Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Verkkokauppa?

Tämä aihe sisältää 10 vastaukset, 7 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Pirate0 Pirate0 6 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  Muistanko väärin, vai onko täällä joskus ollut verkkokauppa?

  Tahtoisin ostaa sellaisen tyylikkään piraatti-pipon, mutta en löydä kauppaa mistään.

  Vai onko minulla vielä rähmää silmissä?

  Profiilikuva käyttäjästä Topi

  Topi

  said

  Tosiaan, sivulla http://www.piraattipuolue.fi/verkkokauppa ei enää ole toiminnassa.

  Aiemmin olin kritisoinut Piraattipuolueen foorumin muokkaamista, että aihealueita ei löydä enää järkevästi postauttaa ja sitä, että ei ole kysytty foorumin jäseniltä yhtään mitään muutostoiveita. Muualla foorumit kuten Muropaketti ja F1-forum kuuntelevat jäseniään ja huomioivat mielipiteitä tuleviin muutoksiin.

  Tässä sitten nähdään tulos, harvempia uutisia ja verkkokaupan yllättävä häviäminen. Nyt tarvitsisi tehdä jotain.

  Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  Piraattiliiton sivuja ei ilmeisesti päivitetä enää ollenkaan.

  Profiilikuva käyttäjästä Pekka Mustonen

  Niin, minäkin ostaisin mielelläni puolueen tuotteita. Paitoja, pipoja yms. jos niitä saisi jostain, ovatko ne loppu, jos eivät niin mistä niitä saisi tätä nykyä? Olisi puolueellekin tuloja tiedossa.

  Profiilikuva käyttäjästä Delvor

  Delvor

  said

  Verkkokauppa rullannee jälleen lähitulevaisuudessa, kunhan nettisivu-uudistus saadaan valmiiksi. Tällöin paranee tilanne myös mm. keskustelupalstan ja piirien verkkosivujen osalta.

  Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  Minun rahatilanteeni vaihtelee niin päivästä toiseen. Ensi viikolla minulla ei ehkä olekaan varaa ostaa piraattipipoa. Sen kuitenkin lupaan, että maksan sen pienimmän jäsenmaksun, heti kun kuulen mikä se on. Näin työttömänä en varmaan pysty enempää maksamaan.

  Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

  Alejandro

  said

  Olisiko niitä pipoja saatavilla myös ilmaiseksi?

  Ai miksi kysyn? No tietysti siksi, että piraattien piirissä asioiden ja tavaroiden arvonmuodostus heittää häränpyllyä kun ei ymmärretä, että jonkin asian hinta ei muodostu siitä, että materia itsessään maksaa jotain, vaan siitä, että sen eteen on tehty työtä (=ihmiset käyttävät rajallista aikaansa työn tekemiseen, ja tahtovat siitä korvauksen).

  Digipuolella tämä tuntuu olevan piraateille suorastaan mahdoton käsittää, vaikka ihan samalla tavalla jonkin immateriaalisen tuotteen tekemiseen on käytetty työaikaa. Ihan niinkuin pipolla, myös esim. elokuvalla on tekijänsä, ja nämä tekijät ovat käyttäneet elokuvan tekemiseen huomattavasti enemmän aikaa kuin pipon tekijä pipon tekemiseen. Silti piposta ollaan valmiita maksamaan, mutta elokuvasta ei (ihan vaan siksi, kun se on mahdollista saada ilmaiseksikin). Haloo!

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Alejandro,

  vaikka Sarilla on pipoja vaikka kuinka paljon kuitenkin Sari haluaa ostaa vähistä rahoista piraattipipoja/tavaraa siksi että Sari haluaa ostaa ’the Pipon’, pipon joka omistajana hän haluaa kuulua johonkin joukkoon. Samalla hän haluaa tukea aatetta.

  Vielä 3d tulostus ei ole joka kodin ulottuvilla mutta kohta saamme materialista tavaraa Star Trek tyyliin seinästä olevasta laitteesta. Sitten meistä kaikista tulee piraatteja.

  Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

  Alejandro

  said

  Jos tavaroita ja esim. ruokaa pystyisi monistamaan tyhjästä, se olisi siunaus ihmiskunnalle ja ehkä pelastus maapallolle. Valitettavasti se on vielä kaukaista fantasiaa.

  Ruoka on asia, joka on meille välttämätön. Musiikki ja elokuvat eivät ole välttämättömiä, mutta ovat hyväksi mm. mielenterveydelle. Itse ostan kaupasta vuodesta toiseen varsin samaa ruokaa, ja siksi olisikin ihan ok, että ruoka olisi kopioitua tavaraa ja valikoima suht suppea.

  Musiikkia ja elokuvia ei sen sijaan jaksa ihan hirveästi katsella ja kuunnella, jos uustuotantoa ei ole, vaan ainoastaan vanhojen kopioiden ees-taaskelausta. Siksi on hyvä, jos politiikassa ja taloudellisessa toiminnassa otetaan huomioon, että uustuotannolle on edellytyksiä.

  Jos ruokaa, lämpöä ja materiaa voi monistaa, niin silloinhan taiteilijankin välttämättömät tarpeet tyydyttyvät, ja taiteen tekemiseen voi keskittyä ilman palkkaa. Mutta niin kauan kuin niin ei ole, on oltava toinen keino, ja tämä tarkoittaa valitettavasti tulonsiirtoa kuluttajalta taiteilijalle tavalla tai toisella. Siis jos halutaan ammattimaista uustuotantoa. Ja aika monet myös haluavat, ainakin jos uskoo tilastoja niistä teoksista, joita netistä ladataan.

  Ja tämä kaikki ihan ystävyydellä ja yhteisymmärryksen löytämistä toivoen. Piraattijahti ja jättikorvaukset on perseestä.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin