Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

 • Profiilikuva käyttäjälle Ahto Apajalahti
  aktiivinen 22 tuntia, 13 minuuttia sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle Daryl Morgan
  aktiivinen 1 kuukausi, 3 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle idealrobe.fr
  aktiivinen 2 kuukautta, 1 viikko sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle admin
  aktiivinen 5 kuukautta, 2 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle Ari-Martti Hopiavuori
  aktiivinen 5 kuukautta, 2 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle Yaamboo
  aktiivinen 11 kuukautta, 2 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle proffa
  aktiivinen 11 kuukautta, 4 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle Topi
  aktiivinen 1 vuosi, 1 kuukausi sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle jessejarvi
  aktiivinen 1 vuosi, 2 kuukautta sitten

YLE Areena ja tekijänoikeudet.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka YLE Areena ja tekijänoikeudet.

Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Spif Spif 8 vuotta, 8 kuukautta sitten.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä pirattimies

  Valitettavasti etsimääsi ohjelmaa tai ohjelmaklippiä ei löytynyt

  Etsimääsi video- tai audiotiedostoa ei löytynyt. Sinulla voi olla väärä osoite tai etsimäsi tiedosto voi olla jo poistunut Areenasta. Tekijänoikeussyistä ohjelmat ovat katsottavissa Areenassa vain tietyn ajan, lyhimmillään 7 vuorokautta ohjelman tv- tai radioesityksestä.

  Jatka Areenan ohjelmalistaukseen

  Kukas ne ohjelmat on maksanut? Eikö maksajalla ole mitään oikeuksia enää ?
  Miten YLE voi olla noin vanhanaikainen ja surkea laitos?
  Oletteko katsoneet areenaa, ei siellä ole juuri mitään. Ruotsinkielinen edustus on kyllä hyvin esillä. Varmaan 30% materiaalista on toisella kotimaisella.

  Oletankin että tietty ruotsikieliset ohjelmat pysyvät areenalla ikuisesti tottakai?

  Profiilikuva käyttäjästä JoonasD6

  JoonasD6

  said

  Ei nuo ajat YLEn vika ole. YLE ei voi sanella ehtoja ohjelman tekijöille, vaan YLE joutuu sopimaan kaikista noista nettinäytöistä tekijöiden kanssa. Kyseessä on valtava määrä paperityötä, ja yksikin valomiehen avustajan avustaja voi kiellollaan estää ohjelmia näytettävän. Haukut nyt aika lailla väärää puuta.

  Profiilikuva käyttäjästä pirattimies

  JoonasD6 kirjoitti:
  Quote:Ei nuo ajat YLEn vika ole. YLE ei voi sanella ehtoja ohjelman tekijöille, vaan YLE joutuu sopimaan kaikista noista nettinäytöistä tekijöiden kanssa. Kyseessä on valtava määrä paperityötä, ja yksikin valomiehen avustajan avustaja voi kiellollaan estää ohjelmia näytettävän. Haukut nyt aika lailla väärää puuta.

  Mielestäni YLE:n ohjelmat tulisi olla jatkuvasti vapaassa levityksessä netissä hyvällä laadulla koska ne on jo maksettu. Tekijä on palkkansa saanut joten mikä on ongelma? Ohjelman omistajahan on kansalaiset, jotka ovat nämä ohjelmat jo maksaneet.

  Vai pitäisikö YLE:n sinun mielestäsi perustaa erillinen maksullinen areena? sieltä voisit sitten kovaa hintaa vastaan katsella vanhoja klassikkoja, vaikka ne nyt on jo moneen moneen moneen kertaan maksettu?

  Miksi tekijällä on kaikki oikeudet, eikä tuotteen ostaja saa yhtään mitään?

  Profiilikuva käyttäjästä Spif

  Spif

  said

  Riippuu toki ohjelmasta, kenellä ne tekijänoikeudet ovat. Ulkomaisiin sarjoihin YLEllä on vain esitysoikeudet, mutta eikö suurin osa YLEn kotimaisista ohjelmista ole YLEn omaa tuotantoa? Kai YLE jotain oikeuksia saa, jos se maksaa koko ohjelman tuotannon? Ainakin sarjojen ym. omatuotannon myynti näyttää onnistuvan ihan hyvin. En ymmärrä miksi niiden pitäminen Areenassa olisi jotenkin ylivoimaisen hankalaa tekijänoikeuksien kannalta. Olisiko lähinnä DVD-myynnin tulot syynä siihen, ettei Areenassa pidetä tallenteita pysyvästi ja ilmaiseksi?

  Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Spif kirjoitti:
  Quote:Riippuu toki ohjelmasta, kenellä ne tekijänoikeudet ovat. Ulkomaisiin sarjoihin YLEllä on vain esitysoikeudet, mutta eikö suurin osa YLEn kotimaisista ohjelmista ole YLEn omaa tuotantoa? Kai YLE jotain oikeuksia saa, jos se maksaa koko ohjelman tuotannon? Ainakin sarjojen ym. omatuotannon myynti näyttää onnistuvan ihan hyvin. En ymmärrä miksi niiden pitäminen Areenassa olisi jotenkin ylivoimaisen hankalaa tekijänoikeuksien kannalta. Olisiko lähinnä DVD-myynnin tulot syynä siihen, ettei Areenassa pidetä tallenteita pysyvästi ja ilmaiseksi?

  Asia ei ole suinkaan näin yksinkertainen. Nettilevitys on aina erikseen sovittava juttu, ja Ylen on todennäköisesti hyvin vaikea saada tuotantoyhtiöitä hyväksymään ilmainen verkkolevitys – yhtä hyvinhän tuotantoyhtiö voisi sallia teoksen levittämisen vertaisverkoissa. Jostain syystä ne suhtautuvat sellaiseen nihkeästi. Ylen tuottamissa ohjelmissa voi myös esim. olla jonkun ulkopuolisen tekemää taustamusiikkia tai muilta tahoilta hankittuja videopätkiä (esim. dokumenteissa). Tällöin pitäisi sopia nettilevityksestä erikseen, ja se voi olla vaikeaa. Jos Yle maksaa osan tuotannosta (mikä lienee se tapaus yleensä, ei niinkään että Yle maksaisi kokonaan), tällöinkin vaihtoehtona voi hyvinkin olla se että tuotantoyhtiö saa asettaa tiukat ehdot nettilevitykselle tai sitten ohjelmaa ei tehdä lainkaan.

  Profiilikuva käyttäjästä Spif

  Spif

  said

  Niin ei se varmaan aina olekkaan yksinkertaista. :) Pointti olikin lähinnä siinä että Areenassa ei säilytetä mitään sisältöä pysyvästi. En tiedä kuinka suuri osuus YLEn ohjelmistosta on kokonaan YLEn tuottamaa, mutta joka tapauksessa sellaistakin on. Miksei niitä sitten voisi pitää Areenassa?

  Itseäni harmitti Metsoloiden viime TV-esityksen aikaan kun en huomannut seurata niitä jaksoja alusta asti ja ne poistettiin Areenasta muutaman viikon tjsp sisällä. Jäi muutama jakso alusta katsomatta. Metsolat on käsittääkseni täysin YLEn tuottama sarja eikä siinä ole lainattua musiikkia tai videopätkiä. Mikähän esim. kyseisen sarjan osalta voisi olla se rajoittava tekijä Areenakäytössä?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin