Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Vs:Politiikkanne ristiriitaisuus.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Vs:Politiikkanne ristiriitaisuus.

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Eternal Eternal 9 vuotta, 9 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Eternal

  Eternal

  said

  Quote:Itse uskon päinvastoin. Musiikki- ja elokuvateollisuuden pohja ei ole levy- ja tuotantoyhtiöissä, jotka ovat vastuussa vasta käytännön massatuotannosta, markkinoinnista ja levityksestä. Itse taide syntyy artistien panostuksen tuloksena, ei ”artisteja työllistävien” yritysten takia. Se, että nämä välikäsinä toimivat yritykset poistuvat kuvasta ei tarkoita sitä, että artistien työ olisi vaarassa. Tavoitteena tulee olla sellaiset käytännöt, että artisti saa vähintäänkin saman korvauksen työstään, mutta suoraan kuluttajilta. Tämän ei luulisi olevan vaikeaa kun tähän asti tuo korvaus esimerkiksi yhdestä myydystä CD-levystä artistille on ollut suorastaan mitätön. Jokainen musiikkia ja elokuvia kuluttava varmaan soisi artisteille suuremman osuuden.

  Totta kyllä. Mutta tietääkseni levy-yhtiöt toimintatapa perustuu siihen että ”hei, me annetaan teille rahaa tietty määrä niin sitten me saadaa rahaa takaisin mahd. myydyistä levyistä tietty määrä.” Kyse on tavallaan sijoittamisesta. Mutta näitä sopimuksia varmasti sovitaan levy-yhtiön ja artistin välillä monella eri tavalla. Tavallaan levy-yhtiöt myyvät palveluitaan bändeille ja artisteille. Levy-yhtiön kautta voi periaatteessa myös päästä pidemmälle koska jos teet levyn omakustanteena niin et mitenkään voi saavuttaa myyntiä maailmanlaajuiseksi. Ja riski on myös jaettu tai kokonaan levy-yhtiöllä. Levy-yhtiöt voivat vetää erittäin lupaaviksi katsomilleen bändeille ”kickstartin”, täysin tyhjästä vuodessa parissa täyteen maailmaankuuluisuuteen. Levy-yhtiöt ovat tärkeä osaa materiaalista musiikkia (eli cd-levyt sun muut). Niiden poistuminen välistä ei todennäköisesti lisäisi musiikintekijöiden rahatuloja. Ainakaan merkittävissä määrin. Se fakta meidän täytyy hyväksyä että kaikki eivät voi elättää itseään marginaalimusiikin tekijöinä.
  Suurempi ongelma on mielestäni se, että mihin nettilevityksen täysi dekriminalisoiminen johtaa tulevaisuudessa. Itse luulen ja väitän että se johtaa siihen ettei kukaan enää osta cd-levyjä, varsinkin kun ne ovat vanhaa ja kuolevaa teknologiaa tavallaan.

  Quote:Luultavasti ei samanaikaisesti, mutta ei Suomi välttämättä ole edes se edelläkävijä tässä asiassa. Esimerkiksi länsinaapurissahan kyseinen liike alkaa olla jo konkreettinen osa päivittäistä politiikkaa. Ja samanlaista liikehdintää löytyy melkein kaikista länsimaista.
  En kuitenkaan pidä mahdottomana, että nämä asiat lähtisivät juridisesti liikkeelle kansainvälisellä tasolla. Kenties EU-parlamentista, jossa kaikesta lobbauksesta huolimatta ollaan askel edellä sähköisten oikeuksien ymmärryksessä.

  Meinasin itsekin mainita, että Ruotsi nyt kaikkein todennäköisimmin ensiksi nämä asiat saattaa lainvoimaan jos joku. Mutta kuinka kestävä puolue on pitkässä juoksussa, onko sillä vielä kannattajia 10 vuoden päästä? Oikeastaan uskon itse myös että on. Muutamien aatteen kannattajien (suomalaisten) kanssa olen puhunut. Yksi sanoi pienen keskustelun jälkeen että kyse on ahneudesta, hän ei halua maksaa musiikista tai ohjelmistoista. Eli kyseenalaistan tässä myös sen että kuinka moni loppuen lopuksi käyttäytyy tai alkaisi käyttäytyä kuin tämä henkilö.
  Hommahan olisi helvetin hieno jos tämä saataisiin toimimaan laajasti ilman että kukaan menettää leipäänsä. Siihen en vain itse usko. Kun EU, Yhdysvallat, Venäjä, käytännössä kaikki maat tällä planeetalla uskovat kapitalismiin, siihen että jos haluat nauttia toisen työn hedelmistä niin sinun täytyy maksaa niistä. Tosin Piraattipuolue rinnastaa hengelliset tai immateriaaliset tuotteet kaikkien yhteiseksi omaisuudeksi. Tämä aiheuttaa erittäin suuren ongelman mielestäni monien teknologiapatenttien kanssa.

  Quote:Eikä se toimikaan ettei tekijä saa korvausta tekemästään työstä, enkä usko Piraattipuolueenkaan politiikan siihen pohjautuvan. Tietysti käytännössä teknologiateollisuuden patentit ja niiden levitys toimivat hiukan eri tavalla kuin musiikki- ja elokuvateollisuudessa.

  Piraattipuolueen politiikka pohjautuu ymmärtääkseni siihen että he uskovat, ettei se vaikuta. Eikä välttämättä merkittävästi vaikuttaisikaan nyt tai lähitulevaisuudessa jos nyt tällä sekunnilla kaikki puolueen agendat saataisiin lainvoimaisiksi. Mutta mikä niiden vaikutus on pidemmällä aikavälillä?
  Se täytyy kuitenkin muistaa että patentit ja tekijänoikeudet ovat hyvin lähellä toisiaan. Kun et voi ”periaatteessa” patentoida mitään, mikä ei ole omaasi.

  Quote:Kyllä tutkimus & kehitys tulevat edelleen säilymään Suomessa ja kehittyneissä maissa, koska täältä löytyy eniten kokemusta ja osaamista, tämäkin tosin tasaantuu kaiken aikaa kehitysmaiden ja ”kehittyineiden” maiden välillä. Juuri palveluyhteiskuntaanhan tässä ollaan vääjäämättä siirtymässä. Automaatio lisääntyy ja käytännön työ vähentyy, ja kun ihmisillä on enemmän aikaa ja rahaa he kuluttavat sen palveluihin.

  Totta, meillä on on kokemusta ja osaamista, mutta patenttien poistuminen veisi monelta alalta työpaikat suomessa. Otetaan esimerkiksi suomalainen yritys joka valmistaa pienoistuulivoimaloita. Heillä on joku tietty valmistustapa tähän joka tekee siitä ylivoimaisen kilpailijoihin. Valmistustapa on patentoitu. Nyt kiinalainen voisi periaatteessa kopioida valmistustavan ja alkaa tehdä vastaavia halvemmalla. Mutta jos tämä suomalainen yritys todistaisi että sitten markkinoille tulevat kiinalaiset rikkovat heidän patenttiaan niin EU ja Yhdysvallat pakottaisivat tuotteet pois. Jolloin kiinalaisilta menisi kaikkein rahakkain markkina-alue. Näin suomalaisella yrityksellä on teknologian ja patentin ansiosta kilpailuetu

  Quote:Kyllähän teknologiateollisuudessakin siirrytään kuitenkin jatkuvasti kohti avoimempia malleja. Esimerkiksi OSS eli avoimen lähdekoodin ohjelmistot kasvattavat jatkuvasti suosiotaan, ja kun kuluttajille on tarjolla yhtä laadukkaita ilmaisia ja maksullisia ohjelmistoja (vrt. Microsoft vs Ubuntu), niin kukapa enää tulevaisuudessa valitsisi maksullisen vaihtoehdon? Ennen pitkää teknologiayritykset tulevat tekemään voittoa pääasiassa maksullisilla lisäpalveluilla, OSS on ainoa pidemmän aikavälin vaihtoehto kun kuluttajien valtavirtakin alkaa ymmärtää sen käyttöä.

  Mutta ilmaiset ohjelmistot eivät tarvitse piraattipuoluetta. Joten ne voidaan jättää keskustelun ulkopuolelle.
  Ilmaisten ohjelmien ilmainen jako torrent-verkossa ei ole ongelma vaan suosittavaa. Fakta on kuitenkin se, että suurin osa välillisesti torrent-verkkojen kautta käsiimme ladattusta materiaalista on tekijänoikeudellista ja tämä tiedonsiirto siis laitonta.
  Korostan vielä: jos haluatte ja haluamme levittää ilmaista materiaalia P2P-verkossa niin miksei sitä voi tehdä eri ”träkkerin” kautta. Pidetään se erossa tekijänoikeudella suojatusta materiaalista.
  Joku taisi piratebay:tä puolustaa sanomalla että siellä on myös freeware, GNU, GPL tai jonkun muun vastaan lisenssin alaista materiaalia. Kukaan ei kuitenkaan voi kieltää, että suurin käyttö piratebayssa koskee nimenomaan piratebayn sisältämää tekijänoikeudellista materiaalia.

  Quote:Se onkin ainoa vaihtoehto laittoman tiedostonlevityksen pysäyttämiseksi, poistetaan se mahdollisuus. Kaapelit poikki. Ja tämän salliminen onkin kaikkein pelottavin skenaario. Kun valtiolle tai yrityksille (kumpi onkaan nykyään todellinen vallankäyttäjä) annetaan oikeus sensuroida rajattomasti kansalaisten kanssakäymistä, niin elämme jo totalitaarisessa poliisivaltiossa. Eli kuka siis päättää mitä saa jakaa ja mitä ei, onko esimerkiksi valtiojärjestelmän kritisointi suotavaa ja kansalaisten edun mukaista. Ei tietenkään ole.

  Teknisesti ainoa tapa täysin estää laittomien tiedostojen jakaminen internetin välityksellä on poistaa ihmisten suora kanssakäynti verkosta. Pois MSN Messenger, Facebook, Youtube, hakukoneet kuten Googlee, kaiken maailman keskustelupalstat niinkuin tämäkin tässä, jne. Jäljelle voitaisiin jättää muutama luotettu valtion kontrolloima sivusto, kenties hs.fi ja eduskunta.fi

  [quote]Te taidatte myös pitää sitä lainvaistaisena että poliisi ja operaattorit yhdessä selvittäisivät ketkä ennen kaikkea jakavat laittomasti tekijänoikeudella suojattua materiaalia netissä. Ja sitten sulkisivat heidän nettiyhteytensä. Tietysti asiasta varoitettaisiin julkisesti ja yleisesti ennen toimenpiteitä.

  Eli poistetaan kansalaisten perusoikeuksia, kuten yksityisyydensuoja, ja annetaan hieman lisää valtaa valtiolle. Ennen sitä voisimme kuitenkin asentaa jäljityssirut kaikkiin suomalaisiin ja sallia kuuntelulaitteet ja valvontakamerat kodeissa.

  Ei vapaus ole mikään itsestäänselvyys. Aiemmat sukupolvet ovat sen työllä ja tuskalla luoneet, jotta meillä se olisi Suomeen syntyessä. Antaisitko sinä sen pala palalta pois lainsäädännön avulla? Mitäs sitten, kun se joku uus Hitleri tänne joskus syntyy ja sillä on jo valmiiks olemassa täydellinen järjestelmä kansalaisten valvontaan. Ei se sitten enää itsestään takaisin tule, kun sitä aletaan kaivata.[/quote]

  Itse en näe ongelmaa siinä että poliisi ja operaattorit vain vaikkapa suurimpien kalojen perässä juoksevat, eli suurimpien jakajien (P2P-verkoissa). Kyse ei ole missään nimessä niin räikeästä yksityisyyden loukkauksesta kuin mitä toiminta taas loukkaa tekijänoikeuksien omistajien oikeuksia ja vie heidän oikeutettua tuloaan.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin