Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Vastinetta HS:n mielipidekirjoituksiin?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Vastinetta HS:n mielipidekirjoituksiin?

Tämä aihe sisältää 6 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä linja-aho linja-aho 9 vuotta, 8 kuukautta sitten.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä linja-aho

  linja-aho

  said

  Saisikohan Piraattiliitto aikaiseksi vastinetta Hesarissa 1.5. olleisiin mielipidekirjoituksiin (ks. liite)? Toisessa kirjoituksessa piraatteja tylytettiin varkaiksi ja toisessa narsisteiksi.

  ”He eivät tunne tai halua muiden tuntevan varallisuusoikeuden perusasioita.”

  Kysymyshän on siitä, että olemassa olevaa lakia halutaan muuttaa, eikä siitä, etteikö ”perusasioita” tunnettaisi.

  Profiilikuva käyttäjästä linja-aho

  linja-aho

  said

  Pari korjausta:

  s/Piraattiliitto/Piraattipuolue/

  Tiedostoliite oli liian suuri (600 kt) eikä tallentunut – laitoin sen sendspaceen:

  http://www.sendspace.com/file/b2c8hh

  Aihetta sivuten: onkohan tämä piratismia kun skannasin mielipidekirjoituksen nettiin?

  Profiilikuva käyttäjästä linja-aho

  linja-aho

  said

  Mikko Kunnari kirjoitti:
  Quote:http://mikkokunnari.spaces.live.com/

  Siellä on vastinetta.

  Hyvä vastine! On aina helppo ruinata toisia tekemään jotain ja itse pyöritellä peukkuja, mutta mun mielestä jonkun hallituksesta kannattaisi tyrkyttää tuota Hesariin (ehkä vähän lyhennettynä). Printtimedian lukijat eivät ole ehkä Piraattipuolueen ydinkohderyhmää, mutta kyseisen läpyskän mielipidesivulla tavoittaa kymmeniä tuhansia lukijoita.

  Tämän päivän Hesarissa puolestaan on M$-mafian kannanotto. Tehtävä: etsi asiavirheet. Voisin vääntää tuohon vastinetta jos jaksan tänään – edellisen mielipiteeni julkaisemisesta on tosin sen verran lyhyt aika, että eivät välttämättä julkaise.

  Quote:
  Eikö avoimuus sisällä vapauden valita?

  Mikael Böök kumppaneineen kirjoitti (HS 23. 4.) nasevasti aiheesta ”Suljettujen tietokoneohjelmien tulisi nyt olla historiaa”. Kirjoittajilta tuntui kuitenkin olevan perusajatus hieman hakusessa – miten voi samalla vaatia avoimuutta ja toisaalta kehottaa olemaan käyttämättä tietynlaisia tuotteita? Eikö avoimessa maailmassa jokainen taho saa omien tarpeidensa mukaan päättää, millaisia ja miten tuotettuja sovelluksia haluaa käyttää?

  Olen kirjoittajien kanssa täysin samaa mieltä siitä, että avoimet standardit ja rajapinnat ovat ehdoton vaatimus nykyajan tietojärjestelmille. Näillä asioilla ei kuitenkaan ole automaattisesti mitään tekemistä avoimen tai suljetun lähdekoodin kanssa. Kuka tahansa voi esimerkiksi kirjoittaa avoimen lähdekoodin sovelluksen, jonka rajapinnat eivät ole minkään standardin mukaisia.

  Toisaalta myös ”suljettujen alustojen” päälle voidaan tuottaa avoimen lähdekoodin sovelluksia, kuten tietysti myös erilaisten standardien mukaisia rajapintoja.

  Kirjoituksessa jätetään mainitsematta, että avoimen lähdekoodin ratkaisuiden takana on usein kaupallinen toimija ja/tai suljettuja tuotteita. Tuoreimpana esimerkkinä Oracle, joka tulevan Sun-yrityskaupan myötä omistaa muun muassa Javan ja MySQL:n oikeudet.

  Kirjoituksessa mainitaan Microsoft Wordin doc-tiedostomuoto esimerkkinä suljetusta maailmasta, mutta ”unohdetaan” mainita, että nykyisen Microsoft Officen ooxml-tiedostomuodot ovat ISO/IEC:n standardoimat.

  Kirjoittajat eivät ole tainneet myöskään ajatella ehdottamansa mallin vaikutuksia suomalaiseen kansantalouteen tai tietoyhteiskuntaan. Esimerkiksi Microsoftin kumppaniyritykset työllistävät Suomessa yli 30 000 henkeä, samoin vaikkapa IBM:n ja Oraclen kumppaneiden merkitys työllisyyteen on suuri. Pitäisikö kirjoittajien mielestä merkittävä osa näiden suomalaisten yritysten innovaatioista sekä työpaikoista vaarantaa sillä, että esimerkiksi valtiovalta suosisi laput silmillä yhtä mallia muiden vaihtoehtojen kustannuksella?

  Avoimen ja suljetun mallin välisen väittelyn sijaan meidän kannattaisi keskittyä ostamaan ja tuottamaan innovatiivisia, yhteentoimivia ja suomalaista tietoyhteiskuntaa tukevia ratkaisuja.

  AKI ANTMAN
  puheenjohtaja
  Suomen Microsoftin osaajakumppanien yhdistys IAMCP

  Profiilikuva käyttäjästä Enigma

  Enigma

  said

  Aihe taitaa olla arka, sillä lähes kaikki Hesarissakin julkaistut tekijänoikeuspuolen kannantotot ovat olleet suu vaahdossa kirjoitettuja kommunisti- ja narsistikorttien heiluttelua. Jopa pääkirjoitustoimittaja vaahtosi kolumnissaan siitä, miten piratismi ”ei mahdu yleiseen oikeustajuun”. Ilmeisesti kyseisen henkilön oikeustajuun mahtuu se, että tekijänoikeusrikkomuksen avustamisesta saa kovemmat tuomiot kuin raiskauksesta.

  Vakavasti puhuen kyseinen kolumni paljastaa sen, miten huonosti asioista ollaan selvillä: piratismi kun nimenomaan mahtuu yleiseen oikeustajuun (esim nyt vaikkapa Ilta-Lehden nettikyselyt aiheesta: 84 % piti tiedostojen lataamista omaan käyttöön hyväksyttävänä, 91 % toivoi Suomeen Piraattipuoluetta (!!) ja 84 % piti ranskalaista kolmesta poikki -lakia huonona ideana). Kenen oikeustajuun sen sijaan sopii se, että RIAA haastoi oikeuteen pyörätuolissa istuvan mummon, joka waretti OMAT levynsä, koska niiden ottaminen hyllystä ja laittaminen soittimeen oli niin vaivalloista…

  Valitettavasti keskustelu piratismista valtamedioissa tuntuu olevan enimmäkseen luokatonta. Tämä johtuu siitä, että puheenvuoroja saavat lähinnä ne, joilla ei ole itse asiasta ja siihen liittyvästä tekniikasta edes alkeellista ymmärrystä (Suvi Lindén on tästä hyvä esimerkki).

  —–

  http://informaatiovaras.blogspot.com/

  Profiilikuva käyttäjästä linja-aho

  linja-aho

  said

  linja-aho kirjoitti:
  Quote:Voisin vääntää tuohon vastinetta jos jaksan tänään – edellisen mielipiteeni julkaisemisesta on tosin sen verran lyhyt aika, että eivät välttämättä julkaise.

  Eivätkä julkaisseetkaan. Onneksi julkaisivat toisen henkilön kannanoton, joka on parempi ja vähemmän provosoiva kuin omani olisi ollut. Tämä siis Hesarissa pe 8.5.2009:
  Quote:
  Avoimella lähdekoodilla parempia ohjelmia

  Aki Antman kirjoitti (HS 4. 5.), että avoimen ja suljetun koodin mallien välisen väittelyn sijaan meidän kannattaisi keskittyä tuottamaan innovatiivisia, yhteentoimivia ja suomalaista tietoyhteiskuntaa toteuttavia ratkaisuja. Hän myös kyseli, eikö avoimessa maailmassa jokainen saa päättää, millaisia ja miten tuotettuja sovelluksia haluaa käyttää.

  Eihän avoimen lähdekoodin ideologia tätä kielläkään. Sen sijaan se esittää vielä yhden tärkeän lisävaatimuksen: ohjelmaa on saatava käyttämisen lisäksi myös muokata vapaasti.

  Me avoimen koodin kannattajat nimittäin olemme sitä mieltä, että vapaalla muokattavuudella on oleellinen vaikutus ohjelmiston laatuun. Kun ohjelmaa voivat kehittää palkkakoodareiden lisäksi myös sen aktiiviset käyttäjät, lopputulos sisältää käyttäjän kannalta parempia ominaisuuksia.

  Esimerkkejä ei tarvitse hakea kaukaa: monet aktiivisesti netissä surffaavat ovat huomanneet, että avoimen lähdekoodin Mozilla Firefox -selain on Microsoftin Internet Exploreria parempi vaihtoehto, koska se on tietoturvallisempi ja siinä on paljon webin käyttöä helpottavia toimintoja.

  En ymmärrä, miksi Antman nosti esiin suljetuille alustoille kehitettävät avoimet sovellukset. Suljetulle alustalle kehitettäessä alustan rajoituksille ei voi tehdä mitään. Sen sijaan avointa alustaa voi aina muokata tarpeisiinsa sopivaksi.

  Kummallinen on myös väite kansantalouden romahtamisesta avoimen koodin teknologiaan siirryttäessä. Eiväthän avoimen koodin sovelluksetkaan tyhjästä synny, vaan niiden kehittäminen vaatii osaavaa työvoimaa.

  Erona suljetun koodin kehitystyöhön on, että toiminnallisuutta voi lainata muista avoimen koodin ohjelmista, jolloin pyörää ei tarvitse keksiä joka kerta uudelleen. Tällä tavoin työvoimaa ja muita resursseja vapautuu uusien innovaatioiden kehittelemiseen.

  Talouskriisi vaikuttaa väistämättä myös ohjelmistoalaan. Vanhojen mallien mukaan toimiminen on tulevaisuudessa yhä hankalampaa.

  HEIKKI KETOHARJU
  Savonlinna

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin