Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Vs:EU haluaa lapsiystävällisemmän internetin

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Vs:EU haluaa lapsiystävällisemmän internetin

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti Ahto Apajalahti 10 vuotta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Quote:Tämä on ensimmäinen postaukseni sekä ensimmäinen kerta kun luen sivujanne yli 5 minuuttia. Olen IT alalla ja vuosia puhunut ja kirjoittanut immateriaalioikeuksia vastaan. Eli ”piratismin” puolesta.

  Kiitos.

  Quote:Vanhempien tulee kontrolloida lastensa käyttäytymistä. Piste.

  Lain rajoissa.

  Quote:Olkoon lapsen käyttäytyminen netissä, tovereiden kesken, perheen kesken tai yksinään. Tämä kontrollointi ei tapahdu pelkästään esimerkillä vaan vaatii hyvinkin suoraa puuttumista, kieltoja ja määräyksiä. Käytettävät menetelmät ovat puhe, jäähypenkki ja muut rangaistukset, kuten lelun poistaminen käytöstä määräajaksi yms.

  Kunhan muistaa ”rangaistuksia” jaellessaan, että vanhempi ei ole lapseen nähden puolueeton tuomari vaan henkilö, jolla on lapseen paitsi juridinen huoltosuhde ja sen tuomat velvoitteet, myös ihmissuhde. Ihmissuhteeseen, jossa toisella henkilöllä on toiseen auktoriteetista johtuvaa käskyvaltaa, liittyy helposti liiallinen vallanhalu kontrolloida heikomman osapuolen käyttäytymistä. Tämän takia haluan puhua lasten oikeuksien puolesta, koska vanhemmat usein pitävät lapsia omaisuutenaan, eivät yksilöinä, joilla on oikeuksia. Karmaisevin esimerkki tästä on tietenkin lasten ”ruumiillinen kuritus”.

  Quote:
  Mikä sinua siis huolestuttaa? Että vanhemmat rajoittavat esim. 3-8 vuotiaan netin käyttöä? Minua huolestuttaa, jos he eivät rajoita.

  Minua huolestuttaa, jos vanhemmat esimerkiksi loukkaavat minkä tahansa ikäisen lapsen viestintäsalaisuutta (lukevat sähköposteja, tekstiviestejä, yksityisiä nettikeskusteluja jne.). Minua huolestuttaa, jos vanhemmat panevat minkä tahansa ikäisen lapsen tietokoneeseen esto-ohjelman, joka estää vaikkapa evoluutio-aiheisten sivujen katsomisen.

  Toki lasten iät ja kehitysvaiheet on otettava huomioon. Valitettavasti se valvominen ei tosiaan kaikilla vanhemmilla jää sinne ikävuosiin 3-8 vaan jatkuu pitkälle teini-ikään.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin