Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Yleistä keskustelua väestörekisteristä

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Yleistä keskustelua väestörekisteristä

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Yaamboo Yaamboo 4 vuotta, 1 kuukausi sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä mikko.nummelin

  (Tämä ei sisällä ohjelma-aloitetta)

  Monista Piraattipuolueen ohjelmakohdista ja siihen esitetyistä aloitteista ilmenee puolueen varautunut suhtautuminen väestörekisterinpitoon. Onkin aiheellinen huoli, että liialliset kerättävät tiedot vaarantavat kansalaisoikeuksia ja siksi jokainen väestörekisteriin menevä asia pitääkin harkita erikseen.

  Kuitenkaan väestöreksiterinpitoa ei voida jättää aivan nollatasollekaan, koska toimiva väestörekisterijärjestelmä on monesti sivistyneiden länsimaisten yhteiskuntien toimintaedellytys. Henkilöiden perheoikeudellisen aseman kirjaaminen väestörekisteriin on tärkeää mm. vanhemmuusvastuiden selvittämiseksi kiistatilanteissa ja se myös ehkäisee lapsikauppaa. Mm. kansainvälinen lasten oikeuden sopimus edellyttää tästä syystä lapsen syntymän kirjaamista. Muita väestörekisterinpidon hyötyjä on kansalaisuuden ja äänioikeuden selvittäminen sekä muiden maiden hyväksymien matkustusasiakirjojen myöntämisen helpottuminen.

  Katson kuitenkin, että esimerkiksi biotunnisteiden, kuten sormenjälkien ja DNA-tunnisteiden kirjaaminen väestörekisteriin on liiallista ja voi johtaa kansalaisoikeuksien vaarantumiseen ja syyttömiin ihmisiinkin kohdistuvan viranomaisvalvonnan lisääntymiseen. Tähän asiaan tulee vaikuttaa erityisesti EU-tasolla.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin