Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Vs:Tyhmiä kysymyksiä

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Vs:Tyhmiä kysymyksiä

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Alejandro Alejandro 7 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

  Alejandro

  said

  Quote:Tekstisi kuulostaa aivan Teoston propagandalta, oletko kenties siellä töissä?

  Juu, en todellakaan ole. Olen kyllä maksanut Teostolle kymmenillä tuhansilla euroilla erilaisia tallennus- ja käyttöoikeusmaksuja. Siitä se pointti lähteekin: miksi kolmasosa niistä rahoista menee kustannusyhtiöille, jotka eivät kuitenkaan ole tehneet mitään asian eteen. Ja jotka käytännössä sanelevat sen, minkä verran jonkin biisin käyttö maksaa, vaikka artistille riittäisi vähempikin.

  Quote:Lain edessä kaikkien tulee olla tasa-arvoisia. Se ”hyvä biisintekijä” on ihan samanlainen duunari kuin kaikki muutkin. Jos rahkeet eivät riitä taiteellisen lahjakkuutensa myyntiin vapailla markkinoilla, sitten täytyy vain mennä nk. ”oikeisiin töihin”

  Tottakai se menee näin tässä maailmassa. Raha ratkaisee kaiken, haluttiin tai ei. Haluan vain sanoa, että jotta markkinoilla voi menestyä, niiden pitää olla toimivat ja että menestymisen tiellä ei voi silloin olla tekijöitä, jotka haittaavat sitä. Vapaa (=ilmainen) nettijakelu on tavallaan markkinahäiriö, sillä siinä ei SUORAAN liiku rahaa. Toki sivutuotteena voi myös syntyä muuta bisnestä. Vapaalla tiedonkululla on positiiviset ja negatiiviset puolensa – positiiviset toki vievät varmasti voiton. Mutta myös kielteisiä ilmiöitä voi esiintyä, eivätkä ne häviä, vaikka kuinka työntäisi päänsä piraattilipun sisään. Niille voi ehkä tehdä jotain.

  Quote:Jos Suomalaiset ns. Kulttuurintuottajat eivät kykene kilpailemaan ulkomaalaisten sisällöntuottajien kanssa ei täällä kannata tuottaa sisältöä ollenkaan vaan antaa sisällöntuotannon valua osaavampiin käsiin.

  Suomen ongelma on pieni kieli, kulttuurialue ja markkinat. Amerikkalainen valtakulttuuri pyrkii jyrämään jo nyt kaiken altaan ympäri maailman, ja koska sen volyymit ovat isoja, se myös pystyy tekemään laadukkaampaa tavaraa (=isommalla rahalla) ja halutessaan harrastamaan polkumyyntiä. Markkinataloudessa suuremman sana painaa enemmän ja suuremmalla on yleensä mahdollisuudet kasvaa entistä suuremmaksi. Mutta ei suomalainen kulttuuri vielä onneksi ole häviämässä. Älä viitsi olla noin kyyninen.

  Quote:Ei se ole Piraattipuolueen tehtävä neuvotella kenellekään parempia sopimuksia tai keksiä tulonansainta logiikoita.

  Kuvittelin, että Piraattipuolue on poliittinen puolue, jonka tavoitteena on päästä säätämään lakeja. Olen kuitenkin tainnut ymmärtää väärin. Koska PP on niin kiinnostunut muuttamaan tekijänoikeuslainsäädäntöä, niin jotenkin ajattelin, että se voisi samalla puuttua lainsäädännön kautta tähän kustannustoiminta-asiaan. Ja samalla vähentämään suurten mediayhtiöiden valtaa. Tai no joo, musiikintekijäthän on n. 90 prosenttisesti idiootteja, koska ovat allekirjoittaneet kustannussopimuksia, saadakseen haluamansa levytyssopimuksen. Paljon paremminhan homma olisi varmasti mennyt, jos levytyssoppari olisi jätetty tekemättä ja suoraan laitettu olohuoneen nurkassa äänitetty musiikki mypaceen, josta sen olisi löytänyt 145 ihmistä. Kuusi heistä eksyisi myös keikalle, joka kuitenkin peruuntuisi bändin hajottua musiikillisiin erimielisyyksiin (=toisen naamaa ei viitsi katsoa kovin pitkään, kun on vetänyt kymmenen tunnin työpäivän alle).

  Arvon IT-työläiset, sen vain sanon, että maailma tulee tuhoutumaan netin vaatiman energiankulutuksen takia. Jos netti olisi pelkässä hyötykäytössä, niin silloin meillä olisi vielä toivoa, mutta facebook&co ja 25 miljardia päivittäistä roskapostia ovat aika kaukana hyödyllisestä. Tämänkin keskustelun tarpeellisuutta voin ainakin omalta osaltani miettiä. Tuskin tästä taaskaan syntyy mitään rakentavaa.

  Tai no, onneksi netissä on sentään pornoa, joka pitää yksinäisen kansanosan onnellisena.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin