Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Vs:EU haluaa lapsiystävällisemmän internetin

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Vs:EU haluaa lapsiystävällisemmän internetin

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä pirare pirare 9 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä pirare

  pirare

  said

  Tämä on ensimmäinen postaukseni sekä ensimmäinen kerta kun luen sivujanne yli 5 minuuttia. Olen IT alalla ja vuosia puhunut ja kirjoittanut immateriaalioikeuksia vastaan. Eli ”piratismin” puolesta.

  Vanhempien tulee kontrolloida lastensa käyttäytymistä. Piste.

  Olkoon lapsen käyttäytyminen netissä, tovereiden kesken, perheen kesken tai yksinään. Tämä kontrollointi ei tapahdu pelkästään esimerkillä vaan vaatii hyvinkin suoraa puuttumista, kieltoja ja määräyksiä. Käytettävät menetelmät ovat puhe, jäähypenkki ja muut rangaistukset, kuten lelun poistaminen käytöstä määräajaksi yms.

  On hyvä havaita että koko keskustelu lasten varjelusta on tapauskohtaista. 3 vuotiasta ohjataan eri tavalla kuin 8 tai 13 vuotiasta. Lapseni käytti youtubea ja 2 vuotiaana …

  ”Oikeastaan varsinainen huolenaiheeni, joka uutisesta pisti silmään, on vanhempien harjoittama lasten netinkäytön kontrollointi suodatus- tai valvontaohjelmilla.” Ainoa huoli tuossa voi olla menetelmä. Aikuisen tulee valvoa/kontrolloida/säädellä/rajoittaa lapsensa netin käyttöä. Alussa jos et istu vieressä, niin kone kiinni. Jossain vaiheessa (esimerkiksi kun lapsi on hankkinut koneen omilla rahoillaan) käyttö on rajoittamatonta. Välissä voi olla useita vaiheita.

  Mikä sinua siis huolestuttaa? Että vanhemmat rajoittavat esim. 3-8 vuotiaan netin käyttöä? Minua huolestuttaa, jos he eivät rajoita.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin