Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Wiki työn tekemiseen

Etusivu Foorumit Työryhmät Verkkopalvelut Wiki työn tekemiseen

Tämä aihe sisältää 24 vastaukset, 12 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Scoffa Scoffa 10 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä MikkoSarela

  Hankitaan Wiki esim. sääntöjen ja tavoiteohjelman ja muiden asioiden työstämistä varten. Moinen viilaus on paljon helpompaa wiki-muodossa kuin foorumeilla, jossa asia helposti hukkuu tuhannen viestin joukkoon.

  Profiilikuva käyttäjästä JonDe

  JonDe

  said

  Itseni mielestä se olisi loistava idea. Jos vaan jollain siihen halukkuutta ja aikaa löytyy.

  Profiilikuva käyttäjästä Bigturska

  Bigturska

  said

  Oma wiki olisi tosiaan hieno asia. Wiki olisi paljon asiallisemman oloinen kuin foorumi (ei pahalla ja tämähän on vain minun mielipiteeni).

  Profiilikuva käyttäjästä TeroInha

  TeroInha

  said

  Olen ihan samaa mieltä että oma wiki olisi ehdottomasti must. Avoimuuteen pyrimme ja wiki on sitä parhaimmillaan.

  Profiilikuva käyttäjästä Aelfwine

  Aelfwine

  said

  Ongelma wikin kanssa tulee ainaki alkutaipaleella olemaan, pitäisi saada systeemi mikä tekee wikistä varmuuskopion usein. Wikiä on erittäin helppo tuhota ja terrorisoida joten sen kanssa tulee varmasti olemaan ongelmia ainakin alussa. Kannatetaan.

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  Kaipa wikistä on mahdollista tehdä vähän vähemmän avoimempi versio, jossa siis muokkaus oikeudet olisi vain luotettavaksi havaituilla foorumin käyttäjillä. Tämä ei luonnollisesti saa kaikkien tukea taakseen, mutta tällä hetkellä varmaan 99% foorumin käyttäjistä voisi kyseiselle editointilistalle hyväksyä, mikäli se ylipäätään edes on mahdollista näin toteuttaa.

  Profiilikuva käyttäjästä Solon

  Solon

  said

  Kannatan/toivon Piraattipuolueen oman wikin perustamista nopeasti. Tässä on jo muutamassa päivässä käynyt selväksi, että puolueemme tuottaman materiaalin muotoileminen ja ylipäätään niiden löytäminen on foorumin varassa vaikeaa (esim. tämä mahdollinen vastine vaste HS:lle, tukipilarit, puolueohjelma, jne). Wiki olisi niin paljon käytännöllisempi tähän tarkoitukseen. Sinne olisi myös hyvä kommentoida tekemiään muutoksia ja kielioppipoliisit (tässä tarkoitan ilmaisua ihan hyvässä mielessä) voivat keskustella eri sanakäänteiden paremmuudesta.

  Profiilikuva käyttäjästä TeroInha

  TeroInha

  said

  [quote=MrHUU]Kaipa wikistä on mahdollista tehdä vähän vähemmän avoimempi versio, jossa siis muokkaus oikeudet olisi vain luotettavaksi havaituilla foorumin käyttäjillä. Tämä ei luonnollisesti saa kaikkien tukea taakseen, mutta tällä hetkellä varmaan 99% foorumin käyttäjistä voisi kyseiselle editointilistalle hyväksyä, mikäli se ylipäätään edes on mahdollista näin toteuttaa.[/quote]

  mediawiki pystyy määrittämään artikkeleita oikeuksia näin

  Full protection jolla voidaan määrittää niin että vain administrator tason käyttäjät voivat muokata artikkelia. Kuvia ei voi ylikirjoittaa.
  … Lisää asiata linkissä.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Protection_policy

  Profiilikuva käyttäjästä MikkoSarela

  Sensuurimielenosoituksessa on laitettu pystyyn mediawiki, joka oli varsin näppärä moneen yhteistyöjuttuun. Wikin pystyttäjä lupasi, että voi laittaa myös piraattipuolueelle oman wikin samaan servoon ainakin toistaiseksi.

  Itse ehdottaisin wikistä mallia, jossa kaikki rekisteröityneet käyttäjät saavat oletusarvoisesti muokata tekstejä. Tarvittaessa sitten joku sivu voidaan sulkea, jos siihen kohdistuu kovasti häirintää, tai sitten joku tunnus sulkea. Mediawikihän tallentaa historiainformaation sivuista, joten vandalismi ei ole niin suuri ongelma. Vanhan sivun palauttaminen päällimmäiseksi on helppoa.

  Kommentoidakseni myös puolueen käynnistäjän kommenttia wikeistä ja TYPistä voisin sanoa, että sensuurimielenosoituksessa wiki havaittiin erinomaisena työkaluna yhteisten tekstien, kannanottojen ja muun materiaalin työstämiseen. Se nopeuttaa työtä, kun tärkeät ja hyödylliset ajatukset eivät katoa pitkien viestiketjujen sekaan. Kaikkien pitää vain pitää mielessään, että wiki ei ole keskustelupalsta, vaan työväline.

  Ihan noin aihetta liippaavana esimerkkinä: Vihreät uskovat avoimeen valmisteluun ja wikin käyttöön: http://www.vihrealanka.fi/node/935

  Profiilikuva käyttäjästä mikael halila

  [quote=MikkoSarela]Itse ehdottaisin wikistä mallia, jossa kaikki rekisteröityneet käyttäjät saavat oletusarvoisesti muokata tekstejä. Tarvittaessa sitten joku sivu voidaan sulkea, jos siihen kohdistuu kovasti häirintää, tai sitten joku tunnus sulkea. Mediawikihän tallentaa historiainformaation sivuista, joten vandalismi ei ole niin suuri ongelma. Vanhan sivun palauttaminen päällimmäiseksi on helppoa.[/quote]

  Hear, hear. Kannatan ehdottomasti wikin perustamista; se on suorastaan olennaista puolueen avoimelle toiminnalle.

  Profiilikuva käyttäjästä Matti Hiltunen

  Myönnytään, olenhan joka tapauksessa samaa mieltä siinä, että wiki on ainakin huomattavasti parempi työkalu esim. puolueohjelman hahmotteluun kuin keskustelualue.

  Wikin perustamista tutkitaan.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Osoite http://wiki.piraattipuolue.fi
  Kertokaahan onko jotain akuuttia jota tuohon vielä pitäisi tehdä? Olen pääosin wikin käyttäjä, en kirjoittaja, joten saattaa jäädä jotain olennaistakin tajuamatta.

  Profiilikuva käyttäjästä MikkoSarela

  [quote=Scoffa]Osoite http://wiki.piraattipuolue.fi
  Kertokaahan onko jotain akuuttia jota tuohon vielä pitäisi tehdä? Olen pääosin wikin käyttäjä, en kirjoittaja, joten saattaa jäädä jotain olennaistakin tajuamatta.[/quote]

  Kaipailisin etusivulle muokkausoikeuksia. Kun haluaisin laittaa wikiin omat sivut esim. sääntöjen säädölle, perustamiskokouksen suunnittelulle ja muutamiin muihin tarkoituksiin. Mielestäni kannattaa lähteä siitä, että rekisteröityneet käyttäjät saavat aluksi muokata kaikkea ja jos jonkin (esim. etusivun kanssa) tulee ongelma, niin poistetaan sitten oikeudet myöhemmin. Aluksi on tärkeää, että ihmiset voivat helposti tehdä töitä sillä.

  Profiilikuva käyttäjästä Juce

  Juce

  said

  [quote=Scoffa]Kertokaahan onko jotain akuuttia jota tuohon vielä pitäisi tehdä?[/quote]Onko wikiin tulossa mahdollisuutta lähettää sinne tiedostoja? Tuo olisi tarpeellinen ominaisuus ainakin kanttajakorttien kohdalla.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Toistaiseksi tiedostoja voi sinne saada ainakin pistämällä ne minulle sähköpostiin, niin lisään palvelimelle, mutta ihan harkittava vaihtoehto myös olisi niiden itse lisääminen.
  Tässä kohtaa vain tulee vastaan se, että siihen täytyy tehdä tiukat rajaukset kenellä siihen on oikeus, muutoin kenen tahansa johnnykiddin on mahdollista kuormittaa palvelin tukkoon.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin