Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Verkkosivujen kehittäminen

Etusivu Foorumit Työryhmät Verkkopalvelut Verkkosivujen kehittäminen

Tämä aihe sisältää 15 vastaukset, 7 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari Mikko Kunnari 9 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Uuden jäsen- ja mielenkiintovyöryn TPB-oikeudenkäynnin yhteydessä takia, olisi meidän erittäin tärkeä kehittää verkkosivujamme helpommiksi navigoida sekä lisätä tuki useammalle kielelle.

  Projektisivu löytyy osoitteesta:
  http://wiki.piraattipuolue.fi/Verkkosivujen_kehitt%C3%A4minen

  Jos et osaa tai tykkää käyttää wikiä, niin ehdotuksia kannattaa laittaa myös tänne ja niihin voi ottaa täällä kantaa.

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Itse ehdotan, että valikot järjestellään uusiksi. Nykyinen päävalikko on sekava ja epäjohdonmukainen ja se vie paljon tilaa. Lisäksi valikossa olevien kohtien alla olevaa sisältöä ei saa kätevästi näkyviin esim. viemällä hiiren tekstin päälle. Esim. Piratpartietin (www.piratpartiet.se) jaottelu politiikka-puolue-osallistu on parempi, tosin ei välttämättä paras mahdollinen. Ideoita?

  Lisäksi Piratpartietin sivuilta löytyy paljon materiaalia, joka voitaisiin valjastaa omaan käyttöömme ruotsi-suomi käännöksellä.

  Profiilikuva käyttäjästä HMS

  HMS

  said

  Sivulla http://www.piraattipuolue.fi/kulttuuri/epaekaupallinen-kopiointi lukee:

  Quote:
  3. Perinteisille liiketoimintamalleille on vaihtoehtoja.

  Kopioinnin tuottama vahinko liiketoiminnalle ei itsessään ole peruste kopioinnin kieltämiselle. Se on peruste vain, mikäli kukaan ei löydä liikemalleja joita kopiointi ei haittaa

  PP lähtee hyvin vaaralliselle tielle, jos edes yritämme ottaa kantaa vaihtoehtoisiin liiketoimintamalleihin. Se ei yksinkertaisesti ole tehtävämme puolueena. Me vain muutamme pelisääntöjä, sitten kaupallisia palveluja tarjoavat saavat itse keksiä miten uudessa tilanteessa toimivat. Jos tarjoamme tiettyjä malleja otamme itsellemme vastuuta niiden tuottavuudesta, ja sitä emme mitenkään pysty takaamaan. Jos ette minua usko, niin myös Falkvinge on tästä varoittanut [1]: ”Försök aldrig någonsin att ge ett svar på frågan hur artister ska få betalt.” Eli vapaasti suomennettuna: ”Älä koskaan ikinä yritä vastata kysymykseen miten artistien tulee saada korvausta työstään.” Nyt suomessa itse puolue menee tähän kuoppaan.

  Edelleen kohdassa kolme sanotaan:

  Quote:Levy-yhtiö SellaBandin liikemalli on…

  Minusta on väärin, että puolue tuo esille jotain tiettyä mallia, ja vielä enemmän väärin, että tuodaan esille voittoa tavoittelevaa yritystä. Tämä herättää vain epäilyksiä. Jos välttämättä halutaan tuoda esille vaihtoehtoisia malleja olisi paljon neutraalimpaa linkittää johonkin ulkopuoliseen listaan palveluista.

  [1] http://rickfalkvinge.se/2009/04/28/vi-bygger-om-tillsammans/

  Profiilikuva käyttäjästä HMS

  HMS

  said

  Jatkan vielä sivun http://www.piraattipuolue.fi/kulttuuri/epaekaupallinen-kopiointi materiaalista:
  Quote:
  5. Epäkaupallisen kopioinnin kielto satuttaa muitakin kuin suoranaisia tiedostonjakajia.

  Tästä hyvä esimerkki ovat animemusiikkivideot (AMV:t) – harrastelijoiden luomat musiikkivideot,

  Tuonne tarvisi saada muitakin esimerkkejä kuin animevideot. Yksi tunnettu tapaus on äidin youtubeen pistämä video jossa hänen lapsensa tanssivat musiikin tahtiin. Levy-yhtiö ei tästä tykännyt ja vaati videota poistettavaksi. Kyseistä tapausta ilmeisesti puidaan oikeudessa vielä pitkään.

  ”Universal argued that if Lenzs dancing toddler video were regarded as a fair use, it could result in ”not only toddlers, but bands or other musical performers creating unauthorized derivative works and posting them to YouTube,” harming the market for derivative works based on Prince songs.”

  http://arstechnica.com/old/content/2008/08/fair-use-gets-a-fair-shake-youtube-tot-to-get-day-in-court.ars

  Profiilikuva käyttäjästä Graag

  Graag

  said

  Eikö tuossa toimi esimerkkinä kaikki youtube-videot, joissa on käytetty musiikkina muuta kuin tekijän omaa tuotantoa?

  Profiilikuva käyttäjästä HMS

  HMS

  said

  Toisille toimivat yleistykset, toisille konkreettiset esimerkit. Parasta lienee käyttää molempia. Väittäisin, että tämä tapaus saa sellaisetkin noteeraamaan tekijänoikeusasiat, joita muuten ei välttämättä kiinnosta yhtään. Kun selitetään mitä me ajetaan takaa, niin väittäisin, että ”kotivideo jossa radio soi taustalla” on huomattavasti suuremmalle yleisölle avautuva esimerkki kuin ”manga anime japani höröhörö youtube!”, joka vain auttaa leimaaman meidät teiniksi. Mielestäni nämä animejutut voisi siirtää puolueen nuorisojärjestön argumentointiin.

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Itse olen käynyt meitä edustamassa näissä anime-tapahtumissa ja sanoisin kyseessä olevan niin suuri kohderyhmä, että siitä kannattaa kyllä pitää kiinni. Nämä ovat juuri niitä asioita, joita mikään muu ”aikuisten” puolue ei tule ikinä ymmärtämään. Mitä enemmän esimerkkejä, niin sen parempi.

  HMS on oikeassa siinä, että liiketoimintamallien keksiminen ei ole meidän päänsärky. Lainatussa kohdassa kuitenkin halutaan sanoa vain, että kyllä niitä löytyy. Eli siinä halutaan ikään kuin sanoa, että kopioinnin voi kieltää vain laillistamalla sen ja toteamalla, että homma ei toimi.

  Profiilikuva käyttäjästä HMS

  HMS

  said

  Kun sanotaan ”Perinteisille liiketoimintamalleille on vaihtoehtoja.” se sisältää implisiittisesti sanan ”toimivia”. Kaikenlaisia kokeiluja on, mutta ei kellään ole tietoa siitä miten ne toimivat pidemmän päälle. Jos sellaband tai spotify tai joku menee vuoden päästä nurin niin sitä tullaan käyttämään piraattipuoluetta vastaan, jos me näitä palveluja jotenkin tuomme esille. Kohta 3. pitäisi mielestäni poistaa, koska sillä on lähes mahdotonta perustella epäkaupallisen kopioinnin sallimista.

  Profiilikuva käyttäjästä OjM

  OjM

  said

  Quote:Kun sanotaan ”Perinteisille liiketoimintamalleille on vaihtoehtoja.” se sisältää implisiittisesti sanan ”toimivia”. Kaikenlaisia kokeiluja on, mutta ei kellään ole tietoa siitä miten ne toimivat pidemmän päälle. Jos sellaband tai spotify tai joku menee vuoden päästä nurin niin sitä tullaan käyttämään piraattipuoluetta vastaan, jos me näitä palveluja jotenkin tuomme esille. Kohta 3. pitäisi mielestäni poistaa, koska sillä on lähes mahdotonta perustella epäkaupallisen kopioinnin sallimista.

  Sanoisin, että varmasti on myös toimivia vaihtoehtoja. On mielenkiintoista että joku ajattelee ettei ole välttämättä olemassakaan kuin yksi toimiva liiketoimintamalli. Jos Spotify tai joku muu kaatuu, ne ovat todennäköisesti tehneet jotain väärin, eikä se merkitse sitä että kyseinen liiketoimintamalli ei voi toimia. Kaatuuhan tavallisiakin firmoja harva se päivä. Huonompi malli voi tuottaa paremmin kuin hyvä jos paremman mallin palvelussa on jotain vikaa tai huonommassa on jotain erityisen hyvää. Myöskään ei voida olettaa että ollaan keksitty kaikki mahdolliset mallit ja että olisi PP:n vastuulla kehittää toimiva. Toimivat mallit löytyvät vasta käytännön kokeilujen kautta. Kun teoria ja käytäntö ottaa matsia, käytäntö voittaa aina.

  Profiilikuva käyttäjästä Naseag

  Naseag

  said

  Foorumille olisi mukava saada joku vapaampi niitä näitä -osio. Voisi tehdä vaikka jotain ohjeistuksia sen käytöstä, että ei mene ihan offiksi. Nyt jos haluaa jakaa kokemuksia esimerkiksi spotifystä, ei sitä oikein saa sovitettua mihinkään osioon. Samoin, jos haluaa vähän vapaammin spekuloida esim. mashup-musiikista, on vähän nihkeää aloittaa Politiikka-osiossa keskustelua aiheesta. Onko huono idea?

  Profiilikuva käyttäjästä Bitti

  Bitti

  said

  Mooh … oon törmänny tälläseen puutteeseen sivustoilla.

  Kun etusivun kautta menee keskustelupalstalle ja kirjaantuu sisälle palaa etusivulle :angry: .

  EHDOTUS:

  Kirjaantuminen vois olla etusivun yläkulmassa B) .

  Profiilikuva käyttäjästä Cooler

  Cooler

  said

  Ratkaisu: Kirjaudu jo etusivulla käyttäen vasemmassa laidassa olevan päävalikon linkkiä ”Kirjautuminen / Tunnuksen luonti”. ;)

  Profiilikuva käyttäjästä HMS

  HMS

  said

  Ideaalista olisi kyllä tarjota käyttäjille mahdollisiman mukava kokemus, joten ei näitä parannusehdotuksia kannata sivuuttaa ihan noin vain. Kokonaisuus rakentuu detaljeista. Ennen kuin joku vastaa tähän ”joo, mut ku ei oo resursseja…” niin todettakoon, että olen asiasta täysin tietoinen. Pitäisi varmaan miettiä miten niitä resursseja hankitaan. Miten olisi esim. ”careers” osio puolueen sivuilla, jossa kerrotaan mitä tehtäviä on auki, mitä kompetenssia vaaditaan ja miten toimia jos haluaa auttaa. Uskoisin, että kyseessä on enemmänkin kommunikaatio-ongelma kuin todellinen puute tekijöistä?

  Profiilikuva käyttäjästä Bitti

  Bitti

  said

  …..Ooooh …noh siellähän olikin linkkitexti kirjaantumiseen… vissiin vois aukassa silmät ennen ku pään…

  Profiilikuva käyttäjästä Cooler

  Cooler

  said

  Itsekin tuon huomasin oikeastaan vahingossa muutaman ensikäynnin jälkeen… :lol:

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin