Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Verkkokauppa.com valittaa tekijänoikeuskorvauksist

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Verkkokauppa.com valittaa tekijänoikeuskorvauksist

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä kuzu kuzu 8 vuotta, 1 kuukausi sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä kuzu

  kuzu

  said

  Quote:
  Verkkokauppa.com valittaa tekijänoikeuskorvauksista Viron-tuonnista

  Muun muassa cd- ja dvd-levyaihioita ilman yksityisen kopioinnin hyvitysmaksuja Viron kautta myynyt Verkkokauppa.com valittaa käräjäoikeuden tuomitsemista vahingonkorvauksista. Koska levyt on tuonut Suomeen virolainen yhtiö, oikeutta olisi Verkkokauppa.comin mukaan pitänyt käydä siellä. Koko vahingonkorvausten perustelukin epäilyttää sitä.

  Verkkokauppa.com voitti käräjäoikeudessa jutun Suomen yhtiönsä osalta, mutta virolainen sisaryhtiö Arctecho OÜ tuomittiin maksamaan korvauksia hyvitysmaksuttomasta tuonnista Suomeen useiden vuosien ajalta. Korvauspotti koski noin 40 prosenttia tuonnista

  Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Samuli Seppälä kuitenkin ihmettelee, miten maksu voitiin tuomita vahingonkorvauksena eikä hyvitysmaksuna. ”Jos se olisi tuomittu hyvitysmaksuna, olisi asia pitänyt käsitellä Virossa”, hän arvioi vastapuolen Teoston lakimiesten taktiikkaa.

  Samuli Seppälä sanoo, että niin kauan kuin yritys toimii muualla kuin Suomessa, ei se voi joutua maksamaan suomalaista hyvitysmaksua. Näin oli hänen mukaansa juuri Viroon perustetulla Arctecho OÜ:lla.

  Samuli Seppälä muistuttaa, että on myös nettikauppoja, jotka tuovat levyaihioita Suomeen Virosta ilman, että niillä olisi taustalla virolaista yritystä. Teosto onkin ilmoittanut, että oikeustoimia saatetaan aloittaa myös muita hyvitysmaksuttomien medioiden maahantuojia vastaan.

  Verkkokauppa.com ei paljasta, miten suuresta rahasta kiistassa on kyse, koska asiasta yhä neuvotellaan Teoston kanssa.

  Teostoa asiassa edustavassa Borenius & Kemppisestä ei haluttu kommentoida kiistaa Verkkokauppa.comin kanssa tai valitetaanko tuomiosta hovioikeuteen.

  http://www.tietokone.fi/uutiset/verkkokauppa_com_valittaa_tekijanoikeuskorvauksista_viron_tuonnista

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin