Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Videon streamaus

Etusivu Foorumit Työryhmät Verkkopalvelut Videon streamaus

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä TeroInha TeroInha 10 vuotta, 9 kuukautta sitten.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Matti Hiltunen

  On esitetty mahdollisuus puoluekokousten streamauksesta livenä nettiin. Itse asiassa tätä on esitetty aika monta kertaa, mutta nyt ajatusta ollaan soveltamassa olennaiseksi osaksi Piraattipuolueen sisäistä päätöksentekojärjestelmää. Ajatuksena on helpottaa yksittäisen jäsenen mahdollisuuksia vaikuttaa Piraattipuolueen päätöksentekoon, jos ei vielä Perustuskokouksessa niin tulevissa puoluekokouksissa, käyttämällä suoraa demokratiaa nettiäänestyksen ja videostreamien avulla. Poliittisesta puolesta keskustellaan toisaalla, mutta haluan avata keskustelua myös käytännön teknisistä näkökulmista.

  Mikä siis olisi käytännöllisin tapa streamata suoraa äänellistä videokuvaa netin läpi laajakaistalla varustetusta paikasta X käyttäjämäärälle N? Emme puhu nyt videoneuvottelusta, vaan suoran videokuvan lähettämisestä yhdestä paikasta moneen paikaan valtakunnan rajojen sisällä. Olettakaamme lähetyksen olevan lisäksi julkinen, eli kuka tahansa saa sitä katsoa.

  Tämän on oltava mahdollista satojen, mieluiten tuhansien samanaikaisten käyttäjien mittakaavassa. Enempi parempi, koska kokoustilanteessa tämä järjestelmä Ei Saa Kaatua.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Teknisesti ensimmäisenä mieleen tulee lähettää videota palvelimelle, josta se jollain vlc:n tapaisella ohjelmalla tarjotaan katsottavaksi.
  Tuo olisi täysin toimiva muutoin, mutta rajoitukseksi tulee vastaan palvelimen kaista.
  Sadoille se kuitenkin riittäisi helposti.
  Paras olisi jonkinlainen p2p live stream ratkaisu, mutta tietääkseni tällaista ei ole vielä lainkaan tarjolla?

  Profiilikuva käyttäjästä Matti Hiltunen

  Testausmielessä sain VLC:llä streamattua livekuvaa kelloradiostani talon päästä toiseen.

  Mittakaavan kasvaessahan servereitä saa ketjutettuakin, eli paikan päältä streamataan kuva pääserverille, mikä streamaa sen määrälle n apuservereitä, jolloin samanaikaisia katsojia voi olla n * 100. Tuskin tässä suuria ongelmia tulee.

  Profiilikuva käyttäjästä TeroInha

  TeroInha

  said

  On noita p2p tekniikkaan perustuvia video/äänen stream/broadcast ohjelmia ihan Open-Sourcena mutta suurin osa niistä ymmärtää vain video ja ääni-tiedostojen päälle. Että jos laitettaisiin vlc streamaan yhdelle palvelimelle ja toinen palvelin laitettaan hoitaan p2p-verkostoon niin periaatteessa voisi olla toimiva systeemi.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin