Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Vs:Re: Mitä Piraattipuolue antaa muusikolle?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Vs:Re: Mitä Piraattipuolue antaa muusikolle?

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari Mikko Kunnari 9 vuotta, 10 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Näistä tällaisista hyvin perehtyneitten kirjoittajien jutuista, kuten Tepon jutuista saadaan aina yhtä hyvät naurut. On se kiva tietysti, että ilmaisesta työstä saa jotain kiitosta itselleen.

  Kyllä musiikin tekijän on nykyään aika vaikea keksiä mitään muita vaihtoehtoja, kuin levysopimus vastapuolen ehdoilla. Mistään muualta ei ole paljon mahdollista starttirahaa saada. Ilmaista musiikkia tekevät ovat hyvin pitkälti niitä, jotka eivät edes halua tienata musiikillaan mitään. Mutta koko ajan bisnes menee tälläkin saralla enemmän ja enemmän nettiin, jossa kuluttaja on se, jolla on vaihtoehtoja. Digitaalisen musiikin myynnin lisääntyminen on ollut hidasta, koska levymafialla on fiksuja kavereita miettimässä näitä juttuja ja miettiminen vie aikaa. Nyt ideat on jo keksitty ja voidaan alkaa myymään.

  Ideahan on sama kuin ennenkin, eli totaalinen kontrolli musiikkimarkkinoista koko maailmassa Neljän Suuren yhteistuumin. Tällä varmistetaan, ettei artisteilla ole jatkossakaan muita vaihtoehtoja, kuin levyfirmojen kavereitten nettisivut, jolloin levyfirma tekee itsensä taas teennäisesti tärkeäksi välikädeksi pelkillä peperilapuilla, joissa on sopivia nimiä alla. Tehokkaita palveluita lähes nollakustannuksin ja tarkkaan valikoitu kuka saa myydä ja mitä, jotta tälläiset suuret yksittäiset puljut saadaan pystyyn eikä turhaa kilpailua pääse syntymään. Se niistä vaihtoehdoista taas.

  Yhtä asiaa tosin levymafia ei ole vielä ratkaissut ja siksi se pitää kiinni CD-levyistä kynsin hampain niin pitkään kuin voi. Eli millä pirulla voisi netissä myydä yhden hyvän biisin siivellä 10 huonoa biisiä ikään kuin samalla levyllä hintaan 2e/kipale?

  Toinen vaihtoehto on se, että rikotaan näiden paperilappujen arvo. Sitten tulee uusia toimijoita alalle kuin haulikolla ammuttuna ja kilpailu alkaa kukoistaa ja levyfirmatkin löytävät paikkansa palvelujen tuottajana muusikoille, eikä päin vastoin (kuten nykyään) mikä on hyvin luonnoton ja kieron kuuloinen toimintamalli jo muutenkin.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin