Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Verkottuminen

Tämä aihe sisältää 16 vastaukset, 12 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Timov Timov 10 vuotta, 8 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 17)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Kutulainen

  Kutulainen

  said

  Politiikka on paljon muutakin kuin äänestystä ja palopuheiden pitoa. Mikäli puolue haluaa onnistua tavoitteissaan, on ensiarvoisen tärkeää pystyä hoitamaan asioita myös muita väyliä ja välikäsiä pitkin. Jotkut asiat hoituvat paremmin järjestöjen ja seurojen kautta. Toisiin vaaditaan kompromisseja myös vastustajien kanssa, joten kannattaa jo alusta alkaen lähteä luomaan kontakteja sekä ystäviin että vähemmän ystäviin.

  Esimerkiksi yhteistyö kansalaisjärjestö Effin kanssa on varmaan melko korkealla listalla. Kuinka näitä suhteita voidaan luoda/parantaa?
  Entäs toiset puolueet ja toimijat, kuten Tietoyhteiskuntapuolue? Vaikka joistakin asioista ollaan eri mieltä ja toisiin eivät piraatit ota edes kantaa, kannattaisi muistaa että hekin ovat loppujen lopuksi aika samanhenkistä väkeä. Lisäksi heiltä, että esim. Ruotsin piraateilta saattaisi saada erittäin hyviä käytännön vinkkejä poliittisen pelin pelaamiseen.
  Ja sitten on tietysti ne, jotka ovat varsin eri mieltä asioista, kuten tekijänoikeusjärjestöt. Näihinkin kannattaisi luoda tunnustelevia suhteita että asioista voitaisiin alkaa keskustelemaan sivistyneesti.

  Siispä, vanhaa sananlaskua mukaillen, mitkä tahot tulisi pitää lähellä, ja mitkä vielä lähempänä? Kartoitetaan hiukan toimijoita ja heidän asemaansa sekä kuinka se sijoittuu piraattien pelilaudalle.

  Profiilikuva käyttäjästä Aleksei

  Aleksei

  said

  [quote=Kutulainen]Entäs toiset puolueet ja toimijat, kuten Tietoyhteiskuntapuolue?[/quote]
  Tietoyhteiskuntapuolueen hallitus on aktiivipulan vuoksi ajamassa kyseisen puolueen toiminnan alas (viite). Tietoyhteiskuntapuoluetta ei siis pian ole enää olemassa, elleivät uudet voimat päätä elvyttää sitä pian.

  Toivon että Tietoyhteiskuntapuolueen (vähäisiä) aktiiveja siirtyy Piraattipuolueeseen, ja uskon että Piraattipuolueella on oikein hyvät mahdollisuudet menestyä paremmin kuin miten TYPille kävi / on käymässä.

  Profiilikuva käyttäjästä eran

  eran

  said

  Johtuu varmaankin siitä, että nimi Tietoyhteiskuntapuolue ei välttämättä synnytä puolueen jäsenissä samaa kipinää, kuin Piraattipuolue, joka muutoinkin on radikaalimpi ilmaus.

  Kannatan ehdottomasti muiden maiden Piraattipuolueiden kanssa verkostoitumista ja yhteistyötä näiden kanssa myös kansallisella tasolla.

  Profiilikuva käyttäjästä Kaulin

  Kaulin

  said

  [quote=eran]Johtuu varmaankin siitä, että nimi Tietoyhteiskuntapuolue ei välttämättä synnytä puolueen jäsenissä samaa kipinää, kuin Piraattipuolue, joka muutoinkin on radikaalimpi ilmaus.

  Kannatan ehdottomasti muiden maiden Piraattipuolueiden kanssa verkostoitumista ja yhteistyötä näiden kanssa myös kansallisella tasolla.[/quote]

  Kannatan

  Profiilikuva käyttäjästä Henull

  Henull

  said

  Todennäköisesti suuri osa puolueen kannattajista tulee olemaan ainakin alussa suhteellisen nuorta väkeä. Suuri osa nuorista väestä ei ole vielä sitoutunut mihinkään puolueeseen, mutta moni varmasti innostuu, kun tuodaan esille että kannatamme vapaampaa suomea. Ongelma on, että ei voi ääneestää sellaista josta ei ole kuullut, tällöin turvaudutaan joko nukkuvien puolueeseen tai johonkin tunnettuun isoon puolueeseen, sillä ajatellaan että turhaa näin pientä on äänestää, se ei kuitenkaan auta mitään. Ehdotankin jotain tempauksia Piraattipuolueen esiin tuomiseksi. Netin mediassa puolue onkin jo saanut suhteellisen paljon ilmaista mainostusta, ja saa jatkossakin varmasti. Mutta entäs nämä vähemmän asiasta kiinnostuneet nuoret?

  Mahdollisia (ja mahdottomia) tempauksia voisivat olla esimerkiksi

  – Flaiereiden/julisteiden jakaminen (työvoima ei todennäköisesti ole ongelma, mutta kustannukset ehkä?)
  – Piiraattiliitossa oli aikoinaan nuorison kirjoituskilpailu, piraattipuolue voisi järjestää samanlaisen, ehkä samoilla aiheillakin. Julisteita ym mainoksia asioista voisi levittää lukiolle/ammattikouluille/yliopistoille/ym mahdollisuuksien ja lupien mukaan.
  – Kadunvaltaus (?!)
  – PiraattiCinema (järjestetty jo kerran ainakin, mutta mahdollisuuksien mukaan uusiksi?)
  – Ehkä paras mahdollinen: Piraattiristeily. Mikäli joukossamme on Bill Gates tai lähes vastaavilla varoilla varustettu henkilö (jolla on varaa ja innostusta tuhlata järjettömästi rahaa), niin yksityinen risteily olisi ehdoton menestys. Jollain 10-20e sisäänpääsymaksulla, Mikseri.net bändillä ja keskustelupaikoilla (ja suurella määrällä alkoholia) varustettu risteily toisi paikalle ympäri suomea satoja, mahdollisesti tuhansia ihmisiä. Toki normaali risteily, järjestetyllä tapaamisella voisi houkutella ihmisiä paikalle.

  Profiilikuva käyttäjästä kyuu

  kyuu

  said

  Itse pidän tärkeänä saada alan yritykset tähän mukaan. On selvää, että etenkin netin ympärillä toimiville yritykselle nykypäivän surkea tietoyhteiskunnan kehitys on riski. Ongelmat eivät ole vain finninaamaisten häkkerien tasolla, vaan kansantaloudellisesti vaarallisia, voivat vaarantaa Suomen kilpailukyvyn, tuotekehityksen, ajaa yrityksiä taloudellisiin vaikeuksiin…pitkä lista.

  Lisäksi tarvitsemme

   [li]Yritysten resursseja lainaan aika ajoin (monenmoista tarviketta tullaan tarvitsemaan kaikessa järjestelyssä)[/*:m]
   [li]Vaalikampanjoinnissa ainakin esim. oheis/mainostuotteita eri edustajien nimillä / puolueen logoilla. Hyvät kontaktit auttavat saamaan jos ei ilmaiseksi niin edullisesti (allekirjoittaneella on visio tästä)[/*:m]
   [li]Uskottavia kannanottoja aatteen puolesta mahdollisimman laajalti – eli siis yritykset puhumaan myös. Ei firmojen tarvitse edes mainostaa piraattipuoluetta, kunhan korostaa heille tärkeitä asioita. Lisää kosketuspinta-alaa aatteelle.[/*:m]
   [li]Selkeitä osoituksia siitä että piratismi EI tapa bisnestä[/*:m]
   [li]Plain old cash – yritysten tukirahoja tarvitaan[/*:m]
  Profiilikuva käyttäjästä eran

  eran

  said

  Suuri osa noista olikin asiallisia ja hyviä, esilleottamisen arvoisia asioita tulevissa kokouksissa. Uskoisin kuitenkin, että kadunvaltaukset jne. muut radikaalit toimenpiteet heti puolueen perustamisen alkuvaiheissa eivät tuo varmaankaan sitä positiivista huomiota, mitä piraattipuolue -nimike tarvitsisi. Liian radikaalit toimenpiteet antavat mediateollisuudelle ja tekijänoikeusteollisuudelle vain lisäpotkua ja he voivat mainostaa omia aatteitaan meidän toimiemme kustannuksella.

  Ruotsin maltillinen toiminta on saattanut heidät tähänkin asti hyvässä valossa, meidän tulisi ottaa toiminnassamme mallia paljolti heiltä.

  Profiilikuva käyttäjästä Alexander

  Alexander

  said

  [quote=Henull]- Kadunvaltaus (?!)[/quote]
  Ei välttämättä kannata ainakaan varhaisessa vaiheessa. Organisaation vasta muotoutuessa ja ensimmäisen mediahuomion saapuessa oikeanlainen ensivaikutelma on hyvin tärkeä. Mikäli heti alkuun tempaistaisiin jokin kadunvaltaus, median (erityisesti sen vanhoillisten elementtien) olisi hyvin helppoa antaa Piraattipuolueesta radikaalien riehujien kuva ja siten riistää siltä niin vakavastiotettavuus kuin arvo- ja vaikutusvalta. Johtavien periaatteiden tulee olla sivistyneisyys ja maltillisuus. Se olisi erityisesti eduksi tilanteissa, joissa muut tahot eivät osaisi Piraattipuoluetta samalla tavalla käsitellä. Kyllä kunnia tulee kunhan kunniallisesti käyttäytyy.

  Profiilikuva käyttäjästä maanisto

  maanisto

  said

  Kunhan puolueohjelma saadaan laadittua ja itse puolue perustettua, luonteva seuraava siirto olisi ihan perinteisen lehdistötilaisuuden järjestäminen. Kyllä media tulee paikalle, jos vain kutsutaan. Tätä ennen olisi tietenkin määriteltävä tarkkaan puolueen poliittinen sisältö, ja ENSIARVOISEN TÄRKEÄÄ olisi löytää sanavalmiita ja esiintymiskykyisiä aktiiveja edustamaan puoluetta. Jos se näyttää siltä, se on sitä, kuten filosofi aikanaan sanoi – ensivaikutelman tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Pitää olla kunnon puitteet ja muutenkin asiallinen meininki, ei mitään kännisiä hippejä örveltämässä jossain kadunvaltauksessa – on turha antaa kriitikoille ilmaisia lyömäaseita.

  Profiilikuva käyttäjästä cawa

  cawa

  said

  Örvellys seis heti

  Kännääminen voi olla joillekin mukava ajanviete mutta tämän asian tiimoilta en ole viettämässä, vaan muuttamassa aikaa, ja siihen ei promillet sovi. Asialinja pitää olla selviö jokaiselle toiminnassa mukana-olijalle, asiattomuuksia tullaan heittämään päällemme aivan varmasti joidenkin tahojen toimesta.

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  Puolueillahan on yleensä tarjolla erilaisia esiintymiskursseja yms, joilla valmennetaan jäseniä ja etsitään parhaista parhaimmat ja heistä muotoutuu aikanaan mahdolliset vaaliehdokkaat. On turha mennä asioiden edelle, mutta tällainen koulutustoiminta on mielestäni kannattavaa toimintaa ja tulee aivan varmasti ajankohtaiseksi myös piraattiliiton käynnistyttyä. Tietysti tällainen koulutus ei ole ilmaista, mutta on aivan varmasti sen arvoista.

  Näitä koulutuksia voisi joku jäsen alkaa jossain vaiheessa pyörittämään, kunhan ensi itse saa tai omaa jo valmiiksi opit kunnollisen koulutuksen pitämiseksi. Näin kustannuksia pystyy ainakin minimoimaan pitkässä juoksussa.

  Profiilikuva käyttäjästä Matti Hiltunen

  [quote=MrHUU]Puolueillahan on yleensä tarjolla erilaisia esiintymiskursseja yms, joilla valmennetaan jäseniä ja etsitään parhaista parhaimmat ja heistä muotoutuu aikanaan mahdolliset vaaliehdokkaat. On turha mennä asioiden edelle, mutta tällainen koulutustoiminta on mielestäni kannattavaa toimintaa ja tulee aivan varmasti ajankohtaiseksi myös piraattiliiton käynnistyttyä. Tietysti tällainen koulutus ei ole ilmaista, mutta on aivan varmasti sen arvoista.

  Näitä koulutuksia voisi joku jäsen alkaa jossain vaiheessa pyörittämään, kunhan ensi itse saa tai omaa jo valmiiksi opit kunnollisen koulutuksen pitämiseksi. Näin kustannuksia pystyy ainakin minimoimaan pitkässä juoksussa.[/quote]

  Mediakoulutuksesta on ollut puhetta Piratpartietin kanssa. Kyselen asiasta tarkemmin.

  Profiilikuva käyttäjästä cawa

  cawa

  said

  Kirjoittaminen ja esillä oleminen

  Tunnen eräitä varsin kyvykkäitä henkilöitä erityisesti kirjoittamisen saralta, selvitän olisiko heillä mahdollisuuksia olla toiminassa mukana jos ei näkyvästi niin taustavaikuttajina kurssi ym. toiminnassa.

  Vaikutta hyvältä.

  Profiilikuva käyttäjästä eran

  eran

  said

  Jos joku tuntee journalistiikan opiskelijoita, tai muuten taitavia kirjoittajia (Cawa esim. :) ) niin kannustakaa heitä ihmeessä myös mukaan toimintaamme!

  Profiilikuva käyttäjästä kyuu

  kyuu

  said

  On asiallista miettiä, mitä verkostoitumisen kautta saatavista asioista tarvitaan…
  – heti / pian
  – lähitulevaisuudessa
  – vaalien alla

  Alkuvaiheessa tarvitaan eri puolilta maata tiloja joissa voi kokoontua ja jonkin verran rahoitusta ainakin. Lähitulevaisuudessa eri suunnilta lausuntoja, faktoja, tietoa tavoitteidemme puoltamiseksi ja edelleen ajamiseksi, kuten myös apua asioiden ilmaisuun. Vaalien alla on taas aivan eri tarpeet, joista on turhan aikaista tehdä listaa.

  Sen sijaan varmasti tulee tekemistä, kun dokumentoidaan sidosryhmät ja kontaktit heti alusta pitäen oikein. Tällainen tietokanta on täyttä kultaa pidemmän päälle. Se on jotain, mitä meidän pitää pystyä tekemään paremmin kun wanhan kansan puolueiden.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 17)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin