Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

YLE-vero eli mediamaksu, ehdokkaiden kanta

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta YLE-vero eli mediamaksu, ehdokkaiden kanta

Tämä aihe sisältää 14 vastaukset, 6 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Topi Topi 7 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä haseldow

  haseldow

  said

  Aloitan aiheesta uuden topicin ja annan vanhan jäädä maatumaan.

  Kuten moni tietää, niin Yle-verosta, eli mediamaksusta päätetään tulevalla vaalikaudella. Käsitykseni mukaan piraattipuolue itse ei ota asiaan kantaa vaan antaa ehdokkaidensa ja mahdollisesti valituiksi tulleiden kansanedustajiensa valita kantansa asiaan vapaasti.

  Olen pitkään yrittänyt kaivella tietoa eri puolueiden sekä heidän ehdokkaansa kannoista mediamaksun osalta, mutta tämä on osoittautunut erittäin vaikeaksi urakaksi. Piraattipuolueen helsingin vaalipiirin listoilta löysin vaivoin kaksi ehdokasta jotka ovat maininneet kantansa YLE-verosta.

  Toivoisinkin että ehdokkaat rohkeammin ja näkyvämmin esittäisivät kantansa tämän asian osalta. Mielellään toitottaisivat isoon ääneen niin saataisiin muidenkin puolueiden ehdokkaat pakotettua puhumaan kyseisestä ikävästä puheenaiheesta.

  Profiilikuva käyttäjästä Hihhuli

  Hihhuli

  said

  Samoilla vesillä minäkin soudan, eli haluaisin viritellä keskustelua siitä mitä mieltä Piraattipuolue (yhdessä tai ehdokkaat omine päineen) on YLEn toiminnasta, tarpeellisuudesta, fokusoinnista ja varsinkin rahoitusmalleista.

  Yle nyt valitettavasti on yksi harvoista suomenkielisistä uutistuottajista, joka ei tuota sisältöjään ns. perinteisen kaupallisesti mainosmallilla. Moni puolueen agenda nivoutuu sananvapauteen, mutta entä tiedonsaannin vapaus?

  Tosi on, että eipä meinaa saada vastauksia kaivettua muistakaan puolueista helpolla. Saataisiinko tästä vielä viimeisinä viikkoina SE kysymys joka muuttaa gallupeissa nähdyn vaalituloksen? :)

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Itse en ole ehdokas mutta kannatan sitä ajatusta että Ylen rahoitus järjestetään budjetin kautta. Mediamaksu rokottaa verona pienitulosia turhaan.

  Suoemssa on rahaa järjestää rahoitus budjetistä, tosin myöskään kannata alv veron nostoa tämän takia. Ehkä joku siirtymä kausi on saatava tähän juttuun jolloin turvataan joustava siirtymä budjettirahoitukseen. Säästöisät puheenollen ylen pääjohtajan palkaa pitäisi laskea tolkuttomasta 25 000€ kk tuonne 15 000… :sick:

  Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  Tuo on on melko pulmallinen juttu. Kyse on kuitenkin tiedotusvälineestä. Pääseekö hallitus liikaa puuttumaan Ylen sisältöön, jos sen toiminta rahoitetaan budjettivaroin?

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Kyllä kokoomus on vienyt yleltä esim jääkiekon mm kisat säästöihin vedoten. Tämä ei ole suoraa vaikuttamista mutta kuitenkin kokoomuksen johtohenkilöt antoivat määräyksen säästää ylen urheilu kisamäärärahoista 5 miljoona joka sattumoisin oli noin suurinpiirtein se rahamäärä joka vastasi ko kisojen televisiointi oikeuksia.

  Eli turha on pelätä budjettirahoitusta, kyllä sitä osataan Yleä rampauttaa ja viedä kuin pässiä narusta jos niin halutaan jo nykyisellä mallilla. Näkisin mielellään esim Digitan televisioverkon kansallistamisen ja sen pilkkomista muutamaan osaan eri toimijan välille. Digita vie varmaan ison osan Ylen rahoista Ranskaan.

  Ylelle voisi hyvinkin antaa parin vuoden puskurirahaston jolloin Ylen toiminta olisi turvattu päättäjien tempauksilta. Yhteen aikaan oli puhetta kaikkien eduskuntapuolueiden yhteiskunta sopimuksesta koskien Ylen budjetti rahoituksen suuntaan mutta mielestäni joku puolue ei olisi ollut oikein suostunut tähän, oliko kyseessä kokoomus taikka keskusta en muista.

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Näin tietenkin olisi. Tämä melkein edellyttäisi että multicast lähetykset olisi sallittu käyttäjille sekä valokuidun kattavuuden lisäämistä 100%. Ja tämä kestää tällä politikoinnilla vuosikausia.

  Hassua miten valtio itse lisää valokuitua omaan käyttöön, sisäministeriö haluaisis rakentaa maahan varjointernetin omaan käyttöön sekä yliopistojen käytössä olevat yliopistojen verkkonopeuksiin kuluttajien ei kannata nähdä edes unia. Taitaa yliopiston käytössä oleva nopeus olla jotain jo Teratavuja sekunnissa.

  Eli kunnat ja Valtion kaapeloi itselleen hyvät valokuituverkot ja jättävät kansalaiset adls purkkien käyttäjiksi.

  :angry:

  Profiilikuva käyttäjästä Hihhuli

  Hihhuli

  said

  Digitan pääomistaja on sijoitusfirma TPG (42%) että kyllä ne verkkovuokran rahat ihan jenkkilään menee…

  Jos nyt pysyttäisiin siinä YLEssä ja rahoituksessa tässä keskustelussa? Toki Digitan monopoli ainoana verkkoinfran tarjoana vaikuttaa kysynnän ja tarjonnan lakiin, mutta enemmän kiinnostaa tuo sisällöntuotannon kohtalo YLEn sisällä. Olettaisin, että ohjelmatuotannon tiettyihin osioihin ”korvamerkitään” rahaa, eli esim. ruotsinkielisen sisällön osalta tietty % ja eurooppalaisiin ohjelmahankintoihin joku % (joka määritellään ihan Eurovision sopimuksissa). Se mistä itse olen huolestunut, on kotimaisen tuotannon vääjäämätön kaventuminen tv-puolella. Ja se, että YleX:n uudet naistoimittajat on järkyttävän sivistymättömiä ja onnettomia studiossa :D

  Yle vasta palkittiin muuten Grand One 2011 -kisassa, että ei ne Jungnerin alullepanemat ponnistukset tälle puolen mediaa turhia olleet (http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/03/ylen_nettipalvelu_palkittiin_alan_suunnannayttajana_2444815.html)

  Lopulta: tekniikasta riippumatta saavutettavuus ja sisällön purevuushan ovat niitä asioita, joita YLEnkin tulisi turvata? Vai kuuluisiko valtion edes turvata tällaisia asioita? Jos valtio ohjaa liikaa YLEn ohjelmapolitiikkaa, kuuluisiko tiedon, viihteen ja palvelujen tarjoajana olla sitten kaupallinen yhtiö?

  Profiilikuva käyttäjästä Topi

  Topi

  said

  Olin kysellyt samaa vaalipaneelissa istuvia puolueiden edustajilta sitä asiaa, kun Suomi oli allekirjoittanut YK:n vammaissopimuksen ja hallitus on ilmoittanut sopimuksen tulevan ratifioituneeksi. Tosiasia on se, että vammaissopimuksen sisällössä löytyy paljon edistäviä asioita kuten tiedonsaantioikeus ja että sopimuksen hyväksyjät eivät saa vaikuttaa esteellisesti tiedonsaantiin. Tämä koskee kaikkia maanpäällisiä tietovälineitä, ei pelkästään YLE:ä. Esillä on ollut myös tekijänoikeusjuttuja, jotka eivät enää saisi haitata.

  Oikeusministeriön tiedote kertoo, että vammaissopimuksen ratifiointi keskeytettiin 2009 joulukuussa ja siirretään uudelle eduskunnalle ja hallitukselle käsiteltäväksi. Syyksi kerrottiin olevan rahoituksen puuttuminen. Se ei kuitenkaan ole se totuus.

  Joka ikinen ehdokas valitteli, ettei tiennyt tätä asiaa ja vievät asian eteenpäin puolueelle tiedoksi, mitä yhdenvertaisuustoimikunnalle on tapahtunut ja he häpeävät, että Suomi jälleen kerran rikkoo ihmisoikeussopimuksia.

  Lainauksia:
  ”Työesteiden vuoksi en ole voinut osallistua yhdenvertaisuustoimikunnan työhön syyskaudella 2009. Tästä johtuen en myöskään ole voinut ottaa kantaa esityksen yksityiskohtiin. Totean kuitenkin, että vaikuttaa siltä, että mietinnössä joiltakin osin on päädytty ratkaisuihin, jotka eivät ole omiaan selkeyttämään nykyistä lainsäädäntöä. Haluan sen vuoksi korostaa, että hallituksen esityksen muotoon laadittu mietintö kaipaa vielä ehdottomasti lisävalmistelua ennen kuin lainsäädäntötoimiin voidaan ryhtyä.
  Helsingissä 17.12.2009

  Niklas Bruun” Professori Niklas Bruun Helsingin Yliopistosta

  ”Kalle Könkkölän lausuma mietintöön

  Yhdenvertaisuustoimikunnan työn aikana on käynyt selvästi ilmi, että kaikki toimikunnan jäsenet eivät ole sisäistäneet YK:n vammaissopimusta eikä sitä, että vaikka Suomi ei ole ratifioinut sopimusta, on Suomi allekirjoittanut sen. Allekirjoittaminen merkitsee sitä, että Suomi ei voi enää toimia sopimuksen vastaisesti eikä laatia lakeja jotka eivät vastaa sopimusta. Tämä taas merkitsee sitä, että valtion virkamiehet eivät saisi toimia sopimuksen vastaisesti. Toimikunnan työn aikana sosiaali- ja terveysministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön virkamiesedustajat eivät ole omissa ehdotuksissaan tätä noudattaneet. On syytä huomata myös, että maan hallitus on ilmoittanut Suomen ratifioivan ko. sopimuksen.
  Vammaisjärjestöjen on ollut vaikeaa osallistua toimikunnan työhön, koska Vammaisfoorumi sai edustajan toimikuntaan vasta loppuvaiheessa. Lisäksi etenkin työelämään liittyvien asioiden valmistelu työelämäjaostossa, missä vammaisilla ei ollut edustusta on ollut paha puute. Työelämään liittyvät asiat ovatkin jääneet vammaisten ihmisten osalta käsitykseni mukaan YK-sopimuksen vastaiseen tilaan.

  Kalle Könkkölä
  18.12.09”

  Profiilikuva käyttäjästä Topi

  Topi

  said

  Olen nyt aivan raivona tällä hetkellä. Eilen videoitu vaalipaneeliväittely Kristillisdemokraattien ja Vasemmistoliiton kesken, siinä EI OLE TEKSTITYSTÄ!!! Aiemmat paneeliväittelyt oli toteutettu tekstityksillä. Nyt jätettiin tämä tekstitys kesken! Mitä helvettiä minun pitäisi muka jatkossa maksaa saatanan kallista tv-lupamaksua?!!

  ONKO TÄMÄ OIKEIN?! :angry:

  Profiilikuva käyttäjästä Topi

  Topi

  said

  Quote:Hei.

  Tuo ei riitä alkuunkaan. Taas on mennyt sivu suun tekstittämättömiä vaaliohjelmia.
  Miettikää kuinka moni menisi vahingossa antamaan vääriä äänestyksiä vain sen takia, että ei kuule ja antaa vahingossa puoluetentin puheenjohtajien edustajille äänen puolueelle, joka MERKITTÄVÄSTI eroaa äänestäjien omista näkemyksistä.
  Taidan ilmoittaa ETYJ:n vaalitarkkailijoille, että tässä on rikottu varmaan lähes 700 000 huonokuuloisen tarvetta saada tekstitystä.

  Pidän tämän sähköpostin todisteena. Edelleen olen pettynyt, että yhtään tekstitystä ei tule vaikka teillä on vaalikeskusteluita esitettävinä. Tärkein tässä on myös se, että miksi minä maksan TV-lupamaksua saamatta minkäänlaista palvelua ja tämä vaali on ISO ASIA, joka voi muuttaa Suomen tulevaisuutta. Ajatelkaa vähän: 700 000 tulee äänestämään vääriä puolueita, jos näkemykset poikkeavat.

  Taitaa olla vaalitarkkailijoille ja YK:lle mehevää saada tietää Suomen rikkoneen lakia vammaisten yhdenvertaisuussopimuksen rikkomisesta, jonka presidenttimme Halonen allekirjoitti sekä vielä maamme hallitus on ratifioinut sen, mikä tarkoittaa sitä, Suomi EI ENÄÄ VOI virkamiesten tai julkisten palveluiden toimia sopimuksen VASTAISEKSI.

  Teillä on vielä vähän aikaa tehdä korjausliikkeitä ja mahdollisimman nopeasti, enintään 1-3 päivää.

  Ymmärsittekö tarkkaan, mikä tästä voi seurata? Minä en uhkaile enkä vitsaile vaan tunnen oman oikeuteni.

  Terveisin

  Topi

  Old entries
  6. huhtikuuta 2011 14.47 kirjoitti:

  Hei!

  Kiitos palautteestanne;
  mukava kuulla, että vaaliohjelmien tekstitykset ovat saaneet katsojia!

  Ohjelmatekstityksessä on tänä vuonna ollut mahdollista tekstittää vain osa vaaliohjelmien uusinnoista.
  Asiasta on konsultoitu vaalilähetysten toimitusta, ja yhteistyössä on päätetty,
  että tekstitettäväksi otetaan neljä sellaista lähetystä, jotka voidaan valita tasapuolisuuden vaarantumatta.

  Vaalilähetysten puolelta siis ehdotettiin, että neljä tällaista lähetystä ovat Vaalistartti (jonka uusinta tekstitettiin pe 18.3.),
  Vaalikenttien haastajat (jonka uusinta tekstitettiin pe 25.3.), Neljän suuren tentti (jonka uusinta tekstitettiin pe. 1.4.) sekä Suuri vaalikeskustelu, joka tulee tekstitettynä ulos pe 15.4.

  Mukavaa kevään jatkoa
  toivottaa

  Xxxxx Xxxxx

  **********************************
  Esimies, Ohjelmatekstitys

  http://www.yle.fi/ohjelmatekstitys

  Taas siinä petetään vähemmistöjä kuten joka vuosi ja aina viime aikoina. Siksi olen ollut raivoissani ja taas tässä tapahtuu SAMA uudestaan ja nämä aasit eivät tunnu ymmärtävän ongelmaa ollenkaan! Kauan heiltä on kestänyt vastata tähän pulmaan! :angry: Eikä asia parannukaan! Tuplahornaraivo

  Profiilikuva käyttäjästä Topi

  Topi

  said

  Hei Pirate0. Minulla on alkuperä valmiiksi lähetettynä. Mutta yksi puuttuu. Miten voisin lähettää ETYJ-tarkkailijoille täällä Suomessa? Käännän nämä englanniksi, että ETYJ-tarkkailijat ymmärtävät tekstini.

  Profiilikuva käyttäjästä Topi

  Topi

  said

  ETYJ-vastaaville sähköpostia ei ole, mutta oikeusministerille meni viestini alkuperänä. Sekä oma vastaus.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin