Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Vastaesitys, lisäys puolueohjelmaan: verkkoäänestys

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Vastaesitys, lisäys puolueohjelmaan: verkkoäänestys

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä  Nimetön 3 vuotta, 9 kuukautta sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä k4rv1n3n

  k4rv1n3n

  said

  Esitän lisäystä Tietoyhteiskuntaohjelman Osallistuva demokratia -osion loppuun

  Piraattipuolue katsoo ettei verkkoäänestystä voi tällä hetkellä toteuttaa riittävän turvallisesti, että sitä voisi käyttää valtakunnallisissa vaaleissa. Mikäli verkkoäänestystä kuitenkin päätetään kokeilla, tulisi kokeilu aloittaa ulkomailla asuvista suomalaisista, joiden käytännön äänestysmahdollisuuksia verkkoäänestys parantaisi eniten. Tällöin verkkoäänestys tulee toteuttaa avoimella lähdekoodilla, sekä järjestelmä tulee voida tarkastaa kaikkien vaaleihin osallistuvien puolueiden toimesta. Verkkoäänestyksen ei pidä olla ainoa mahdollinen äänestystapa.

  Perustelut:
  Kysymykset vaalisalaisuuden ja vaalien luotettavuuden säilymisestä verkkoäänestyksessä ovat valideja. Ei kuitenkaan voida olettaa ettei teknologia tarjoaisi käytännön ongelmiin myöhemmässä vaiheessa käytännön ratkaisuja.

  Lähtökohtaisesti kaikkien äänestysjärjestelmien tulee olla tehty avoimella lähdekoodilla jotta suuri yleisö voi sen luotettavuuden tarkistaa.

  • Tätä aihetta muokkasi 4 vuotta, 3 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä k4rv1n3n k4rv1n3n.
  • Tätä aihetta muokkasi 4 vuotta, 3 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä k4rv1n3n k4rv1n3n. Syy: täydennys
  Profiilikuva käyttäjästä

  Nimetön

  said

  Olen mielenkiinnolla katsellut piraattipuolueen taivalta ja aika jännää oli, että ruotsissa sen suosio kantoikin johonkin asti. Kuitenkin haluaisin sanoa sanasen piraattipuolueen nimestä. Onhan se jännää, että puolueen nimenä on jokin toiminta jota on kuvattu elokuvissakin, mutta eikö tällaiset toimijat pyri olemaan vallitsevan yhteiskunnan ulkopuolella eivätkä halua kuulua siihen.

  Katselin agendaanne päällisin puolin ja kannatettavia asioita tulikin sieltä esiin. Oletin ennen sivuille tuloa, että varsinkin koulutus olisi painopisteenä. Ja tiedon vapaus.

  Piraattipuolue nimenä on sellainen, että jossakin kansanosassa se herättää antipatiaa eikä ole hyvä esiintulo yhteiskunnassa. Varastamaanko sitä lähdetään? Pitäisi ennemminkin ajatella yhteiskunnan rakentamista.

  Piraatithan voisivat ajatella, että sellainen valkohattuinen koodinvääntäjä voisi olla sellainen, joka kannattaisi puoluetta. Kuitenkin valkohattuisetkin haluaisivat kuulua yhteiskuntaan.

  Niinpä nimiehdotus puolueelle: Valkoinen puolue.

  Sitten teillä olisi oma värikin.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin