Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Vs:EU haluaa lapsiystävällisemmän internetin

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Vs:EU haluaa lapsiystävällisemmän internetin

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Nuihc88 Nuihc88 9 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Nuihc88

  Nuihc88

  said

  Yritän tässä selventää mitä tarkoitin aiemmassa viestissäni:

  Quote:1. Lapsi jota kielletään varastamasta, varastaa kun vanhemmat eivät ole paikalla. Lapsi jota kielletään kaatamasta juomaa lattialle, kaataa juomat lattialle heti kun vanhemmat eivät ole paikalla. Niinkö?
  Ei, tämänlainen käytös tulee yleensä kaveripiiristä ja kiellolla ei ole tähän juurikaan vaikutusta, koska kyseiset veijarit eivät odota jäävänsä teostaan kiinni. Ihmisellä on kuitenkin luontainen halu tehdä mikä on oikein, joten ohjeistus auttaa osaltaan ehkäisemään kyseisenlaisia huonoja valintoja.

  Quote:2. ”Lapsi” saattaa vanhingossa saada mitä tahansa materiaalia verkosta sitä etsimättä ja olematta siitä kiinnostunut. Esim. Youtube lastenlaujuja katsellessa yhden tai kahden klikkauksen päässä voi olla mitä vaan K18 materiaalia videomuodossa.
  Niin voi (ei ehkä youtubessa, mutta jos lapselle näytetään sellainen sivusto josta kyseistä materiaalia löytyy…) ja voihan sitä yrittää suodattaakin, itse en vain menisi luottamaan tuollaisten suodatin-ohjelmien tehokkuuteen. Useat suodattavat lähinnä sivustolla olevien sanojen mukaan, joten lähes kaikki flash-sivustot pääsevät läpi ellei niitä kaikkia joku erikseen laita listalle.

  Quote:2.1 ”Lapsi” oppii kokeilemalla ja tekemällä ja seuraamalla tekonsa seuraukset. Rangaistukset tekemisestä opettavat ettei kyseinen teko ollut hyväksyttävä. Toki uhmaikä (joillakin 0-85v) löytyy, jolloin välittömästi ollaan aina vastaan, mutta pääasiassa johdonmukainen toiminta menee perille. Kielto harvemmin on ”hauska tunnereaktio”, joka kannustaisi toimintaan vastaisuudessakin.
  Riippuu täysin henkilöstä, joihinkin kielto ja rangaistukset voi toimiakin, joihinkin ei sitten millään. Itselläni on vahvaa jääräpäisyyttä suvussa, joten käsitykseni saattaa olla jossain määrin vääristynyt.

  PS. Itse en ole argumentoinut asian puolestä enkä vastaan, kerron vain näkemykseni siitä mikä toimii, mikä ei, ja miksi.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin