Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Yle ja TV-lupamaksu

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Yle ja TV-lupamaksu

Tämä aihe sisältää 44 vastaukset, 18 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Inaj Inaj 10 vuotta, 9 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 45)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä ohplzstfu

  ohplzstfu

  said

  Onko puolueella kantaa tähän? Meinasi vähän naurattaa kun luki tv-lupatarkastajien edesottamuksia tehokampanjan tiimoilta.
  Entä Jungerin lausunnot HD:n siirtymisestä? http://www.taloussanomat.fi/ict-ja-tekn … 084044/382

  Kunhan heittelen, on sen verran surkuhupaisaa touhua :)

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Luulen että suurin syy siihen, ettei tästä vielä ole ollut keskustelua, on ollut varauksellinen odotus seuraavasta uutisesta.
  Jo aiemmin Suvi Lindenin lausuntoa aiheesta uutisoitiin.
  http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=30273

  Onhan asia itseasiassa jo pian vuoden vanha, mutta ainakin itselläni tuoreessa muistissa edelleen.
  En tiedä soveltuuko tämä kovin hyvin Piraattipuolueen ydintoimintaan, mutta mielipiteitä asiasta ihmisillä varmasti on.
  Itse kannattaisin koko TV-luvan lakkauttamista, rahoituksen kaivamista aivan muulla tavoin, mutten myöskään suostuisi yleiseen veroon jota kaikkien on maksettava.
  Olen ollut ilman televisiota nyt neljä vuotta ja lähes vannonut sen nimeen, ettei televisiota tule ennenkuin maksujärjestelmää on järkevöitetty.
  Viimeisenä viitenä vuotena jolloin vielä television omistin, katsoin ylen kanavilta ohjelmistoa (karkeasti arvioiden) harvemmin kuin kahdesti vuodessa.

  Mainosrahoitteiseksi YLEä ilmeisesti ei voi muuttaa, mutta muistan lukeneeni YLEn jo nyt tuottavan aivan liian suuren osan ohjelmistaan, kun tarkoitus oli ostaa suurin osa muiden tuottamina.
  Lisäksi digiaika varmasti mahdollistaisi paremmin rahankeruun sen mukaan mitä katsotaan, joskin tätä YLE ei varmasti halua, menettäisivät huimia summia rahaa kun huomattaisiin todelliset katsojamäärät ja mistä ihmiset ovat valmiita maksamaan.

  Profiilikuva käyttäjästä ohplzstfu

  ohplzstfu

  said

  En jaksa ymmärtää tuollaista maksusysteemiä jota ei voi valvoa ja ovelta ovelle kiertävää kyttäyspartiota joka hoitaa töykeästi asiaansa. Kyllähän rahat täytyy jostain kaivaa laadukkaaseen tuotantoon, mutta jokin tuossa firmassa mättää ja pahasti. Piti vielä lopettaa potentiaalisesti hyvä kanava Yle-Extra että saadaan Yle1:n lähetys poltetuilla teksteillä näkyviin. Surkuhupaisaa.

  nooh, So Fucking What, lainatakseni Ylen toimitusjohtajan sanoja. Katsotaan onko kiinnostusta tai tarvetta ottaa kantaa jossakin vaiheessa. Ehkä tuo tilanne selkeytyy kun Ylellä loppuu pian rahat.

  Profiilikuva käyttäjästä SamiHolmstrom

  Nykyinen pakkomaksu pitää purkaa. Jos joku haluaa Ylenannista nauttia niin voisi ostaa esim. maksukortin. Muut voisivat sitten katsoa rauhassa mitä haluavat oman kiinnostuksensa ja maksuhalukkuutensa mukaisesti.

  Jos valtiolla pitää olla joku yleinen tiedotuskanava niin sen ylläpitokustannukset voisi rahoittaa verovaroin.

  Profiilikuva käyttäjästä sekunda

  sekunda

  said

  [quote=Scoffa]Luulen että suurin syy siihen, ettei tästä vielä ole ollut keskustelua, on ollut varauksellinen odotus seuraavasta uutisesta.
  Jo aiemmin Suvi Lindenin lausuntoa aiheesta uutisoitiin.
  http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=30273
  [/quote]

  Hyi, että alkoi puistattaa kun avasin linkin ja näin kuvan…

  Tuossa uutisessa ei ollut oikein muuta järkevää kun tuo Ministeri luopuisi tv-maksusta

  Sitten alkoikin jo nousemaan selkäkarvat pystyyn, että liitettäisiin veroihin.

  Poistetaan kokonaan koko maksu ja ovelta ovelle juoksevat pahanhajuiset ex-poliisit.

  Aikoinaan ovellani kävi tuollainen… ex-poliisi. En päästänyt sisälle – lähetti tarkastusmaksun.
  Kyseistä sälliä kun en päästänyt sisään(oikeuksieni ohella), vaan sanoin että telkkaria ei ole, hän päätti lähettää tarkastusmaksun. Telkkaria ei todellisuudessakaan ollut!

  Soitin laskusta ja kysyin, että mitä v****. Lurin päässä naisimmeinen kehotti maksamaan laskun ja lähettämään vapaamuotoisen selvityksen, että telkkaria ei ole, kolmen todistajan allekirjoittamana. Tein näin, lähetin – rahoja ei tullut takaisin vaikka piti!

  Muutama kuukausi sitten kävi sama hemmo oven takana, en uskaltanut enää avata, että en joutuisi maksamaan ovenavausmaksua.

  En tiedä sitten mistä tämä tarkastusmaksu tipahti, mutta ainakin tv-lupa/maksu/veloitus – mikä ikinä se onkaan milläkin hetkellä, millä se saadaan lailisesti perittyä – ei ole oikeutettu, silläkään perusteella kun ylellä ja niiden perijöillä on kummallinen oikeus olettaa jokaisessa taloudessa olevan tv.
  Sen enempää mainitsematta uusinnoista, kanavienlopetuksesta, hd:n hylkäämisestä, ym ym. olen sitä mieltä, että se on välittömästi lakkautettava kokonaan!

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  – Ei pelota. Vaikka kaapeli- ja satelliittikanavapakettien myynti on kasvussa, niiden katselu ei ole kasvanut samassa suhteessa. Sieltä ei sitä paitsi tule Ylen kotimaista draamaa eikä kotimaisia asia- ja lastenohjelmia, Jungner näpäyttää.

  No huh huh. Osaa Jungnerilla olla otsaa. Että ton sisällön takiako ihmiset sittan hihkuen haluavat maksaa TV-maksua? Ja HD-aikaan siirtymistä voidaan siirtää tulevaisuuteen sillä varjolla että vasta ollaan päästy siirtymään digiaikaan. Tästä huolimatta lättytelkkujen ja teräväpiirtolaitteiden myynti on ylittänyt monin verroin odotukset. Nyt kansa haluaisi oikeasti hyvää kuvaa kalliisiin laitteisiinsa, mutta sitä ei saada kun Jungnen on sitä mieltä. Kyllä mä sanon että YLE ampuu itseään jalkaan tuolla taktiikalla.

  Jo kotimaiset maksu TV-paketit ovat osoittaneet, että ihmiset haluavat maksaa siitä mitä haluavat katsoa, eikä siitä mitä heille tarjotaan. YLE:ssä on se huono puoli että kun rahoitus on taattu, voidaan tuottaa mitä roskaa tahansa eikä asiakastyytyväisyydellä sisnäänsä ole mitään merkitystä. Toki näillekin ohjelmille varmasti katsojia löytyy, mutta miksi ylellä pitää ylipäätään olla 4 (+1) kanavaa? Eikö riittäisi että olisi vain yksi tai kaksi kanavaa? Kahden kanavan vaihtoehdossa toiselta kanavalta voisi tulla uutiset, tiedotteet ym. maksuttomat ohjelmat. Toinen kanava voisi olla TV-luvan piirissä, jonka saisi näkymään korttia vastaan. Toki maksun pitäisi olla huomattavasti nykyistä pienempi, sillä ~18,90e/kk on aika törkeen paljon ottaen huomioon siitä että et voi valita sisältöäsi. Parempi TV tai MTV3-kanavapaketit maksavat ~15-20e/kk, kanavia on useita ja varmasti kohderyhmän mielestä on mukavempaa maksaa sisällöstä jonka on itse vapaaehtoisesti halunnut näkymään telkkaristaan.

  Profiilikuva käyttäjästä Pekka Mustonen

  Laskekaas joku kuinka paljon veroja oikeasti pitäisi nostaa, jotta nykyistä TV-maksua vastaavan rahoituksen saisi järjestettyä verovaroista? Taitaisi olla aika mitätön summa. Pääsisi tästä älyttömästä järjestelmästä eroon. Ei tarvitsisi itkeä ihmisistä, jotka luvatta telkkaria katsovat. Se, että kaikkien pitäisi maksaa maksu riippumatta omistaako telkkaria on ihan OK, koska veron olemassaolo voidaan perustella vaikka jonain tietoliikenne/tiedonvälistys yms. verona, tarpeen yhteiskunnan toimintojen ylläpitämiseksi, katsoi sitten itse telkkaria tai ei.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  [quote=horgh]Laskekaas joku kuinka paljon veroja oikeasti pitäisi nostaa, jotta nykyistä TV-maksua vastaavan rahoituksen saisi järjestettyä verovaroista? Taitaisi olla aika mitätön summa. Pääsisi tästä älyttömästä järjestelmästä eroon. Ei tarvitsisi itkeä ihmisistä, jotka luvatta telkkaria katsovat. Se, että kaikkien pitäisi maksaa maksu riippumatta omistaako telkkaria on ihan OK, koska veron olemassaolo voidaan perustella vaikka jonain tietoliikenne/tiedonvälistys yms. verona, tarpeen yhteiskunnan toimintojen ylläpitämiseksi, katsoi sitten itse telkkaria tai ei.[/quote]

  Tuo saattaisi olla perusteltua _jos_ ylen rahoitusta vähennettäisiin rankalla kädellä, tai keksittäisiin jokin muu rahoituskeino avuksi.
  Esimerkiksi minusta urheilun voisi siirtää ylen kanavilta kokonaan urheilukanavalle (olihan tällainen?), elokuvat mainosrahoitteisille televisiokanaville ja ohjelmien tuotanto paljon vähemmäksi.
  Sitten kun paloitellusta ylestä olisi jäljellä se, mikä oikeasti viittaa enemmän siihen tiedottamiseen ja toimintojen ylläpitämiseen, se saattaisi olla perusteltua.

  Profiilikuva käyttäjästä ohplzstfu

  ohplzstfu

  said

  En oikein ymmärtänyt sitäkään liikkua että ikuisessa rahapulassa toimiva YLEisradio ostaa hillittömän kalliilla HBO:n huippusarjoja esitettäväksi. Varsinkin kun MTV3 ja Nelonen niitä olivat jo ohjelmistossaan tarjonneet. En tiedä olisiko maksukortti vai verorahoitus parempi vaihtoehto, mutta kuluja pitäisi kyllä karsia rankalla kädellä. Nyt on vähän sellainen että sähelletään kaikilla osa-alueilla ja ollaan surkeita kaikessa sen sijaan että keskityttäisiin ydinosaamiseen, eli vissiin tylsien kotimaisten dokumenttien ja taideohjelmien tuottamiseen.

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  Se raha mikä ennen käytettiin kahden kanavan ohjelmatarjonnan tekemiseen, jakautuu nykyään neljän kanavan kesken. Toisinsanoen jos tuotannon laatu riippuisi lineaarisesti käytetystä rahasummasta, on ohjelmiston laatu pudonnut puoleen.

  Tästä asiasta on kuulunut purnausta meinaan ihan YLE:n puoleltakin että entistä pienemmällä tahasummalla pitäisi tehdä entistä enemmän ja entistä paremmin. Tuollainen yhtälö on valitettavasti kestämätön.

  Minkä ihmeen takia YLE:n ylipäätään edes piti lähteä mukaan tähän kanavakilpaan? Taisi olla niin kova alkuinnostus ettei tultu ajatelleeksi kaikkea. Hyvänä esimerkkinä tästä voidaan antaa esim. Harju&Pöntinen -kanava, sekin pyörii käsitätäkseni sellaisena kun pyörii vain siksi, ettei toimilupaa vietäisi pois. Samoin jäi WSOY:ltä koulutuskanava kokonaan pois. Muös muita surullisen kuuluisia esimerkkejä on tuosta digi-innostuksesta.

  Ts. YLE on omalla toiminnallaan aiheuttanut taloudelliset ongelmansa. Minusta on ihan oikein että ihmiset ovat irtisanoneet TV-lupiaan, tämä rangaistuksesi YLE:lle sen mielivaltaisesta toiminnasta. Jatkakaa kansalaiset samaan malliin niin ehkä tähän touhuun saadaan joskus jotain järkeäkin.

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Teräväpiirtoa ei tule YLE:ltä ikinä. Ei vuonna 2016 ole enää mitään teräväpiirtoa varmaan olemassakaan. Silloin on jo joku uudempi kierroksessa.

  Profiilikuva käyttäjästä Mikovits

  Mikovits

  said

  Miksi tuota TV-maksua joutuu maksamaan? Siksi, että saatat seurata ylen lähetyksiä. Itse katson harvemmin kuin kerran kuukaudessa mitään mikä tulee kanavilta 1 tai 2. Euroviisut ehkä, mutta siihen se sitten jääkin. Miksi siis joudun maksamaan koko vuoden edestä, vaikka en edes katso sitä?

  Tuo maksukorttiajatus kuulostaa hyvältä ehdotukselta. Ne maksakoot jotka sitä katsovat.
  Toinen vaihtoehto olisi mainokset. Eivät kovin hyvä vaihtoehto, mutta taatusti parempi kuin tämä nykyinen.

  Profiilikuva käyttäjästä ohplzstfu

  ohplzstfu

  said

  Kyllähän YLE:llä on nykyään hyvin lasten ohjelmia joita meillä katsellaan antaumuksella. Maksan lupani kiltisti. Ehdin olla maksamatta tarpeeksi pitkään että vielä voitolla ollaan. Järjetönhän tuo maksusysteemi on, ei siinä mitään.

  Profiilikuva käyttäjästä JJ75

  JJ75

  said

  Eipä siitä seuraa sakkoa tahi muutakaan poliisiasiaa. Näin itse tämän olen ymmärtänyt. Sitä ei ole kriminalisoitu vuoden 1999 jälkeen Suomen rikoslaissa.

  TV-maksu on veroluonteinen maksu jonka maksamatta jättämisestä seuraa pahimmillaan ulosottoon meno. Tyypit joilla ei ole luottotiedot kunnossa, voi tehdä mitä haluaa laskulle, vaikka pyyhkiä perseensä. Sama oikeus tulee olla kaikilla muillakin jotka pakotetaan siihen, ottamalla vaikka palkasta rahat. Siksi jokasella on oikeus olla avaamatta ovea ja valehdella myös päin naamaa, muttei nimeä. Sitä se laki suomeksi tarkoittaa tässä kohtaa. Laki ei ole niinkuin se luetaan, vaan miten se tulkitaan.

  Siis jos kerrot, ettei sulla ole televisiota ja sinulla on, maksutarkastajalla ei ole oikeutta tarkastaa asiaa millään muulla keinolla kun ovelta ovelle kysymällä. Homma perustuu ihmisten tyhmyyteen ja helvetin herranpelkoon, luottamukseen ettei viranomaisnen valehtele, eikä mihinkään muuhun. Siitä on omakohtaisia kokemuksia ja viety hallinto-oikeuteen asti.

  Profiilikuva käyttäjästä ohplzstfu

  ohplzstfu

  said

  Kyllähän tuolla oli ketjuissa ikkunoista kytätty ja sama homma se itselläkin on, kyllä sen telkun näkee jos ikkunasta sisään katsoo. Toisaalta voihan sen omistuksen sittenkin kieltää, mutta ne yleensä tuppaavat laskun laittamaan perään. En varmasti maksaisi jos kerrostalossa asuisin, en ikipäivänä.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 45)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin