Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Vs:EU haluaa lapsiystävällisemmän internetin

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Vs:EU haluaa lapsiystävällisemmän internetin

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto HarriKivisto 10 vuotta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto

  Ideologisesti olen aina sitä mieltä että huoltajat (joskus laajemmin perhepiiri) tuntevat lapsensa paremmin kuin valtio ja osaavat heitä kasvattaa paremmin. En pidä lainkaan hyvänä asiana sitä, että valtio ja sen instituutiot ohjaavat merkittävästi lasten kasvatusta suuntaan jos toiseen, ellei sitten ole kyse selkeästi sitä vaativista tapauksista. Toki lapset joutuvat osallistumaan valtion kouluihin, mutta en lopulta katso peruskoulutuksen merkittävästi vaikuttavan lapsen kasvatukseen, vaan se on vain yksi vaikuttava tekijä muiden joukossa.

  Kun valtio kertoo huoltajille, mitä nämä saavat ja varsinkin eivät saa tehdä, se osittain sanelee, kuinka lapset tulee kasvattaa. Tämän pitäisi rajoittua vain varsin äärimmäisiin ilmiöihin, kuten selkeään väkivaltaan/seksuaaliseen hyväksikäyttöön tai vakavaan sortoon, josta äärimmäisenä esimerkkinä Genien tapaus.

  Pelolla kasvattamista harva enää pitää hyväksyttävänä tai ruumiillista kuritusta. Lasta ei myöskään pitäisi useimpien mielestä liikaa hallita ja estää tätä toimimasta vapaasti ja oppimasta omasta kokemuksesta. Näissä asioissa olen hyvin pitkälti samaa mieltä, mutta joka tapauksessa suurimmaksi osaksi haluaisin luottaa ihmisten luonnollisiin siteisiin enemmän kuin valtion holhoukseen, vaikka liian usein päteekin vanha sanonta ”perhe on pahin”. En tosiaankaan pidä valtion pakkotoimia hyvänä asiana, ellei tosiaan puututa selkeästi lasta traumatisoiviin ja luonnollista kehitystä vahingoittaviin tapauksiin.

  Minusta vanhemmilla tulee olla oikeus kontrolloida ja valvoa lastensa viestintää, oli se oikein tai ei (mikäli tällä ei vakavasti vahingoiteta yksilön henkistä kehitystä). Voi olla toivottavaa, etteivät he näin tee, mutta en lähtisi tukemaan rajoittavia lakiesityksiä.

  Osittain tämä on ehkä sokeaakin ideologiaa, mutta mukana on myös tervettä järkeä. Olen loppujen lopuksi kovin konservatiivinen näissä asioissa ja katsoisin edustavani perinteisempää näkökantaa puolueessa ja hallituksessa. Osa kasvattaa aina lapsensa päin honkia, mutta on näistäkin lopulta ihmisiä tullut. Positiivisia muutoksia nähdään kun tarjotaan ihmisille rajoitusten ja pakkokeinojen sijaan hyviä ohjeita ja kannustusta. Vanhempiin kohdistuu kovia paineita, ja usein he pelkäävätkin tekevänsä väärin eivätkä ajattele, mitä voisivat tehdä oikein. Kuitenkin suurin osa ottaa kasvatuksen vakavasti ja oikeasti tahtoo lapsensa parasta. Annetaan toimivia malleja, niin ihmiset ottavat niitä käyttöön.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin