Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Vs:Patenttiasiaehdotus syyskokoukseen

Etusivu Foorumit Arkisto Syyskokous 2010 Vs:Patenttiasiaehdotus syyskokoukseen

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä slux slux 8 vuotta, 2 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä slux

  slux

  said

  Kaikkein eniten minua tässä mietityttää se, että onko keksinnöllisyyden arvioinnissa edes merkittäviä ongelmia tällä hetkellä Suomessa tai EU:ssa? Bessen ja Meurer esittävät kirjassaan Patent Failure, että tämä ei ole tilastojen valossa ensisijainen ongelma edes Yhdysvalloissa vaikka se onkin saanut runsaasti huomiota. Sen sijaan he väittävät merkittävämpänä syynä olevan patenttien epätäsmällisen kielen ja kattavuutta pitkiäkin aikoja myöntämisen jälkeen laajentavat tulkinnat.

  Toki patenttien laadun parantaminen voi silti olla hyvä tavoite vaikka kyse olisi suhteellisen pienestäkin ongelmasta. Muutosehdotus vain on siinä tapauksessa melko radikaali ja esimerkiksi patentinhakijan suorittama ratkaistavan ongelman esittäminen riittävän täsmällisesti vaikuttaa mielestäni haasteelliselta.

  Lisäksi en voi olla varauksetta samaa mieltä monista väitteistä, joita tekstissä esitetään. Pelkät vaaliohjelmamuodon lyhyet virkkeet olisi helpompi allekirjoittaa, mutta kuten sanottua en ole tällä hetkellä vakuuttunut näiden tavoitteiden tarpeellisuudesta ylipäänsä.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Alueelle ‘Syyskokous 2010’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Siirry työkalupalkkiin