloudesta” kuten hän täysin virheellisesti arvioi Jenkkilän taloutta vaihto-oppilasvuotensa jälkeen. Tuo särähti korvaan, koska jo tuolloin oli hyvin asiantuntijoiden tiedossa Jenkkilän huono taloustilanne.

  Jenkkilä hyötyy korkeasta öljyn hinnasta, koska mitä korkeampi öljyn hinta, sitä kannattavampaa heidän oma tuotantonsa kalleista öljylähteistä on.

  Aikoinaan oli valtava mediashow siitä, miten Jenkkilään olisi pitänyt rakentaa lisää öljynjalostamoja. Öljynkulutus kääntyi kuitenkin laskuun, ja jalostamot ennakoivat sen nappiin.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin