Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Vs:Piraattipuolueen nimestä

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Vs:Piraattipuolueen nimestä

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä sarjuva sarjuva 9 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä sarjuva

  sarjuva

  said

  Tervehdys sinnekin!

  Piraattipuolue-nimeen on syynä sekä nimen edut että se, ettei parempaa nimeä ole keksitty, ainakaan sellaista, mistä oltaisiin yhtä mieltä. Piraattipuolue herättää voimakkaamman tunnereaktion kuin abstrakti ja mitäänsanomattomampi nimi kuten ”tietoyhteiskuntapuolue”. Rick Falkvinge taisi perustella originaalia nimivalintaa mm. sillä ettei ”Piraatti”-sanaa anneta yksipuolisesti määriteltäväksi, ja kyllähän se on jo nähty miten äänekkimmät tekijänoikeusjärjestöt haluaa määrittää vertaisverkkojen käyttäjät (jotka heidän näkökulmasta näyttävät olevan kaikki ”piraatteja” ) eli esim. auto- ja muiden varkaiden veroisiksi rikollisiksi. En muista nyt syvällisempiä syitä.

  Piraattipuolueen nimestä ja sen soveltuvuudessa keskustellaan varmasti jatkossakin, mutta eräs asia on hillinnyt keskustelua nimeen tyytymättömien keskuudessa tällä hetkellä. Kannattajakorttien keräämisen aikana yhdistyksen sääntöjä ei tule muuttaa, joten nimen muuttamisessakaan ei ole järkeä tällä hetkellä.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin