Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Vs:EU haluaa lapsiystävällisemmän internetin

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Vs:EU haluaa lapsiystävällisemmän internetin

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti Ahto Apajalahti 10 vuotta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  jazmo kirjoitti:
  Quote:Noniin.

  Valvontaohjelmat vaarantavat lasten yksityisyyden suojan.. vanhemmiltaan. Niinpä just. Kyllähän asia on niin, että vanhempien ei pitäisi sen jälkeen, kun ovat sen herkän toimenpiteen saaneet suoritettua, enää pystyä puuttumaan lastensa elämään mitenkään. Nimittäin lapsen pitää olla vapaa, eikä vanhempien tehtäviin kuulu mitkään rajojen asettamiset tai kieltäminen, lapsi tekee mitä lapsi haluaa.

  Vanhempien tulee noudattaa lakia. Toinen kysymys on sitten, pitäisikö lakeja muuttaa. Minusta kylläkään siihen ei ole tarvetta.

  Quote:Ja voi sitä vanhempaa, joka ennakolta kehtaa estää jonkun asian näkemisen, olipa se pornoa, väkivaltaa tai teletapit. Se vanhempi pitäisi ruoskia ja tuomita tyrmään lapsensa sananvapauden ja sensuurilain pohjalta.

  Tässä on oma pointtinsa. Vanhemmat voivat toki näyttää esimerkkiä ja ohjata lapsen päätöksentekoa olemalla näyttämättä ”lapsille sopimattomia” elokuvia tai pelejä. Tosiasia on kuitenkin, että ennen pitkää lapsi/nuori lataa sieltä netistä ihan mitä huvittaa, eikä sitä pysty estämään mitenkään. Kukkahattuilun ja moraalipanikoinnin sijaan aikuisten tehtävä onkin kasvattaa lasta/nuorta itsesäätelyyn kykeneväksi niin, että hän osaa ottaa vastuun itsestään ja katsomisistaan, eli ymmärtää itsekin mikä hänelle on hyväksi ja mikä ei. Toinen tärkeä seikka on hyvä itsetunto, joka ehkäisee ryhmäpaineen vaikutusta niin ettei lapsi väkisin katso sellaista, mitä ei oikeastan haluaisi.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin