Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Vs:Tilastoja kansanedustajien äänestyksistä

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Vs:Tilastoja kansanedustajien äänestyksistä

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä tuohirv tuohirv 9 vuotta, 10 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä tuohirv

  tuohirv

  said

  >Ikävät lakiehdotukset saattavat mennä läpi yksimielisesti ja äänestämättä. Näihän oli esim. >sensuurilain suhteen. Miten tämä on otettu systeemissä huomioon?

  Systeemin idea on repiä irti kaikki mahdollinen tieto äänestyksistä ja VAIN äänestyksistä. Eli näillänäkymin tällaiset valitettavat tapaukset jäävät huomiotta. Tietty sellainen mahdollisuus olisi että lyödään tuosta hyvästä kaikille edustajille leima ”kannattaa webin sensurointia.

  >Toiseksi. Tilastojen vertailun pitäisi oikeastaan tapahtua vaalikausittain. Muutoin tilastoja >on vaikea verrata järkevästi muiden kansanedustajien kesken. Edustajan äänestyskäyttäytymisen >samankaltaisuus tiettyjen puolueiden kanssa määräytyy pitkälti siltä pohjalta, onko hänen >puolueensa ollut hallituksessa tietyllä vaalikaudella.

  Tässä on paljon pointtia. Voisin kattoo tarkemmin tuota lähdemateriaalien aikaväliä ja tehdä kausittaiset versiot korteista.

  >Vielä ihan mielenkiinnosta. Mitä mahtaa tuo ”suuntaus” (vakaa eutraali/epävakaa) tarkoittaa?

  Alunperin korttien idea oli ”d&d hahmolomakkeet” kansanedustajista. Myöhemmin vasta muutin nuo ominaisuudet str, int, wis, tms.:stä enemmän kansanedustajille sopiviksi. Suuntauns (Alignment: chaotic,neutral, evil) on peruja sieltä. Käytännössä se lasketaan EI/JAA äänien suhteesta; onko edustaja hallituksen puolella vai vastaan (lakiesitykset ovat yleensä hallituksen kannan mukaisia).

  Kiitos paljon palautteesta!

  Tuomo

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin