Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Yle-maksu raivostuttaa keskustanuoria

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Yle-maksu raivostuttaa keskustanuoria

Tämä aihe sisältää 11 vastaukset, 8 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä whiic whiic 9 vuotta, 3 kuukautta sitten.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Naseag

  Naseag

  said

  Mielestäni Yle-vero erillisenä maksuna on täysin naurettava idea. Jos voit päättää olla omistamatta vastaanoton mahdollistavaa digiturhaketta, niin tv-lupamaksu on perusteltu nykymuodossaan. Nyt jos siitä tehdään vero kaikille, niin maksu olisi ehdottomasti otettava suoraan budjetista. Nyt työllistetään virkamiehiä, erilaisia väliportaan suojatyöpaikkoja, Itellaa ja pankkeja, kun joka kotiin pitää erikseen postittaa kupongit maksamista varten. Sitten vielä se maksujen seuranta ja perintä ulosoton kautta, erilaiset poikkeukset, joissa sosiaalivirasto maksaa maksun, koulut, päiväkodit jne… Isot rahat tekee suurta ympyrää.

  Jos kaikki maksaa, niin yhden luukun periaate käyttöön. Samalla sitten pitäisi vaatia kaikki Ylen tuottama materiaali vapaasti jaettavaksi kaikkien maksajien iloksi. Iso arkisto, josta jokainen verotuksen yhteydessä maksava kansalainen voisi katsoa kaikki ylen verorahoilla tuottamat tuotannot missä vain ja milloin vain.

  Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  YLE:n sisältö on sensuroitua ja valtapuolueiden ohjaamaa propagandaa.
  Työpaikat jaetaan poliittisesti, ja sisältö on sen mukaista.
  Uusintojen uusintoja.

  Toistamiseen uutisissa esitetään kuinka nuoria kositaan metsästämään.
  Aseita lasten käsissä on tärkeämpi uutinen,
  kuin esimerkiksi jätteistä saatava biokaasu kotimaisena energialähteenä
  joka ei haittaa ruoan tuotantoa ja ratkaisisi jäteongelmia.

  Entä kuinka kohdellaan ihmistä joka ei halua tv.tä?

  Internetin käyttö kasvaa ja yle:ä ylläpidetään tekohengityksellä väkisin.
  Maksulliset- ja mainoskanavat pärjäävät omillaan.

  Perusoikeuksiin kuuluu radio, tärkeiden hätäilmoitusten takia.
  Nykyisin on TV:stä muodostunut entistä radiota vastaava lähetin,
  ja mielestäni sen pitää kuulua samoihin perusoikeuksiin kuin radionkin.
  YLE:n maksut on liitettävä budjettiin, koska sen sisällöstä päättää eduskunta,
  jota se palveleekin,.

  Profiilikuva käyttäjästä Naseag

  Naseag

  said

  Ylen rahoituksen uusi malli on tehoton, miettii sitä sitten ihan miltä kannalta tahansa. Suomessa on yli 650 000(*) köyhää, ja nyt ollaan isolta osalta heistä riistämässä mahdollisuus päättää noin 15 eurosta kuukaudessa. Taskuraha isotuloiselle, viikon ruuat yksinäiselle työttömälle.

  Melkein 200 euron tasavero takaa sellaisen sosiaaliturvahelvetin, että valtio häviää varmasti paljon enemmän rahaa, mitä se luulee saavansa Ylelle lisärahoitusta. Yksikään pörssiyritys ei lähtisi tällaiseen kuvioon, sillä tästä on tehokkuus kaukana. Budjettiratkaisulla varmistettaisiin veron tasapuolinen jako eri väestöryhmien välillä, kuten suomalaisessa yhteiskunnassa on aina ollut tapana. Köyhiltä perimättä jääneet miljoonat palautuvat varmasti erilaisten yritysten kautta valtion kassaan ostovoimana, joka hyödyttää tällaisessa taloudellisessa tilanteessa paljon enemmän, kuin ylisuureksi paisuneen valtion viraston tukeminen.

  Kuten OSQ jo hyvin sanoikin, Ylen tuotanto tuntuu nykyään olevan uusintojen uusintoja. Uskon, että ylimääräiset eurot luovat Suomeen paljon enemmän työpaikkoja, kuin mitä rahalla saataisiin Yleen. Nyt ollaan mielestäni tukemassa liian kalliita työpaikkoja.

  (*)Savon sanomat, Tilastokeskus

  Profiilikuva käyttäjästä Pottumaa

  Pottumaa

  said

  Oma näkemys on että jos yritys ei ole tuottava niin kuluja tulisi karsia, mutta YLE voi rahoituksensa turvin kasvattaa budjettiaan entisestään ja vain korottaa maksuja, koska ne on pakko maksaa.

  YLE myös kilpailee selkeästi kaupallisten kanavien kanssa mm. nettipalveluillaan HBO:lta ostetuilla sarjoillaan ja vielä uudella saippua oopperallaan. Omasta mielestä nää ei ainakaan kuulu julkisen palvelun toimenkuvaan.

  Iltalehti(vaikka suht humpuuki lehti onkin) teki kyllä hyvän selvityksen mihin YLE oikein rahansa tuhlaa.

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009100410354473_uu.shtml

  Helposti tuolta poimii 3200 työntekijää joka on todella paljon varsinkin kun suurin osa ohjelmista pyritään ostamaan ulkopuolelta.

  Kaippa tähän vielä jotain järkeä saadaan, toivottavasti :dry:

  Edit: Tuohon Jungnerin palkkaan ei olla lisätty 110 000 euron bonuksia, jotka herra ystävällisesti on nostanut.

  Profiilikuva käyttäjästä Insu

  Insu

  said

  Itseäni henkilökohtaisesti raivostuttaa monet asiast YLE toiminnassa. Varsinkin järjetön rahanhaaskaus. Eräs mielenkiintoinen fakta tuli minulle selville kun luin Iltalehden artikkelin aiheesta

  Quote:Ylen henkilökuntamäärä on Suomen oloihin suhteutettuna suorastaan jättimäinen. Väestömäärään suhteutettuna esimerkiksi Britannian yleisradioyhtiö BBC on jopa puolet pienempi…

  YLE dokumentit ja sarjat ovat pitkälti nimenomaan BBC tuotantoa. Eli miksi ihmeessä ostaa hintavia oikeuksia näyttää samoja uusintoja uudestaan ja uudestaan kun voisivat käyttään resurssit tuottamaan jotain oikeasti kunnollista materiaali, jota kansalaiset jaksaisi edes miettiä katselevansa. Ei se uudelleennäyttäminen tarkoita välttämättä sitä että he voisivat näyttää samaa materiaa päivästä toiseen maksamatta niistä maksua tekijänoikeusjärjesttöille jotka omistavat oikeudet.

  Lisäksi on ollut myös juttua että mikäli mediamaksu kerättäisiin verotuksena, se voisi vaarantaa puolueettoman journalismin. Minun silmissäni on tuo puolueettomuusjuttu hiukan arveluttaa koska valtio omistaa muutenkin jo 99,9% Ylestä. Joten minun mielestäni ’puolueton journalismi’ väite on hiukan tekopyhä ja arveluttavaa.

  Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Todellakin! Sata kertaa toistetut BBC ohjelmat ja valtapuolueiden räätälöimät
  ”puolueettomat” ohjelmat.

  Mielenkiintoinen ”juridinen henkilö” on verotettava kohde: Yksi talous?
  Siis osoite jossa asuu yksi tai useampia henkilöitä, tai on tyhjillään
  esim. perikunnalla.
  Kuinkahan asiaan suhtautuu sokea tai muuten vaan omasta halustaan tai pakosta TV.tä
  käyttämätön henkilö(anteeksi siis talous).
  Siis talous jossa talous on kunnossa, voi katsella uusintoja ja dokumenttiuusintoja.
  Suomalainen ”demokratia” kaipaa päivitystä, sillä
  jos hallituksessa istuu eduskunnan puolueista enemmistö, voi oppositio lähteä lomalle.
  :blink: :huh: :sick:

  Profiilikuva käyttäjästä Insu

  Insu

  said

  Tänään 10.12. sekä 11.12. näyttää olevan mielenosoitus mediamaksua vastaan eduskuntalolla. Kellonajat molempina päivinä näyttäis olevan 12:00 – 18:00.

  Edit: Muutin päivämäärät oikeiksi

  Profiilikuva käyttäjästä unknown

  unknown

  said

  Täysin järjetön hanke koko Yle-vero. Suomi on mielestäni mennyt täysin verottajan paratiisiksi, koska täällä saat jo maksaa veroa siitäkin ettet omista koko televisiota. Itse en ole omistanut moneen vuoteen koko televisiovastaanotinta ja siksi ottaa päähän koko Yle-vero. Minä sentään maksoin kiltisti mukisematta nykyisen televisiomaksun silloin kun vielä omistin fyysisen television kämpän nurkassa. Rikkaillahan tuo Yle-vero ei tunnu lompakossa juuri missään, mutta mediatietojen mukaan kuulemma köyhät saavat hakea apua Yle-veron maksamiseen sosiaalitoimen eli perinteisesti sanottuna sossun kautta toimeentulotuessa. Tiedä sitten miten on. Suomessa saa varmaan kohta maksaa veroa siitäkin että hengittää ilmaa keuhkojensa kautta sisään ja ulos, ilmastonmuutoksen nimissä.

  Profiilikuva käyttäjästä Henu

  Henu

  said

  Ymmärrän pakkomaksut (verojen muodossa) poliiseille, sairaaloille, kouluille ja muulle yhteiskunnan infrastruktuurille. Minusta YLE ei kuitenkaan ole osa tätä, tai ainakaan se ei ole läheskään yhtä tärkeä kuin nuo muut asia. Sen takia on käsittämätöntä että sille pitää niin ”vahvasti” syytää rahaa. Pelkään ettei varma tulonlähde edes nosta tuotosten laatua, vaan enemmänkin alentaa sitä kun ei enää tarvita oikeita ideoita ja innovaatioita että rahan tulo jatkuisi.

  Koko YLE-maksu on mielestäni korruptiota ja siten PPn asioita lähellä. Tai ainakin itse olen saanut käsityksen, että PP ajaisi avoimuutta ja rehellisyyttä päätöstentekoon.

  Sanon jo tässä vaiheessa, että itse pyrin olemaan maksamatta tuota YLE-maksua kun se tulee, sillä en omista telkkaria enkä muutenkaan ole mitenkään riippuvainen YLEstä. Toivon että YLE-maksujen erääntyessä löytyy mahdollisimman suuri joukko suomalaisia, jotka jättävät maksun maksamatta.

  EDIT: Ja niin kauan kuin YLEn ”puolueettomuus” on tätä luokkaa, niin koko laitos on mielestäni täysin tarpeeton.

  Profiilikuva käyttäjästä kai.timoskainen

  Mielestäni budjettirahoitus on ainoa oikea rahoitustapa Yleisradiolle. Ylehän on valtion (Eduskunnan) radio ja televisio, budjetti on oikeudenmukaisin rahotustie sille. Budjetti rahoitetaan pääosin verorahoilla, joten suurituloiset maksavat enemmän. Jos taas maksu peritään per nuppi tai per talous, kuinka toteutetaan vähävaraisille tulevan menorasituken tasaaminan? Jos televisiottomille ja radiottomille langetetaan mediamaksu, he kokevat sen epäoikeudenmukaiseksi, jos taas vähävaraille annetaan joku helpotus, siitä tuleee byrokratiakuluja. Tuloverohan on jo valmiiksi osittain progressiivinen. Rahoitettakoon Yle siis verovaroin, kuten eräissä muissakin maissa tehdään.

  Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  jadonna: ”Rikkaillahan tuo Yle-vero ei tunnu lompakossa juuri missään, mutta mediatietojen mukaan kuulemma köyhät saavat hakea apua Yle-veron maksamiseen sosiaalitoimen eli perinteisesti sanottuna sossun kautta toimeentulotuessa.”

  Niinhän ne nyt puhuu, mutta samalla puhuvat, että kukaan ei pääse välttämään maksua. Ts. kaikki maksaa, mutta maksua voi periä takaisin toiselta luukulta. Eli raha siirtyy valtion sisällä toimeentulotukea nauttivan toimiessa välikätenä. Täysin järjetöntä.

  Lisäksi, opiskelija ei saa toimeentulotukea ellei pysty todistamaan, että rahat eivät riitä opintorahan ja opintolainan jälkeenkään elämiseen. Toisin sanoen, opiskelijan täytyy velkaantua, jotta voi olla maksamatta TV:stä jota ei omista!

  Miksi näin?

  Perustelu 1: Koska ”puolueeton” uutisointi ei saa vaarantua ja budjettirahoitus alistaisi Yleisradion hallituksen käskyläiseksi.

  LOL sanon minä

  Onko YLE:ssä nähty poliittisesti puolueetonta uutisointi aikoihin? Koskaan? En tiedä esihistoriasta, mutta ei kyllä minun äänestyskelpoisuuteni aikana sieltä ole mitään sellaista saanut mikä ei olisi ollut väritetty punaiseen sävyyn.

  Tämä ei toki johdu siitä, että YLE olisi hallituksen käskyläinen, mutta Yleisradion virkamiehet ovat virkamiehiä… Virkamiesnimitykset ovat maan tapaan jaettu poliittisesti sinulle-minulle-tyyliin, sen sijaan, että pätevintä olisi etsitty.

  Perustelu 2: YLE:n rahoitus täytyy turvata, ja budjettirahoitus saattaisi johtaa leikkauksiin (tai ainakaan budjetin jokavuotinen (perusteeton) kasvattaminen ei olisi mahdollista).

  LOL taas jälleen kerran

  Eli esim. puolustusvoimat, sairaanhoito ja poliisi eivät ole lainkaan tarpeellisia, koska heidät voidaan säälimättä alistaa jonkin budjetin alaisiksi?

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin