Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Vs:Piraattipuolueen nimestä

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Vs:Piraattipuolueen nimestä

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto HarriKivisto 9 vuotta, 10 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
  • Julkaisija
    Viestit
  • Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto

    Tällaista uutisointia oli eduskuntavaalien alla: http://www.talentum.com/doc.te?f_id=1104421 . Vaikka tietoyhteiskuntapuolue nimenomaan halusi välttää tunteita herättävää nimeä, se ei mediassa käytännössä päässyt siitä eroon, vaikka tavoitteet olivat selkeästi laimeammat: puoluetta kutsuttiin piraattipuolueeksi monissa artikkeleissa, joskin tavallisesti lainausmerkeissä. Niin tätäkin puoluetta kutsuttaisiin, oli nimi mikä tahansa. Ehkä lopulta virallinen nimi vakiintuisi, mutta kukaan ei koskaan tietäisi, mistä on kyse. Toki nytkin nimi poikii harhaluuloja ja aiheuttaa väärinkäsityksiä, mutta niitä tulee joka tapauksessa. Laajemmin katsottuna samankaltaisia tavoitteita ajaneita (tiedostonjakamisen vapauttaminen, suoja-ajan lyhentäminen jne) on leimailtu piraateiksi iät ja ajat. Ne jotka syventyvät asioihin ja ovat perillä siitä, miten kansalaisoikeuksia tietoyhteiskunnassa poljetaan, ovat heti hyvin selvillä, mistä on loppujen lopuksi kyse.

    Selkeimpiä syitä itselleni nimen puoltamiseen Mikko jo mainitsikin – tämä on erilainen puolue, puolue joka ei pelkää, joka uskaltaa sanoa, puhua asioista niiden oikeilla (ja väärilläkin jos ei muuten mene perille) nimillä. Jos tiedostonjakamisesta puhutaan piratismina niin puhutaan sitten, puhutaan sen laillistamisestakin piratismina, ja kopiosuojan kiertämisestä ja kansalaisoikeuksien ajamisesta (täällä sitä ei sentään vielä leimata terrorismiksi, terroristipuolue kuulostaisi jo liian provokatiiviselta) ja niin edelleen.

    Helppo syy nimelle olisi toki se, että mitään muuta vaihtoehtoa ei kukaan esittänyt. Tämä ehkä yllättää, mutta näin asiassa kävi. Ilmeisesti siis joistain epäilyistä huolimatta nimellä oli takanaan vakaa konsensus niiden keskuudessa, jotka olivat asiasta kiinnostuneita – eli kävivät foorumilla. Ennen keskustelupalstan perustamista muualla käytiin keskusteluja nimestä; en koskaan törmännyt vaihtoehtoihin.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin