Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

 • Profiilikuva käyttäjälle Ahto Apajalahti
  aktiivinen 1 kuukausi, 4 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle admin
  aktiivinen 2 kuukautta, 2 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle Ari-Martti Hopiavuori
  aktiivinen 2 kuukautta, 2 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle Yaamboo
  aktiivinen 8 kuukautta, 2 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle proffa
  aktiivinen 8 kuukautta, 4 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle Topi
  aktiivinen 11 kuukautta sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle jessejarvi
  aktiivinen 11 kuukautta, 1 viikko sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle kivasatu
  aktiivinen 11 kuukautta, 2 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle Scoffa
  aktiivinen 1 vuosi sitten

Vs:Hyvitysmaksu

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari Mikko Kunnari 9 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Siis tämä laillisen kopioinnin pykälähän on pelkkä vitsi ja sen koko olemassaolon tarkoitus on pelkästään pitää hyvitysmaksut elossa. Laillisen kopioinnin lähteenä pitää olla laillinen lähde (kuten kaverin kaupasta ostettu levy tai kirjastosta lainattu levy), johon ei sisälly ”tehokasta” kopiosuojausta. Kuitenkin käytännössä kaikki teokset ovat tavalla tai toisella kopiosuojattuja ja jopa DVD:n kopiosuojaus tulkittiin oikeudessa juuri tällaiseksi ”tehokkaaksi” kopiosuojaksi. Eli laillisia lähteitä ei juuri ole todellisuudessa tarjolla, mutta hyvitysmaksu elää. Netistä kopiointi on nykyään jakamisen tavoin laitonta aina. Eli ei ole olemassa oikein mitään, mitä hyvitysmaksut hyvittäisivät.

  Toinen on kohdistamisongelma. Koska hyvitysmaksut kohdistetaan myynnin perusteella, tarkoittaa se sitä, että jo valmiiksi hyvin toimeentulevat tekijät saavat maksut, kun taas heikommalla pohjalla olevat eivät saa käytännössä mitään. Eli tälläkin perusteella sen lakkauttamisesta ei juuri haittaa ole. On hyvin marginaalinen ryhmä, jolle hyvitysmaksut ovat oikeasti juuri sellaisessa balanssissa tulojen kanssa, että sillä on merkitystä.

  Viimeinen ongelma on se, että hyvitysmaksu syrjii elektroniikkamyyjiä. Hyvitysmaksua peritään yhä suuremmasta osasta laitteita. Tämä houkutteleekin ostamaan tuotteet esimerkiksi Saksasta, mistä olen itsekin tavarat ostanut jo monta vuotta ja kyllähän se näkyy Postin (tai siis Itellan, pah) ja Tullin julkaisemista raporteista siitä, kuinka ulkomaan pientavarakauppa kasvaa koko ajan hurjaa vauhtia. Tätä kasvua tulee vielä edistämään EU:ssa voimaan lähiaikoina(?) tuleva uusi lainsäädäntö, jossa kuluttajansuoja maiden välisessä kaupassa tulee parantumaan. Tosin omalle kohdalle ei ole ongelmia osunut ja takuut ja rahanpalautuksetkin ovat toimineet.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin