Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Yleistä keskustelua uskonnonvapaudesta

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Yleistä keskustelua uskonnonvapaudesta

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä mikko.nummelin mikko.nummelin 4 vuotta, 1 kuukausi sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
  • Julkaisija
    Viestit
  • Profiilikuva käyttäjästä mikko.nummelin

    Piraattipuolueen koko historian ajan ohjelmassa on omistauduttu uskonnonvapauden puolustamiselle perusoikeutena. Eräs ilmentymä tästä on vaatimus tehokkaammasta kirkon ja valtion erottamisesta. Kuitenkin tapauksissa, joissa uskonnonvapaus on ristiriidassa muiden merkittävien perusoikeuksien kuten ruumiillisen koskemattomuuden kanssa, on uskonnonharjoittamisen muotoja syytä rajoittaa, esimerkkinä monien kansalaisjärjestöjen aiheellisesti kielteinen kanta kumman tahansa sukupuolen ympärileikkauksiin.

    Piraattipuolueen tulisi kuitenkin varoa, ettei sen ohjelmasta tai kannanotoista voisi vetää johtopäätöstä, jonka mukaan puolue olisi yleisesti evl. kirkon tai kristinuskon vastainen ja haluaisi ehdottomasti ja ilman perusteita haitata esimerkiksi kirkon itsensä, pienempien kristillisten kirkkokuntien, herätysliikkeiden tai lähetystyöjärjestöjen toimintaa. Ongelmat eivät tällä hetkellä ole suuria, mutta oireellisena on pidettävä puolueohjelmamme kantaa, joka vie uskonnonopetuksen vastustuksen niin pitkälle, että ei vain kiellä sitä julkisista kouluista, mutta estää myös kristillisten yksityiskoulujen toiminnan. On pelättävissä, että saman linjan jatkuminen johtaa jatkossa myös siihen, että Piraattipuolue miellettäisiin kirkon pyhäkouluopetuksen, rippikouluopetuksen, sisälähetyksen tai nuorisotoiminnan vastaiseksi tai haluaisi riistää kirkolta ja muilta uskontokunnilta avioliittoon vihkimisoikeuden ja oikeuden omaan avioliitto- ja perhekäsitykseensä. Myös puoluetasoiset osallistumiset Suvivirttä, jouluevankeliumia tai muita kouluissa järjestettävissä juhlatilaisuuksissa osoitettavia kristillisiä perinteitä koskeviin kiistoihin voivat olla ongelmallisia.

    Haitat tällaisen linjan jatkumisesta puolueelle ovat selkeät: ensinnäkin se voi tehdä puolueen toimintaan osallistumisen mahdottomaksi aktiivisille kirkon jäsenille eturistiriitojen ja omantunnonsyiden takia, toiseksi jos kristinuskon vastaisuudesta tulisi yleisesti tunnettu tai mielletty osa Piraattien julkikuvaa, rajaisi se myös äänestäjäkuntaa pahasti. Piraattipuolueen ohjelmia kehitettäessä tulisi jatkossa noudattaa tiukempaa harkintaa ja varovaisuusperiaatteita, milloin muutokset koskevat uskonnonvapautta ja perhe-etiikkaa.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin