Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Vesimonopolit

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Vesimonopolit

Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä sarjuva sarjuva 8 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Voiko kotikaivoni vallata jokin tuntematon suuryhtiö? Kovia kokee ainakin alias “Vesi Esa” EsaVaherto. Lainaan tässä Eveliina Sirkeisen kirjoituksen luettavaksi.

  Vesi-Esa pullottaa pelastusta kansalle 15.07.2009

  Eveliina Sirkeinen

  Esa Vaherto pitää vesijohtovettä terveydelle vaarallisena. Hänen yrityksensä pumppaa Petäjävedellä Kuohun Kirkasta Terveysvettä pulloihin 45 metrin syvyydestä. Moniko tietää, että parasta aikaa Kuohulla käydään 30-vuotista yhden miehen sotaa ”kansanmyrkytysjärjestelmää” vastaan? Tämä yksi mies on vesiyrittäjä, rakennusurakoitsija, hyväntekijä, radikaali ravitsemuksen korpipoliitikko ja sinnikäs taistelija Esa Vaherto, 71.Vaherto kytkee yhteen ravitsemuskulttuurin ja yhteiskunnallisen vallankäytön omaperäisellä tavalla. Vaherton mukaan hänen vastustajanaan on systeemi, joka syöttää ja lääkitsee ihmiset kipeiksi ja ottaa heiltä rahat pois. Vaherton valttina on palkittu porakaivovesi. ”Jokaisella on oikeus puhtaaseen veteen varallisuuteen katsomatta”, lukee kyltissä keskellä metsää. Vieressä on rivi hanoja. Niistä voi laskea haluamansa määrän vettä vitosella, köyhänä vastikkeetta. Tuote on Kuohun Kirkas Terveysvesi. Vesi virtaa hanoihin 45 metrin syvyydestä, graniittikallion alaisesta vesiesiintymästä. Vesi on harvinaisen hyvälaatuista ja maailmankuulua. Se palkittiin maailman toiseksi parhaana pullovetenä Berkeley Springsin kansainvälisessä laatu- ja makukilpailussa Länsi-Virginiassa vuonna 2005. Vaherto löysi runsaan vesiesiintymän 70-luvulla. Kuohun Kirkas oli aikanaan ensimmäinen pulloveden myynnin aloittanut yritys Suomessa. Viidestä porakaivosta yksi on tuonut vedet ja helpotuksen monen vaivoihin. Vaherton suurin asiakas on Kesko, joka välittää Kuohun Kirkasta ympäri maan. Vaherto uskoo, että esiintymästä riittäisi tarvittaessa vettä koko Jyväskylälle. Yrittäjä puhuu elävästi elävästä vedestä. Ilman elävää vettä ei olisi hänen mukaansa Vesi-Esaa. Vaherto itse löysi avun elävästä vedestä ja kasvisravinnosta vakavaan sairauteen. Vaherto ei niele vesijohtovettä eikä viranomaisen väittämiä vesijohtovedestä. –Vesijohtovesi on myrkytetty. Vesijohtoja ei ikävä kyllä ole rakennettu ruostumattomasta teräksestä ja siten hanaveden mukana juodaan ruostumisenestoainetta sekä bakteerien tuhoamisaineita. Talousvedeksi hanavesi käy, mutta juomavedeksi se ei sovi. Hanavesi on Suomen suurin syövän aiheuttaja, sillä se tappaa suoliston bakteerikannan.

  Teollisuuden vesivoimaa…http://www.kyronjokilaaksonvesi.fi/toiminnanohjausjarjestelma_iso_22000.html

  Profiilikuva käyttäjästä Steve Addington

  Linkki
  Quote:Yksityistämisen seurauksista on kiistelty. Yksityistäminen on ainakin aluksi nostanut veden hintaa, mikä on kouraissut erityisesti köyhimpiä ihmisiä. Tästä huolimatta se on voinut esimerkiksi vähentää lapsikuolleisuutta, koska samalla puhtaan veden jakelua on laajennettu. Kiistoissa on kuitenkin kyse syvemmistä asioista, kuten Ravi Kanbur on todennut: vesi on välttämättömyys, jolloin katsotaan, että siitä ei pitäisi joutua maksamaan, vaan pikemminkin sitä pitäisi jakaa tasan kaikkien kesken, kaikkien tarpeet kun ovat samat. Lisäksi ihmiset eivät hyväksy taloustieteen aggregointia: vaikka nettona lapsikuolleisuus vähenisi, miksi yhdenkään lapsen pitäisi kuolla yksityistämisen seurauksena?

  Ilmeisen yleinen näkökanta, että keskusjohtoinen tehottomuus ja kurjuus sekä likaisen veden aiheuttamiin tauteihin kuoleminen on siunaus.

  Profiilikuva käyttäjästä Gagis

  Gagis

  said

  Mistäs tässä nyt loppujenlopuksi puhutaan?

  Profiilikuva käyttäjästä sarjuva

  sarjuva

  said

  Gagis kirjoitti:
  Quote:Mistäs tässä nyt loppujenlopuksi puhutaan?
  Kieltämättä minuakin ihmetyttää että pitäisikö asiasta keskustella ja millä tavalla. Tällä hetkellä joku Marko Sihvonen protestoi eduskunnan edessä (kuulema ihan nälkälakossa) pohjavesien yksityistämistä vastaan. Itselle on jäänyt epäselväksi että mikä päätös tai muu juttu on katkaissut ”kamelin selän” tai onko heppu vain julkisuuden perässä. Myös väittää eduskuntaa korruptoituneeksi, mikä kieltämättä tuntuu välillä uskottavalta väitteeltäkin.

  Tulee mieleen eräs ihan oikesti vesikorruptiojuttu Boliviasta. Tulevaisuus näyttää, millaisessa nesteessä ollaan Suomessa tulevaisuudessa.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin